OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Oz(hentges) Wifi Help Needed., New WIFI card doesnt work
JohnKiniston
post Dec 26 2006, 11:39 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 213
Joined: 13-May 04
From: Tucson, AZ
Member No.: 3,262



I've got a Intersil Prism 2.5 (HFA384x) based CF Card I'm trying to get working on my Zaurus 5500.

On insert I get :

hostap_cs: setting Vcc=33 (constant)
hostap_cs: CS_EVENT_CARD_INSERTION
hostap_cs: ignoring Vcc=33 (from config)
CardServcies(ParseTuple) returned 64
hostap_cs: ParseTuple: Bad CIS tuple
hostap_cs: GetNextTuple: No more items
prism2_config() failed

cardctl ident gives me:
Socket 0:
product info: "Wireless", "LAN Adapter", "Version 01.02", ""
manfid: 0x0156, 0x0002
function: 6 (network)

Anyone have any suggestions as how to proceed?


----

Edited with more info:

I've been pushing my google-fu to the limit today searching out similar problems, it sounds like my card has bad CIS data.

If I do a dump_cis I get an parse error: Invalid argument after it prints out the config base info.


This leaves me without the cftable_entry, VCC, ipeak, io, and irq lines as far as I can determine.

As this card is a prism2ish card could someone with a card using the same chipset (and hopefully the same manfid) post an output of their dump_cis and dump_cis -v ?

I'm hoping I can hack together a cis file and load it in the config file for pcmcia (if I can remember how to write up a entry!)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
STrRedWolf
post Dec 26 2006, 07:39 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 36
Joined: 31-December 03
Member No.: 1,319



Is it an XTERASYS CWB1K? If so, return it. I tried getting it to work, and they're just cheap trash. I'm sending it back to Newegg tomorrow, and spent my money on an Ambicom that worked right out of the box. Amazon has the card, as well as the DLink and Linksys cards. Good luck finding a Netgear card, though.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
JohnKiniston
post Dec 27 2006, 09:06 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 213
Joined: 13-May 04
From: Tucson, AZ
Member No.: 3,262



QUOTE(STrRedWolf @ Dec 26 2006, 08:39 PM)
Is it an  XTERASYS CWB1K?  If so, return it.  I tried getting it to work, and they're just cheap trash.  I'm sending it back to Newegg tomorrow, and spent my money on an Ambicom that worked right out of the box.  Amazon has the card, as well as the DLink and Linksys cards.  Good luck finding a Netgear card, though.
*


Yeah thats the card, I got it off Newegg as it was the only card they had available when I was ordering.

Did you run into the same problems?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
JohnKiniston
post Dec 27 2006, 02:54 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 213
Joined: 13-May 04
From: Tucson, AZ
Member No.: 3,262



It works!

I created a cis file for the card using a combination of dump_cis and part of a dump_cis output from someone here in the forums who gave me the output of their card ( Thank you BarryW! ).

writing up a hostap_cs.conf that just had my card in it instructing it to load the cis file I created and the card works instead of erroring out.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
STrRedWolf
post Dec 27 2006, 07:16 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 36
Joined: 31-December 03
Member No.: 1,319



Yeah, I ran into the same problems. But you got it working? Daaaaaaaaaaaaamn, that means I just wasted some money sending the old card back and buying an Ambicom through Amazon.

Post that cis file somewhere and let the HostAP developer know about it to boot.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BarryW
post Dec 29 2006, 12:39 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 693
Joined: 4-June 04
From: Ohio
Member No.: 3,570



QUOTE(JohnKiniston @ Dec 27 2006, 01:54 PM)
It works!

I created a cis file for the card using a combination of dump_cis and part of a dump_cis output from someone here in the forums who gave me the output of their card ( Thank you BarryW! ).

writing up a hostap_cs.conf that just had my card in it instructing it to load the cis file I created and the card works instead of erroring out.
*



Glad it helped! biggrin.gif Mine is slightly modified. Though that's probably not a surprise to most of the people around here.... rolleyes.gif



Go to the top of the page
 
+Quote Post
JohnKiniston
post Dec 29 2006, 08:23 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 213
Joined: 13-May 04
From: Tucson, AZ
Member No.: 3,262



QUOTE(BarryW @ Dec 29 2006, 01:39 AM)
Glad it helped!  biggrin.gif  Mine is slightly modified.  Though that's probably not a surprise to most of the people around here....  rolleyes.gif


Woah! That's cool Barry.

Any write-up of how you did that? That looks to be a useful mod.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hrw
post Dec 29 2006, 09:28 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 1,376
Joined: 11-January 04
From: Poznań, Poland
Member No.: 1,413



QUOTE(JohnKiniston @ Dec 28 2006, 12:54 AM)
I created a cis file for the card using a combination of dump_cis and part of a dump_cis output from someone here in the forums who gave me the output of their card ( Thank you BarryW! ).

writing up a hostap_cs.conf that just had my card in it instructing it to load the cis file I created and the card works instead of erroring out.
*


Can you send me CIS file and hostap_cs.conf? So it will be included in all OE based distros.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
BarryW
post Dec 29 2006, 08:33 PM
Post #9





Group: Members
Posts: 693
Joined: 4-June 04
From: Ohio
Member No.: 3,570



QUOTE(JohnKiniston @ Dec 29 2006, 07:23 AM)
QUOTE(BarryW @ Dec 29 2006, 01:39 AM)
Glad it helped!  biggrin.gif  Mine is slightly modified.  Though that's probably not a surprise to most of the people around here....  rolleyes.gif


Woah! That's cool Barry.

Any write-up of how you did that? That looks to be a useful mod.
*




Unfortunately I didn't take any pictures of the insides while I did it. I wasn't sure it would actually work. If someone can post some pictures of the inside of one I can photoshop up what I did. This one's antenna bulge is completely filled with epoxy now so it can take a little more stress from the antenna.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
faxguy
post Jan 9 2007, 05:14 PM
Post #10





Group: Members
Posts: 2
Joined: 9-January 07
Member No.: 13,803



QUOTE(JohnKiniston @ Dec 27 2006, 02:54 PM)
It works!

I created a cis file for the card using a combination of dump_cis and part of a dump_cis output from someone here in the forums who gave me the output of their card ( Thank you BarryW! ).

writing up a hostap_cs.conf that just had my card in it instructing it to load the cis file I created and the card works instead of erroring out.
*



John, can you share your cis file and the hostap_cs.conf file? My wife and I just purchased some eBay'ed SL-5500s, and I just ordered us each one of these Xterasys CWB1K cards from Newegg.

Maybe the information you've already provided is sufficient to get the job done - but I guess that I won't know until I get there and see. But any more specificity from you would be most appreciated.

Thanks.

Lee.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
JohnKiniston
post Jan 10 2007, 09:52 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 213
Joined: 13-May 04
From: Tucson, AZ
Member No.: 3,262



Attached are my hacked up hostap_cs.conf file and wlan.dat file with the fixed cardinfo.

The hostap_cs file needs to be re-written as it was just a quick butcher of the one from OZ to make it just recognize my card.
Attached File(s)
Attached File  wlan.dat.zip ( 251bytes ) Number of downloads: 64
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
faxguy
post Jan 21 2007, 08:34 PM
Post #12





Group: Members
Posts: 2
Joined: 9-January 07
Member No.: 13,803



Okay, here are the instructions on how to get the Xterasys CWB1K working on an SL-5500 Collie with OpenZaurus 3.5.4...

Take JohnKiniston's wlan.dat file that he's posted here and put it into /etc/pcmcia/cis/.

Then edit /etc/pcmcia/hermes.conf and change the part that says this:

card "Orinoco or Intersil Prism 2 Wireless"
manfid 0x0156,0x0002
bind "orinoco_cs"

.. into this:

card "Orinoco or Intersil Prism 2 Wireless"
manfid 0x0156,0x0002
cis "cis/wlan.dat"
bind "orinoco_cs"

Then restart cardmgr. Then insert your card. The rest should be up to you and your WiFi config.

Basically the problem is that the CWB1K has an incorrect cis, and so the wlan.dat file is to override the faulty cis settings provided by the card.

The "Orinoco or Intersil Prism 2 Wireless" entry in hermes.conf is probably overly broad because manfid 0x0156,0x0002 appears to be a default value from Intersil and will match many, many cards out there, including this one. Possibly a better entry for the OZ repository would be to add a new entry after the broad one which uses the version id line instead of the manfid.

I did try using hostap_cs instead of orinoco_cs, but hostap threw lots and lots of errors. I hope this helps some others avoid the learning curve that I had to go through on this. Many thanks to everyone here for their wonderful help.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th October 2014 - 12:09 AM