OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Problem To Install Cacko, the installation is ok, but don't start
LukeLuke
post Sep 29 2006, 04:19 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



Hello, I was using pdaxrom, but now i want to try cacko.

Trought my SD i have made NAND Restore for re-install the Sharp boot loader and the Sharp ROM. It's OK and the Sharp ROM works fine but in JP.
I download this file http://cacko.oesf.org/downloads/rom/1.23/S...-1029311005.zip
I unzip it and put the file on the root of SD, when Z reboot press ok and make partitioning and install new rom. The installation is ok. Reboot.

When Z start, it remaining with the Sharp logo and make nothing.... mad.gif mad.gif mad.gif mad.gif

What can i do ?

Anyone have a NAND Backup with Cacko Installed ?

THANKS

Bye
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Snake
post Sep 29 2006, 05:24 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 36
Joined: 26-June 04
From: Stuttgart, Germany
Member No.: 3,836



QUOTE(LukeLuke @ Sep 29 2006, 04:19 AM)
When Z start, it remaining with the Sharp logo and make nothing....


If there is the Sharp logo on boot, the CackoROM isn't flashed right. With Cacko on your Zaurus on boot you would see a small Cacko-logo and an white-on-black bootscreen with boot messages.

Try to flash it again with this direction from cacko.biz:

1. Extract the 3 files - initrd.bin tools.tar updater.sh - to the root of your CF or SD/MMC card.
2. Make sure that Zaurus isn't plugged into AC power.
3. Remove battery for at least 5 seconds.
4. Replace battery (replace battery cover, lock cover), plug in AC power.
5. Press and hold the "OK" button on the keyboard.
6. Turn the power on, you should see the Japanese service menu.
7. Now Plug in the Power Cord. (You will get an error if it isn't plugged in!)
8. Select option 4 (flash/update).
9. You then have several options including CF and SD
10. Choose either CF or SD, depending on which media you put the files on.

11. Select "3 NAND Flash Utils"
12. Select "1 Resize root partition"
13. Enter 32 when prompted for root partition size (On lite version enter 19!).
12. Flash will be repartioned and Zaurus will reboot.

13. Repeat steps 2-10 again and wait for the menu start menu.
14. Now select "1 Install new ROM" and wait. Reboot your Zaurus when ROM installaiton is complete.

Regards,
Frank
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Sep 29 2006, 05:51 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



OK i reflash it but...don't work.

When the Z start bottom the Sharp Logo, for some milli seconds appears some writes...but the Z don't start.

What can i do?

the SD card is 1GB Kingston and with the Nand Restore work right.....

THANKS

Bye
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Sep 29 2006, 06:04 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



i try to reflash trought a Sundisk CF 64M but nothing the result is the same.

Can be my C1000 that have some problem ?

What can i try to test my internal flash ?

THANKS

Bye
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stupkid
post Sep 29 2006, 10:38 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 578
Joined: 2-January 04
From: Texas USA
Member No.: 1,324



The new version of pdaXrom uses a bootloader that cannot be removed by the Cacko installer. There was a thread somewhere on how to remove the pdaXrom bootloader and install a Sharp based ROM, but I can't seem to find it.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Sep 29 2006, 12:31 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



the bootloader has been removed. I have made a NAND RESTORE. Now i have a sharp boot........
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Oct 6 2006, 05:52 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



Can make anyone, that have a C1000, a NAND Backup and share it ?

So i can finally use Cacko !!!!!

THANKS

Bye
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Oct 6 2006, 08:15 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



QUOTE(LukeLuke @ Sep 29 2006, 03:31 PM)
the bootloader has been removed. I have made a NAND RESTORE. Now i have a sharp boot........
*

Can't you just install Cacko as per instructions now?
http://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=15820

That's what I did. I NAND restored the Sharp rom from Trisoft, then re-installed Cacko.
I've never had pdaXrom installed though.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Oct 6 2006, 08:23 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



i try to do it....but nothing.... don't work right!

Can you help me ?

THANKS

Bye
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Oct 6 2006, 08:33 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



go to this post.
It has pics of the Japanese menus translated, and steps you through the installation.
http://www.oesf.org/forums/index.php?showt...ndpost&p=114915
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Oct 19 2006, 12:08 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



I try so say this post:
http://www.oesf.org/forums/index.php?showt...ndpost&p=114915

BUT DON'T WORK ! sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mfhsieh
post Nov 2 2006, 05:48 PM
Post #12





Group: Members
Posts: 4
Joined: 6-February 05
Member No.: 6,418



QUOTE(LukeLuke @ Oct 19 2006, 04:08 PM)
I try so say this post:
http://www.oesf.org/forums/index.php?showt...ndpost&p=114915

BUT DON'T WORK ! sad.gif
*


I have the same probelm.

After running pdaXrom, my zaurus (C-760) flashed by the original sharp rom.
The sharp rom can be boot correctly.

But when I update it by the cacko rom, my zaurus failed to boot.
There is always the sharp logo on the screen only.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zogs
post Nov 7 2006, 05:53 AM
Post #13





Group: Members
Posts: 106
Joined: 17-December 04
Member No.: 5,953



You can try like this:

reflash your zaurus with a NAND-roginal-backup, you can find the files here.

after try to install cacko.

I don't know but I think that cacko need files of the original sharp-rom....maybe..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Nov 8 2006, 08:25 AM
Post #14





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



QUOTE(zogs @ Nov 7 2006, 05:53 AM)
You can try like this:

reflash your zaurus with a NAND-roginal-backup, you can find the files here.

after try to install cacko.

I don't know but I think that cacko need files of the original sharp-rom....maybe..
*


I try to do so...but nothing...

When start appear the SHARP logo and nothing.....

THANKS

Bye
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th November 2014 - 10:15 PM