OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V  < 1 2  
Reply to this topicStart new topic
> Request Bestcrypt, Encryption
SNi
post Apr 16 2006, 04:48 PM
Post #16





Group: Members
Posts: 53
Joined: 14-June 04
From: Cincinnati, OH, USA
Member No.: 3,682



QUOTE(SNi @ Apr 16 2006, 01:24 PM)
Looks like other folks have downloaded sidmoraes' package as well...  Anyone else having either any success or any issues? Sidmoraes apparently has it working on his C1000 w/ Cacko, I'm having issues with a C3000 & stock ROM...
SNi
*


OK, turns out I had two different versions of libfloat.so.1 and after getting rid of one this works just fine. Use sidmoraes' package (attached to his first response) and also the ipk he linked to and Bestcrypt works perfectly on the C3000.

Now I have an encrypted container on my CF that I can access via the z and Windows desktop (I purchased the Windows version). Fantastic smile.gif thanx Sid laugh.gif

SNi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daniel3000
post Jun 10 2006, 12:26 PM
Post #17





Group: Members
Posts: 1,002
Joined: 28-April 05
From: Germany
Member No.: 7,027



Hello,

now I'm also trying to set up BestCrypt using SNi's instructions on http://www.sibelle.info/gadgets/zbcrypt.htm

Thanks for this excellent guide! Installation went fine and I can initialize BestCrypt and create a container.

However, I'm stuck with formatting the new container.
I enter
CODE
bctool format -t ext2 /mnt/card/Documents/bestcrypt_container

and after being asked for the password and entering the password I get
CODE
execve /sbin/mkfs failed: No such file or directory
Operation not permitted


I am root.
There is no /sbin/mkfs
But there are the usual /sbin/mkfs.* (ext2, vfat ...)

When I remount / as rw and then do an ln -s /sbin/mkfs.exts /sbin/mkfs and then retry formatting I get

CODE
mkfs: bad blocks count - /dev/bcrypt0



What can I do?

Thanks a lot
daniel
Go to the top of the page
 
+Quote Post
w14
post Jun 10 2006, 12:42 PM
Post #18





Group: Members
Posts: 180
Joined: 7-December 03
Member No.: 1,049



This happens with the version I compiled for pdaXrom as well. The problem is that there is no mkfs program for the Zaurus, and bestcrypt doesn't know to look for mkfs.ext2 or mkfs.ext3 instead.

You need to create the container on a desktop machine and copy it to the Z for mounting by bctool.

Mike.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
SNi
post Jun 16 2006, 01:17 AM
Post #19





Group: Members
Posts: 53
Joined: 14-June 04
From: Cincinnati, OH, USA
Member No.: 3,682



QUOTE(w14 @ Jun 10 2006, 12:42 PM)
This happens with the version I compiled for pdaXrom as well. The problem is that there is no mkfs program for the Zaurus, and bestcrypt doesn't know to look for mkfs.ext2 or mkfs.ext3 instead.

You need to create the container on a desktop machine and copy it to the Z for mounting by bctool.

Mike.
*


Right... Since I had been looking for s/w that would allow me to do the encryption on desktop and PDA I had created, formatted, etc. the container on my CF using my desktop... (I also created it on the desktop because I thought it would be quicker)
SNi
Go to the top of the page
 
+Quote Post
expsion
post Jul 3 2006, 04:54 AM
Post #20





Group: Members
Posts: 1
Joined: 9-March 06
Member No.: 9,324



I tried Bestcrypt as compiled by sidmoraes, but the test I made showed that it only works on a Zaurus with Linux 2.4.20 (SL-Cxxxx).
As I use an SL-C860 with Linux 2.4.18 (Cacko 1.23), I wonder if someone (maybe sidmoraes?) could compile Bestcrypt for this configuration?

Edited July 11, 2007: I had to change form a C860 to a C3200 and Bestcrypt now works ok. I use several Bestcrypt containers of up to the Linux maximum of 2000MB each.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bam
post Sep 9 2006, 07:10 PM
Post #21





Group: Members
Posts: 1,213
Joined: 9-June 05
From: Gobi Desert, Mongolia
Member No.: 7,306



I tried Sid's package, and it works brilliantly, I even created and formated/mounted with no errors. now to see if I can write to the device, we sall see, if it works good I will make an ipk out of the thing, easier to install for the nOOb's


well copied and deleted a mass of files....looks like its good to go smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Drake01
post Sep 13 2006, 06:12 PM
Post #22





Group: Members
Posts: 226
Joined: 29-March 06
Member No.: 9,483



QUOTE(SNi @ Apr 16 2006, 07:48 PM)
OK, turns out I had two different versions of libfloat.so.1 and after getting rid of one this works just fine. Use sidmoraes' package (attached to his first response) and also the ipk he linked to and Bestcrypt works perfectly on the C3000.
*

Do you know where you got the other version of libfloat.so.1? I'm getting the same error you had mentioned earlier:

/usr/lib/libkgsha.so: undefined symbol: _divsi3
Can not Load Key Generators


I'm wondering if there are two packages containing libfloat and if I have the wrong version. I'd like to find some decent encryption software, but I haven't found one that works. I'm running pdaxrom beta3 on a C1000 and I have libfloat 1.0 installed.

Also, it looks like BestCrypt is not freeware. I'd be willing to spend for decent encryption, but I noticed on Jetico's site that they offer "License Renewal." Does that mean that this would only be good for a year or so and I'd have to essentially "re-purchase" it regularly? I don't "subscribe" to software like this because I've seen too many companies go out of business. I'm not going to put myself in a position where I am invested in a utility / application (time, effort and data) and then the company goes under, forces a (possibly incompatible) upgrade, or discontinues support for a specific version and the software becomes unusable.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
telemetric_au
post Jul 5 2007, 11:41 PM
Post #23





Group: Members
Posts: 327
Joined: 28-February 06
From: South East of South Australia
Member No.: 9,251



hi, im getting this error now with custom build im working on for collie, can i get some more info as to what it stems from or how i could work it out ??

/usr/lib/libkgsha.so: undefined symbol: _divsi3
Can not Load Key Generators
Go to the top of the page
 
+Quote Post
qwer_asdf7
post Aug 13 2008, 10:00 PM
Post #24





Group: Members
Posts: 1
Joined: 14-December 07
Member No.: 21,074



Hopefully this message gets someone's attention...
I got the bestcrypt to work on C3200 and was very happy to have encrypted file system finally working on Z -- until I rebooted. Z failed to restart giving following errors sometime during the boot messages and hanged:
VFS: can't find a minix or minix v2 filesystem on device 01:01
mounting /dev/ram1 on /dev failed: invalid argument

the problem is probably similar to those discussed here:
http://www.oesf.org/forum/index.php?showtopic=21413
http://www.oesf.org/forum/index.php?showtopic=21463


I've linked /etc/rc.d/rc[0|1|6].d/K95bcrypt to /etc/rc.d/init.d/bcrypt.
Tried manually unmounting and ran '/etc/rc.d/init.d/bcrypt stop' before reboot.
I have tetsu's kernel v18j for Sharp ROM, use menaie's zgcc for libstdc++
Do I need to edit rc.sysinit !!??

It works, just don't reboot.
Could anyone please give me any pointers.
Thanks.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V  < 1 2
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th December 2014 - 10:21 AM