OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Opera 7.55 Seg Fault, Seg fault when loading images.
CaptainZilog
post Feb 6 2005, 09:01 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 17
Joined: 23-January 05
Member No.: 6,294



Hi all,

Sorta new to the Zaurus thing, I've managed to get Opie on here with OZ 3.5.2. Runs like a top, got WEP working, sshd, samba, etc...

Opera 7.25 is unstable at best. It freezes on numerous pages (like fark, which I must admit I like to browse a lot). So I upgraded to Opera 7.55. Well, it LOOKS like it's going to work, it gets further on rendering fark, or even the opera.com homepage, and when it says "Retreiving images from images.fark.com" it dumps out and says "Segmentation Fault".

And, yes, I already did the ln -s /home/opt/QtPalmtop/opera /usr/share/opera thing. I also disabled the voice commands.

Do I have to upgrade any image libraries? Has anyone had this problem before?

Thanks in advance
-Peter
Go to the top of the page
 
+Quote Post
uberjoe
post Feb 7 2005, 09:03 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 131
Joined: 24-March 04
Member No.: 2,471



I had the same problem and couldn't deal with the crashes, so I downgraded to 7.3 from the zug feed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrSquishy
post Feb 7 2005, 01:05 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 159
Joined: 3-June 04
Member No.: 3,558



in opera.ini there is a lot of paths that point to /home/zaurus/ or /home/QtPalmtop/
have you changed these to point where they really are? (Most likely /opt/QtPalmtop)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CaptainZilog
post Feb 7 2005, 02:58 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 17
Joined: 23-January 05
Member No.: 6,294



QUOTE(MrSquishy @ Feb 7 2005, 03:05 PM)
in opera.ini there is a lot of paths that point to /home/zaurus/ or /home/QtPalmtop/
have you changed these to point where they really are?  (Most likely /opt/QtPalmtop)
*

Thanks for the info, I'm at work at the moment but I'll try it out once I get home.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CaptainZilog
post Feb 7 2005, 04:13 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 17
Joined: 23-January 05
Member No.: 6,294



Just gave it the ol' college try. Nothin. Still seg faults when loading an image (I'm assuming it's animated gifs...)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrSquishy
post Feb 7 2005, 10:22 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 159
Joined: 3-June 04
Member No.: 3,558



Well, I've tried to crash this thing, but it keeps on working.
Im posting this from Opera 7.55 (hope my battery doesnt die).

I took the IBM Multimodal Pack and extracted opera_mobile.ipk from it.
I untarred that into a temp directory and made the following changes:

1. Replaced "buttons" with my Crystal Buttons Opera package.
2. Moved "home" to "opt"
3. Moved /opt/zaurus/.opera and /opt/zaurus/.operasave into /opt/QtPalmtop/opera
4. Changed /opt/QtPalmtop/.opera/opera.ini to reflect new dirs.
5. Made postinst to do the 3 symlinks; /usr/share/opera, /root/.opera and /root/.operasave

Then I repacked it.
It's 2.5MB. postint expects it to be installed to /mnt/card/.

Grab it Here

(We all have licenses for Opera, right?)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CaptainZilog
post Feb 8 2005, 06:00 PM
Post #7





Group: Members
Posts: 17
Joined: 23-January 05
Member No.: 6,294



QUOTE(MrSquishy @ Feb 8 2005, 12:22 AM)
Well, I've tried to crash this thing, but it keeps on working.
Im posting this from Opera 7.55 (hope my battery doesnt die).

I took the IBM Multimodal Pack and extracted opera_mobile.ipk from it.
I untarred that into a temp directory and made the following changes:

1.  Replaced "buttons" with my Crystal Buttons Opera package.
2.  Moved "home" to "opt"
3.  Moved /opt/zaurus/.opera and /opt/zaurus/.operasave into /opt/QtPalmtop/opera
4.  Changed /opt/QtPalmtop/.opera/opera.ini to reflect new dirs.
5.  Made postinst to do the 3 symlinks; /usr/share/opera, /root/.opera and /root/.operasave

Then I repacked it.
It's 2.5MB.  postint expects it to be installed to /mnt/card/.

Grab it Here

(We all have licenses for Opera, right?)
*

Thank you for posting. I am downloading it right now. I believe owning the Z gives you a license, IIRC. I'll post in a bit to let you know if it works. Perhaps the guy who packaged this before (I did not download the entire IBM suite prior to installing 7.55, some guy extracted it) didn't know what he was doing.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CaptainZilog
post Feb 8 2005, 06:19 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 17
Joined: 23-January 05
Member No.: 6,294



Well, it worked slightly better, however it's still giving me a seg fault when images load. It works on yahoo ok, but fark it still dies on (although it goes farther) and on trying to open my wireless access point's configuration page it freaks. Before it would give me an illegal instruction, now it just seg faults.

I should mention I have a 6000L, and OZ 3.5.2. I suppose the last thing I can do is just install the whole IBM multimodal pack and see if it needs something from there...

Any more suggestions are extremely welcome and appreciated. And my thanks again to you, MrSquishy.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CaptainZilog
post Feb 8 2005, 06:57 PM
Post #9





Group: Members
Posts: 17
Joined: 23-January 05
Member No.: 6,294



Worthless... I installed the whole IBM Multimodal thing. Same garbage as before.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrSquishy
post Feb 8 2005, 07:42 PM
Post #10





Group: Members
Posts: 159
Joined: 3-June 04
Member No.: 3,558



How far into a page loading does it crash?

I still havent had mine crash (And I remember 7.3 crashing pretty fast), and I'd like to help you get this worked out if mine truely is working.

Can you tell me a page that doesnt work for you?
I tried fark.com (Didnt do much there), and it loaded all the pictures.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CaptainZilog
post Feb 8 2005, 09:31 PM
Post #11





Group: Members
Posts: 17
Joined: 23-January 05
Member No.: 6,294



About 8 seconds. It will display some pictures on fark, then crash before the page completes. Slashdot seems to work fine, though. Yahoo did work, but now is being bad again when loading an ad. Opera's home site dies too. I have a site that is just CSS and HTML and it loads and runs fine. This is why I think it might have a problem with animated gifs that these stupid ads use, but when I try to log into this new wireless AP I got, it kills it too.

Thanks.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrSquishy
post Feb 8 2005, 10:26 PM
Post #12





Group: Members
Posts: 159
Joined: 3-June 04
Member No.: 3,558



Well, Fark definately lasts longer than that for me.

Im going to back mine up and do a fresh install will just Opera 7.55.
...tomorrow.

I'll let you know how it goes.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
uberjoe
post Feb 9 2005, 02:13 PM
Post #13





Group: Members
Posts: 131
Joined: 24-March 04
Member No.: 2,471



I'm using mrsquishy's package, and it crashed when loading images like before, but if I wget the whole page and view it locally, opera works beautifully(with slashdot anyway). Now why would that be?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
CaptainZilog
post Feb 9 2005, 08:14 PM
Post #14





Group: Members
Posts: 17
Joined: 23-January 05
Member No.: 6,294



I really believe it's a library that either gets replaced by a package like kismet or something, or a library that a lot of people install that I'm not.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
MrSquishy
post Feb 9 2005, 09:30 PM
Post #15





Group: Members
Posts: 159
Joined: 3-June 04
Member No.: 3,558



I do have Jeode installed, which I never bothered to install before. No idea if this effects anything or not.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th December 2014 - 11:19 PM