OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Cacko FAQ and Bugz Database are available
maslovsky
post Jan 5 2005, 08:15 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



Based on 1.22 ROM thread, I've set up initial verison of Cacko ROM 1.22 FAQ. Please, visit it at: http://cacko.biz/cacko/faq

Comments are welcome.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ev1l
post Jan 5 2005, 07:16 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 608
Joined: 21-June 04
From: The Netherlands
Member No.: 3,774



here is the bugDB

might be a good idea to put ncurses 4 in the cacko feed if you recommend it.
that last QA is a bit confusing though. You open th equestion with joe, and the answer is 90% about vim laugh.gif
Disabling dimming seems to make the screen-shutoff problem come back. unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Jan 6 2005, 04:12 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



This FAQ is far from being complete. I just wanted to make sure that we have some information about all the issues we found in 1.22.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
_Psycho
post Jan 6 2005, 05:57 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 114
Joined: 7-December 03
Member No.: 1,057



Its quite good if you ask me smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ev1l
post Jan 6 2005, 03:04 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 608
Joined: 21-June 04
From: The Netherlands
Member No.: 3,774



QUOTE(maslovsky @ Jan 6 2005, 04:12 AM)
This FAQ is far from being complete. I just wanted to make sure that we have some information about all the issues we found in 1.22.

Wasn't meant as a complaint. Just pointing things out smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
\Kritikal\
post Jan 13 2005, 07:18 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 5
Joined: 18-November 04
Member No.: 5,511



I noticed the page was slow to load as well as having a Geocities/Yahoo style advert in the upper right corner. I can provide space on my domain, you'd get a login of course, so that we can enjoy an advert free site. Plus, I love giving back and since I don't know Linux enough to contribute anything technical, I'd love to help out in any other way I can. Send me a PM if you're interested!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mrente07
post Feb 5 2005, 07:53 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 14
Joined: 11-October 04
From: Switzerland
Member No.: 4,954



Thanks a lot for the really nice ROM. I used the previous version and I like the newone.

I 'm using a CFU USB adapter with some USB memory sticks and need some help. With Cacko V1.21 I hadn't any problems to use them. But with V1.22 I couldn't connect to any sticks anymore. The CFU adapter will be detected but no sticks. I looked at the FAQ page, but I couldn't find some information about the hotplug system.

Can you give me a hint how this should work with CFU and USB sticks or where I can more details to solve my problem?

Thanks, regards
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Feb 6 2005, 02:01 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



QUOTE(mrente07 @ Feb 5 2005, 06:53 PM)
Thanks a lot for the really nice ROM.  I used the previous version and I like the newone.

I 'm using a CFU USB adapter with some USB memory sticks and need some help. With Cacko V1.21 I hadn't any problems to use them. But with V1.22 I couldn't connect to any sticks anymore.  The CFU adapter will be detected but no sticks. I looked at the FAQ page, but I couldn't find some information about the hotplug system.

Can you give me a hint how this should work with CFU and USB sticks or where I can more details to solve my problem?

Thanks, regards
*


Do you mean Ratoc USB Host? It should be working, I will check.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mrente07
post Feb 6 2005, 02:36 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 14
Joined: 11-October 04
From: Switzerland
Member No.: 4,954



QUOTE(maslovsky @ Feb 6 2005, 10:01 AM)
Do you mean Ratoc USB Host? It should be working, I will check.
*


Yes, it is the CFU1 USB host cf card of Ratoc systems. I tried the new patch V1.22A also but no changes. Could I check anything else for you additionally?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Feb 7 2005, 04:48 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



QUOTE(mrente07 @ Feb 6 2005, 01:36 PM)
QUOTE(maslovsky @ Feb 6 2005, 10:01 AM)
Do you mean Ratoc USB Host? It should be working, I will check.
*


Yes, it is the CFU1 USB host cf card of Ratoc systems. I tried the new patch V1.22A also but no changes. Could I check anything else for you additionally?
*



Today checked my USB Host card with two card readers and one USB Stick - all worked fine.

Try to start syslog (/etc/rc.d/init.d/syslog start) and see what messages appear (tail -f /var/log/messages) when you insert your USB stick.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mrente07
post Feb 7 2005, 10:23 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 14
Joined: 11-October 04
From: Switzerland
Member No.: 4,954



QUOTE(maslovsky @ Feb 7 2005, 12:48 PM)
Try to start syslog (/etc/rc.d/init.d/syslog start) and see what messages appear (tail -f /var/log/messages) when you insert your USB stick.
*


Thanks for your checks. I have done what you proposed and I got following messages ....
.... by inserting the USB stick:
hub.c: USB new device connect on bus1/1, assigned device number 4
usb.c: USB device 4 (vend/prod 0xea0/0x2168) is not claimed by any active driver
/etc/hotplug/usb/.agent: Setup for USB product ea0/2168/200

.... by removing the USB stick:
hub.c: USB disconnect on device 4

I hope, this will help.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lutz-W.
post Feb 7 2005, 12:31 PM
Post #12





Group: Members
Posts: 27
Joined: 6-December 04
From: Germany
Member No.: 5,799



QUOTE(maslovsky @ Feb 7 2005, 12:48 PM)
Try to start syslog (/etc/rc.d/init.d/syslog start) and see what messages appear (tail -f /var/log/messages) when you insert your USB stick.
*


Hi maslovsky,

I use Cacko 1.22 Lite and have the same problem with the with the RATOC CFU1-Card and a USB stick. I found the following in /var/log/messages:

Feb 7 20:03:07 zaurus daemon.info cardmgr[164]: initializing socket 0
Feb 7 20:03:07 zaurus daemon.info cardmgr[164]: socket 0: RATOC USB HOST CF+ Card
Feb 7 20:03:07 zaurus daemon.info cardmgr[164]: executing: 'modprobe usbcore'
Feb 7 20:03:07 zaurus syslog.info klogd: usb.c: registered new driver usbdevfs
Feb 7 20:03:07 zaurus syslog.info klogd: usb.c: registered new driver hub
Feb 7 20:03:07 zaurus daemon.info cardmgr[164]: executing: 'modprobe hc_sl811'
Feb 7 20:03:07 zaurus daemon.info cardmgr[164]: executing: 'modprobe sl811_cs'
Feb 7 20:03:07 zaurus syslog.info klogd: cf_usb0: index 0x04: Vcc 3.3, irq 39, io 0xf6000000-0xf6000007
Feb 7 20:03:07 zaurus syslog.info klogd: usb.c: new USB bus registered, assigned bus number 1
Feb 7 20:03:07 zaurus syslog.info klogd: hc_sl811.c: USB SL811 at f6000000,f6000001, IRQ 39
Feb 7 20:03:07 zaurus syslog.info klogd: hub.c: USB hub found
Feb 7 20:03:07 zaurus syslog.info klogd: hub.c: 1 port detected
Feb 7 20:03:08 zaurus daemon.info cardmgr[164]: executing: './usb-host start cf_usb0'
Feb 7 20:03:08 zaurus user.notice /etc/hotplug/usb.agent: Setup for USB product 0/0/0
Feb 7 20:03:13 zaurus syslog.info klogd: hub.c: USB new device connect on bus1/1, assigned device number 2
Feb 7 20:03:13 zaurus syslog.info klogd: hub.c: USB hub found
Feb 7 20:03:13 zaurus syslog.info klogd: hub.c: 1 port detected
Feb 7 20:03:13 zaurus syslog.info klogd: hub.c: USB new device connect on bus1/1/1, assigned device number 3
Feb 7 20:03:13 zaurus syslog.warn klogd: usb.c: USB device 3 (vend/prod 0x67b/0x2517) is not claimed by any active driver.
Feb 7 20:03:14 zaurus user.notice /etc/hotplug/usb.agent: Setup for USB product 67b/2515/100
Feb 7 20:03:14 zaurus user.notice /etc/hotplug/usb.agent: Setup for USB product 67b/2517/100

On /proc there is no scsi file or directory.

I hope also, this will help.
Lutz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stupkid
post Feb 7 2005, 12:45 PM
Post #13





Group: Members
Posts: 578
Joined: 2-January 04
From: Texas USA
Member No.: 1,324



Does running "sudo modprobe usb-storage" do anything for you? I see that the scsi modules and the usb-storage module is there. So all the necessary kernel modules should be there.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lutz-W.
post Feb 7 2005, 01:16 PM
Post #14





Group: Members
Posts: 27
Joined: 6-December 04
From: Germany
Member No.: 5,799



QUOTE(stupkid @ Feb 7 2005, 10:45 PM)
"sudo modprobe usb-storage"
*


Okay! That is it.
It functions again. smile.gif

Thanks!
Lutz

P.S. Stupkid: What makes BestCrypt? rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Feb 7 2005, 01:38 PM
Post #15





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



Looks like your USB stick don't have an enry in hotplg configuration file. Try to copy /etc/hotplug/usb.distmap from a PC wth a recent liux distro installed. That should bind you class/vendor etc id with usb-storage hotplug scripts and load modules automaticaly.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pages V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd November 2014 - 06:17 PM