OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Bluez Segfault - Cacko 1.23, bug in phone - patch for bluez available
rob_figlabs
post Aug 29 2006, 03:58 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 92
Joined: 20-May 05
From: London, UK
Member No.: 7,168



Anyone else seen something like this?

CODE
$ sdptool search DUN
Inquiring ...
Searching for DUN on XX:XX:XX:XX:XX:XX ...
Service Name: Dial-up networking
Service RecHandle: 0x10002
Service Class ID List:
 "Dialup Networking" (0x00001103)
Protocol Descriptor List:
 "L2CAP" (0x00000100)
 "RFCOMM" (0x00000003)
   Channel: 4
Segmentation fault
$


This works on just about every other machine / rom combination. This is an SL-C3200 using a Socket Rev K BT card talking to a Samsung phone. Using OZ all the kit works fine.

Any ideas? I'm stumped!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bluedevils
post Aug 29 2006, 06:52 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 1,284
Joined: 31-January 04
From: Vancouver, BC -> NYC, NY
Member No.: 1,633



I have a 3100/cacko/socket rev k/samsung a920

The only thing I can suggest is maybe rebooting both zaurus and phone. I had weird errors until I bounced them all and then everything just fell into place.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rob_figlabs
post Aug 29 2006, 07:11 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 92
Joined: 20-May 05
From: London, UK
Member No.: 7,168



QUOTE(bluedevils @ Aug 29 2006, 03:52 PM)
The only thing I can suggest is maybe rebooting both zaurus and phone.

Yup, tried that one - no joy. The same device had Cacko, didn't work, got rebooted many times. Went to OZ - worked ok. Went back to Cacko - still not working.

I have a C1000 with the same setup, different phone and it's all working lovely. I can't see any different between the two setups.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bluedevils
post Aug 29 2006, 08:26 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 1,284
Joined: 31-January 04
From: Vancouver, BC -> NYC, NY
Member No.: 1,633



does it just fail with the dun search or a all sdptool in general?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rob_figlabs
post Aug 29 2006, 09:09 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 92
Joined: 20-May 05
From: London, UK
Member No.: 7,168



QUOTE(bluedevils @ Aug 29 2006, 05:26 PM)
does it just fail with the dun search or a all sdptool in general?


Just DUN, (thanks, you led me to the answer!!)...

http://sourceforge.net/mailarchive/message...msg_id=11057683

Bingo!

The phone is returning something non standard _only_ when you look for the dial up networking profile. There is a patch (http://sourceforge.net/mailarchive/forum.p...5&forum_id=1881) to fix this particular problem in bluez - I wonder if Anton or Tumnus would consider building it in?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd October 2014 - 07:08 AM