OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kino2 0.4.3 Series Released
clofland
post Sep 9 2005, 06:44 AM
Post #16





Group: Members
Posts: 245
Joined: 30-October 03
Member No.: 813



Still can't play AAC files made for the Nokia phone. zLAMIP can do it, but not mplayer.

I know it is an mplayer problem, not Kino2. Kino2 is cool, that is why I wish mplayer could handle these files.

If anyone wants a sample to muck with I can post one.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jpmatrix
post Sep 9 2005, 11:36 AM
Post #17





Group: Members
Posts: 1,019
Joined: 15-February 05
From: France
Member No.: 6,477



QUOTE(daniel3000 @ Sep 9 2005, 03:09 PM)
However, exiting mplayer caused kino and then even the QTopia GUI to not display some elements (missing buttons and icons). Even after exiting kino, the QTopia GUI is damaged. The remaining icons (taskbar icons) work. But the system tray and start menu etc. are gone.

Yes: "Rotation" from the start menu rotates the GUI and all items are shown again.

Just FYI, nothing critical as it seems, but maybe it is a problem of kino.



hello!
i noticed that C3000 display bug too! and i noticed that double rotation does solve the problem smile.gif ouf! smile.gif perhaps a bvdd issue ?

Jean-Paul.
anyway thanks for that new version! wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daniel3000
post Sep 9 2005, 11:42 AM
Post #18





Group: Members
Posts: 1,002
Joined: 28-April 05
From: Germany
Member No.: 7,027



QUOTE(daniel3000 @ Sep 9 2005, 03:09 PM)
Hello Maslowsky,
Thanks for the explanation, and especially thanks for the tip with smartcrop. It did the trick! Now I can view those videos full-screen without transcoding!

*


Well, not entirely, as I see now.
The video (original size about 384x288 pixels or similar almost-qvga-sizes) is played full-screen now, more precisely full-width, i.e. the 384 pixels streched to about 640, maybe left and right is cropped off a bit. But on the top and bottom smart-crop crops off quite some content, although it isn't necessary, because the video would fit nicely onto the screen. This results in thick black bars above and below the video where actually there should be heads and feet of the actors.

So a question to all the mplayer experts out there:

Mplayer IS able to stretch the video to full width (using smart crop, no matter how it works technically), but how can I avoid it to crop off so much from the top and bottom?

BTW: The built in video player also is able to stretch the video (just as mplayer, also without any noticable impact on performance), but it has some problems with the codecs mplayer is able to play very well. And I like the kino GUI much more than the video player GUI. So I'd like to use mplayer.

Thanks a lot

daniel
Go to the top of the page
 
+Quote Post
speculatrix
post Sep 11 2005, 12:39 AM
Post #19





Group: Admin
Posts: 3,281
Joined: 29-July 04
From: Cambridge, England
Member No.: 4,149



QUOTE(clofland @ Sep 9 2005, 03:44 PM)
Still can't play AAC files made for the Nokia phone. zLAMIP can do it, but not mplayer.


How stable/mature/well-integrated is zLAMIP? I run cacko, so was wondering if zLAMIP would stream audio better than mplayer?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
matrix200
post Sep 11 2005, 08:29 AM
Post #20





Group: Members
Posts: 47
Joined: 27-June 05
From: Israel
Member No.: 7,469



If I wanted to reproduce smart crop feature without selecting it what command line switches would it require?
I tried to use the output debug to console and I saw the -identify there but how mplayer is supposed to use the info that -identify provides?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
madeddie
post Sep 11 2005, 09:52 AM
Post #21





Group: Members
Posts: 11
Joined: 10-April 05
From: Amsterdam
Member No.: 6,834



the previous version of kino2 with an older version of mplayer-bvdd workt perfectly on my C3k, but i upgraded just now to a newer mplayer and newest kino2 and the movies don't want to play fullscreen

which flags should i give to mplayer? i used to have -vm -fs and scale to screen on in kino2, but now it seems they are ignored.

unfortunately i forgot which version of mplayer i was using before, but could anyone tell me if they are able to play movies fullscreen with the mplayer-bvdd 1.1.5-1 (both with and without iwmmxt), kino2 0.4.3 and bvdd 0.4.0 on a C3k running sharp rom and tetsu's special K, and if so, how?

ps i was unable to fully downgrade to the older version of kino2, the about box says it's 0.4.2, but functionality like autosaving and loading of playlists still persisted.

regards,
madeddie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Sep 12 2005, 02:25 AM
Post #22





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



QUOTE(shreks @ Sep 9 2005, 03:05 AM)
I tried the latest kino2 and I think I've found one important bug about displaying the tag info of music files:

When I used kino2 to play some OGG and FLAC files, which are correctly tagged with artist, album, track, genre, year, etc informations (UTF-8 encoding of course), kino2 cannot display these information at all by showing blank at all these fileds. However these information of all MP3 songs with UTF-8 tags can be shown correctly, even for the Asian songs that I have, as long as correct font is selected.

So I think probably the display of the tag information of OGG and FLAC were left out, right? Can this bug be fixed soon?


If tags are not displayed this means that mplayer wasn't able to psras eand display them. To test run mplayer with -identify -verbowse options and see if tags are displayed. If they are displayed, post your file somewhere and send me a link. If tags are not displayed - sorry, I can't help you...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Sep 12 2005, 02:26 AM
Post #23





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



QUOTE(speculatrix @ Sep 9 2005, 03:40 PM)
what's the best version of kino/mplayer for the 760/860, as these have the ATI W100 Imageon chip... i..e should I install the mplayer bvdd version or not?
*


Yes.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Sep 12 2005, 02:27 AM
Post #24





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



QUOTE(daniel3000 @ Sep 9 2005, 04:09 PM)
However, exiting mplayer caused kino and then even the QTopia GUI to not display some elements (missing buttons and icons).


I thoight I've fixed that problem... At least refreshing Qtopia worked fine last time I tested...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Sep 12 2005, 02:29 AM
Post #25





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



QUOTE(daniel3000 @ Sep 9 2005, 10:42 PM)
So a question to all the mplayer experts out there:

Mplayer IS able to stretch the video to full width (using smart crop, no matter how it works technically), but how can I avoid it to crop off so much from the top and bottom?


Try this:

1. Disable scale option in kino2
2. Add -scale 640:480 option to the mplayer parameters (General tab in kino2 Preferences)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Sep 12 2005, 02:31 AM
Post #26





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



QUOTE(matrix200 @ Sep 11 2005, 07:29 PM)
If I wanted to reproduce smart crop feature without selecting it what command line switches would it require?
I tried to use the output debug to console and I saw the -identify there but how mplayer is supposed to use the info that -identify provides?
*


There is no such optino for mplayer - when Smart Crop is selected, kino2 is cropping video to the nesrest "correct" size, such as 320x240, etc.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iwaskia
post Sep 12 2005, 07:32 AM
Post #27





Group: Members
Posts: 4
Joined: 18-May 04
Member No.: 3,339



QUOTE(matrix200 @ Sep 11 2005, 08:29 AM)
If I wanted to reproduce smart crop feature without selecting it what command line switches would it require?
I tried to use the output debug to console and I saw the -identify there but how mplayer is supposed to use the info that -identify provides?
*


as root
backup /home/QtPalmtop/bin/mplayer
make a file there, name: mplayer
CODE
#!/bin/sh
echo "$1 $2 $3 $4 $5 $6 $7 $8 $9 $10 $11 $12 $13 $14 $15 $16" > /home/zaurus/output

play a video in kino, with smart crop on/off
you will have what you want

so, smart crop = "-vf crop=x:y"

now i can play 352x240 in fullscreen
by putting "-vf crop=320:240" in options
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xamindar
post Sep 12 2005, 09:14 AM
Post #28





Group: Members
Posts: 803
Joined: 30-March 04
From: California
Member No.: 2,368



Anyone know a good setting for the cache and bandwidth settings under "Media Stream" in preferences? Internet streams play very choppy on my Zaurus.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Sep 12 2005, 07:51 PM
Post #29





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



QUOTE(xamindar @ Sep 12 2005, 08:14 PM)
Anyone know a good setting for the cache and bandwidth settings under "Media Stream" in preferences?  Internet streams play very choppy on my Zaurus.
*


Try 32 Kbytes. Also depends on audio stream format - MP3 or OGG are played better than WMA...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adf
post Sep 12 2005, 08:28 PM
Post #30





Group: Members
Posts: 2,821
Joined: 13-September 04
From: Wasilla Ak.
Member No.: 4,572



I set, in opera, mime type audio/x-scpls, extension pls to run kino2. when I try to play a stream from shoutcast kino2 opens and saya "opening file", or something very like, but after a little while the message disappears and there is nothing to play. Any suggestions for playing shoutcast using opera and kino2?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd October 2014 - 12:34 AM