OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Help getting Kismet to work.
omin0us
post May 9 2004, 11:37 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 105
Joined: 14-June 03
Member No.: 130



hmm, i have tried time and time again to get Kismet working with our ROM, but even following the documentation on our site i still can't get it. lol. I am using an Ambicom WL1100C wifi card. i created the user 'kismetuser' and edited /usr/etc/kismet.conf and put that for the SUID user. and i changed source to be 'source=hostap,eth0,hostapsource' like it said in the FAQ, and then i try and run

bash-2.05# kismet_monitor
Using /usr/etc/kismet.conf sources...
Unknown card type 'hostap'. Doing nothing.
bash-2.05#

So i change it to source=prism2,eth0,hostapsource because i am pretty sure ambicom's use prims2 chipset.

bash-2.05# kismet_monitor
Using /usr/etc/kismet.conf sources...
Enabling monitor mode for a pcap prism2 card on eth0 channel 6
/usr/bin/kismet_monitor: line 177: wlanctl-ng: command not found
bash-2.05#

so, just for fun, i try and use source=orinoco,eth0,orinocosource

bash-2.05# kismet_monitor
Using /usr/etc/kismet.conf sources...
Enabling monitor mode for an orinoco card on eth0 channel 6
bash-2.05#

wow, it appears as though for some reason that worked, but now when i try and run kismet, i get an error about not having permission to write the log files, so i change the perms of the root home dir. to be rwxrwxrwx. Now when i run it it goes quite a ways, and then i get:

Error opening terminal: rxvt.
Killing server...
.
.
.
Kismet exiting.
Kismet exited.
bash-2.04#

so we don't have rxvt, big deal i figure. so i just create a symlink to xterm called rxvt.
and then i try running it again. And i'm stuck here. i keep getting this same error. Plus it seems weird that it is using orinoco and not prism2. so yeah, any help with this problem would be greatly appreciated. thanks.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laze
post May 9 2004, 02:15 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 704
Joined: 9-October 03
From: Denmark
Member No.: 20



Hey omin0us.

Are you running in real shell or under matchbox - try real shell it normally works better - i have changed the kismet.conf so it writes the log files to my CF card i have never had problems with that. YOu can try to catch me online and we will try to look into it - ICQ: 8071799
Go to the top of the page
 
+Quote Post
piotr
post May 18 2004, 09:17 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 69
Joined: 9-May 04
Member No.: 3,210



Did You run kismet from console?
did you add user? did you add user in .conf file?
did you put path to your log file in kismet.config?
piotr
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laze
post May 18 2004, 10:04 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 704
Joined: 9-October 03
From: Denmark
Member No.: 20



omin0us got it working :-)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
omin0us
post May 18 2004, 11:48 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 105
Joined: 14-June 03
Member No.: 130



yeah, I got it working thanks to Laze, it was actually a dumb mistake. I just had something misspelled. lol. Thanks for helping me find that laze smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
newkirk
post May 19 2004, 06:42 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 74
Joined: 28-May 03
From: Pennsauken NJ
Member No.: 60



Sorry to 'piggyback' the thread, but it would have ended up with the exact title anyway.... wink.gif

I've gotten Kismet working fine on my C860 pdaX with Ambicom 1100, using orinoco.

With my Socket wifi and the same configuration it comes up fine but always stays on channel 1. (it detects my home network on channel 1 when I fire up kismet here with Socket, but not if I enter range with it already running)

ONCE it worked properly with the Socket, channel scanning and all, but I don't know what I did to get it in that state.

HELP... sad.gif

j
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 27th August 2014 - 09:18 PM