OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cacko Kernel For Sl-5500/5000d
maslovsky
post Apr 16 2004, 03:26 AM
Post #31





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



QUOTE
QUOTE
Yes, I must have been not clear enough on my instructions, sorry. I've updated them. 64-0 cannot work on normal ROM, since there is no space for /home. You have to flash Cacko/Crow ROMs to use 64-0 config.

I run a Crow like ROM and the 64-0 still doesn't work, maybe I didn't make that clear in my previous reply. No worries as I've gone back to my own kernel, if I can find the details of the patches I might roll them into mine and see what happens.


Do you have a 5500 or 5000D device?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rjedge
post Apr 16 2004, 10:03 PM
Post #32





Group: Members
Posts: 5
Joined: 14-April 04
From: Langley, BC Canada
Member No.: 2,847



QUOTE
QUOTE
I have attempted to update using the above kernel but when I reset all I get is the boot logo and it sits there. I am assuming that when you state "using the usual updat procedure" you are referring to the RESET and C+D option.


Please, make all the usual "CF card flashing" checks, such as your card is FAT16, zImage is the only file on the root of CF, it's named exactly zImage, etc.

What boot logo do you see? If ts's Sharp logo, kernel did not flash...

Try to flash zaurus with Ospack from Sharp and see if it works.


A further update. When I installed the correct kernel for my Sharp 3.1 default 32-30 configuration everything worked fine. After renaming the backup it also restored fine.

Subsequent to this I decided to bite the bullet and install your latest 64-0 ROM and the new kernel and again everything works very well now. It is nice to have the extra memory for applications and /home on my Lexar 256 MB SD card.

Thanks for all your hard work on this.

Richard.
___________________
Sharp SL5500
Lexar 256 SD card
SanDisk 256 CF Card
D-Link DCF-660W
Cacko 64-0 Rom
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tecknobabble
post Apr 17 2004, 03:16 AM
Post #33





Group: Members
Posts: 26
Joined: 17-March 04
From: UK
Member No.: 2,364



QUOTE
Do you have a 5500 or 5000D device?

5500 - might have a closer look what's going on on Monday and reflash it.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Snooby
post Apr 17 2004, 06:01 AM
Post #34





Group: Members
Posts: 68
Joined: 28-March 04
Member No.: 2,537



Installed 64-0 version with home on SD - so slow it's unusable !
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Apr 18 2004, 09:48 PM
Post #35





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



QUOTE
Installed 64-0 version with home on SD - so slow it's unusable !


Try this:

1. Make sure you also install the updated kernel
2. Mount your SD card in async mode:

su
echo MOUNT_OPTIONS="async,noatime" >> /home/root/.rom_options
reboot

3. If it still does not help, try another SD card. Some SanDisk cards have been reported to have problems on Zaurus.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
highfell
post Apr 19 2004, 12:24 AM
Post #36





Group: Members
Posts: 63
Joined: 15-December 03
From: UK
Member No.: 1,185



QUOTE
Well, now we know what's wrong!!! It can't be used on the stock sharp rom.

Gotta say though Maslovsky, in your initial instructions it specifically states that the new kernel would work on the sharp 3.13 rom.  Guess we are all lucky that we haven't turned our Z's into fancy new paperweights.


Give Maslovsky a break. He deserves no criticism but just our thanks.

I dread to think of the hours that he must spend on improving the Zaurus software and all of us become the beneficiaries.

Nigel Bamber
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tux
post Apr 19 2004, 10:23 AM
Post #37





Group: Members
Posts: 450
Joined: 12-August 03
From: Leeds, UK
Member No.: 346



Thanks Maslovsky.

I'm running the alpha 3 TKCrom with home on SD, courtesy of the new script. Your kernel, the 32 30 one!, appears to work fine.

I ended up rebooting from the gui an extra time to get all my apps to work as normal from home on SD but that was the only problem.

Thanks also for the usb-storage solution!

Excellent work!

PS with people like you and Zautrix we don't need Sharp much, do we?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
g1gsw
post Apr 19 2004, 02:14 PM
Post #38





Group: Members
Posts: 12
Joined: 3-August 03
Member No.: 323



QUOTE
QUOTE
Installed 64-0 version with home on SD - so slow it's unusable !


Try this:

1. Make sure you also install the updated kernel
2. Mount your SD card in async mode:

su
echo MOUNT_OPTIONS="async,noatime" >> /home/root/.rom_options
reboot

3. If it still does not help, try another SD card. Some SanDisk cards have been reported to have problems on Zaurus.


I have the same problem, the sd card is a sandisk but it flies with the tk alpha 3 rom. So why should there be a difference?

Thanks

Colin
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Xaser
post Apr 19 2004, 03:43 PM
Post #39





Group: Members
Posts: 35
Joined: 8-February 04
From: Costa Rica
Member No.: 1,771



highfell you are totally right!... Since the launch of the Z, all we had and have the great luck that good friends around here has made great efforts to improve our loved Z's, I cant remenber all the names, but, as the time passes, I see how some friends made something really great, then they "disappears", but new "good will & mind" programers appears with new efforts for the benefit of all of us... is for sure that are a lot of this friends that like as maslovsky, take its time only to make better things for all us, so, Thank you really much to all of you! smile.gif


By other side, heee Tux... if the question dont bother too much.... I wouldlike to ask so:
A)You are using the alpha 3 of the TKCrom2.0 and it worked fine with backup/restore prog?
B)The new script for home on SD that you used, is the standard script that appears in the ZUG downloads zone or is a modified version in some way... (in case that is a modified version, could you put a copy of it?...)
thank you very much for the patience aand best regards! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tux
post Apr 19 2004, 11:18 PM
Post #40





Group: Members
Posts: 450
Joined: 12-August 03
From: Leeds, UK
Member No.: 346



Answering your questions:

No Backup Restore does not work to CF or SD....

Home on SD script is the one in Other Cool Stuff in ZUG downloads...

Cheers
Go to the top of the page
 
+Quote Post
highfell
post Apr 19 2004, 11:29 PM
Post #41





Group: Members
Posts: 63
Joined: 15-December 03
From: UK
Member No.: 1,185



QUOTE
A)You are using the alpha 3 of the TKCrom2.0 and it worked fine with backup/restore prog?


I also had problems with this. For some reasom Alpha 3, does not allow you to backup your Zaurus in any circumstances.

I switched back to Version 1 of the TKR. To be honest I couldn't tell you of any noticeable difference between the two versions except that the backup and restore functions works on version 1.


Nigel Bamber
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Xaser
post Apr 21 2004, 06:17 AM
Post #42





Group: Members
Posts: 35
Joined: 8-February 04
From: Costa Rica
Member No.: 1,771



Hi! First of all, Tux, Thanx very much for take the time to answer! smile.gif

About the topics, I use the TKC rom 1.0 with the new cacko kernel without trouble, in fact Im also install the memory monitor plugin that made a swap disk and enable/disable it , and original backup/restore utility and everything works totally fine....

well, the only thing that I would like to add is the use of the home-on-sd script that is in ZUG downloads, but in the info of this script said that is suited for the TKCrom2-alpha3 rom file, so in fact, the info exactly said that the scrist is:

"This is to be used in conjunction with the TKCrom Version 2-alpha3 release. You can also modify the standard sharp rom, or tkc-v1 rom to work with this script, by modifying the /root/etc/rc.d/rc.sysinit script to match the one that is included with the version-2-alpha3 tkcrom."....

So,I would like to ask, if somebody already made the changes that refers in the above paragraph, and tested it with the TKCrom1.0, or if someone could know what is the changes that are needed to the script, so in order that could be totally usefull with TKCrom1.0.... smile.gif

thanx & best regards & a nice day to all! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zstutz
post Apr 24 2004, 07:14 PM
Post #43





Group: Members
Posts: 2
Joined: 4-April 04
Member No.: 2,658



How can I make sure my SD card (where /home resides) is mounting async?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Apr 26 2004, 06:13 AM
Post #44





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



QUOTE
How can I make sure my SD card (where /home resides) is mounting async?


If you're using Crow like ROM, then first check by typing mount. If you see a "sync" option, then your card is mounted sync. Then do the following:

su
echo MOUNT_OPTIONS="async,noatime">/home/root/.rom_options
reboot
Go to the top of the page
 
+Quote Post
yzord
post Apr 27 2004, 08:29 AM
Post #45





Group: Members
Posts: 162
Joined: 11-December 03
Member No.: 1,152



Hey Maslovsky, I'm having issues with the async writing to the SD card. What happens is that after a length of time, button presses become very laggy/hit-and-miss and after a while stop registering reliably. I wasnt sure what this was (never been a problem before), but I suspected the async writing - and after some tests (moved all my docs over to the flash and started accessing them there) figured out that that was the problem. The card is an old Sandisk MMC card which has never really screwed up, although it's no doubt slow.
My question: how do I change it back to sync (which should make it work properly again)?
Is
CODE
echo MOUNT_OPTIONS="sync,noatime">/home/root/.rom_options

..good enough?

Thanks,
Yz
Go to the top of the page
 
+Quote Post

11 Pages V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th April 2014 - 02:10 PM