OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Customized New Rootfs, with lxp-icewm and many applications
Raul
post Jun 7 2008, 12:02 PM
Post #31





Group: Members
Posts: 133
Joined: 10-February 06
Member No.: 9,110



I've tried to flash it and i'm booting to flash partition with pdaxii13. When it asked me to chose partition on hdd I chose 1. What am I doing wrong?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
matthis
post Jun 7 2008, 04:54 PM
Post #32





Group: Members
Posts: 218
Joined: 12-February 06
From: Tokyo
Member No.: 9,124



For some reason I got the same problem.
Just flash the kernel from yonggun: http://yonggun.tistory.com/72 (rename to zImage without .bin)
and flash with an updater.sh which just flashes the kernel: http://support.ezaurus.com/developer/sourc...pdater.sh.c3200
(this is for sl-c3200)

Hope this helps.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raul
post Jun 8 2008, 09:38 AM
Post #33





Group: Members
Posts: 133
Joined: 10-February 06
Member No.: 9,110



Thanks, I will try to flash kernel first.
Update: Kernel flashed, extracting root. I have some doubts ...
Ok, Root extracted but I don't see other hdd partition. Do I have to add them manually to fstab?
Where should I unpack modules? To root? Is rootfs on the internal hdd?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raul
post Jun 12 2008, 06:42 AM
Post #34





Group: Members
Posts: 133
Joined: 10-February 06
Member No.: 9,110



Is there any application which helps setting wifi connection?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
canguy247
post Jun 14 2008, 01:45 PM
Post #35





Group: Members
Posts: 70
Joined: 6-January 07
Member No.: 13,740



First off, thanks to 2or0 for a great tarball. It seems like a great system.

I was just hoping you could help me with an issue I have. The system recognizes hardware such as usb ethernet and cf cards, but does not attach them in /dev.
For example, when I insert (or have it in during boot) my 16gb cf card, dmesg shows: pccard: blah blah
but no /dev/hda1 is created. I also get nothing with my usb ethernet even though dm9601 is loaded, and the hardware is recognized.

I would assume this is related to a couple of errors that occur during bootup:
i2c: error: exhausted retries
i2c: msg_num: 0 msg_idx -2000 msg_ptr: 0
etc...

and also hald will not load until I manually start dbus


If you have an idea what is wrong, please let me know.

PS - I can elaborate on what I did etc if needed.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Osage
post Jun 14 2008, 04:14 PM
Post #36





Group: Members
Posts: 11
Joined: 4-April 06
Member No.: 9,531



Hi, I found this Andromeda Debian very excellent!
However I stucked with usb networking.

My Z has a configured usb0 interface, but my Debian laptop not.
How can I make it to have the connection?

I've tried g_ether, cdc_*, usbnet, zaurus modules so far.

laptop#: modprobe g_ether host_addr=00:dc:c8:f7:75:05 dev_addr=7e:44:7c:4f:a0:6c
FATAL: Error inserting g_ether (/lib/modules/2.6.24.2v2/kernel/drivers/usb/gadget/g_ether.ko): No such device

PS. Couldn't figure Sakura terminal behavior for font size inc/decrease. Is it a keymap issue or...?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
matthis
post Jun 14 2008, 06:37 PM
Post #37





Group: Members
Posts: 218
Joined: 12-February 06
From: Tokyo
Member No.: 9,124



@Raul: there is none included by default... there might be something in debian feed, but you need network working first tongue.gif
So you have to edit /etc/network/interfaces. There is an example for a wifi connection on eth0 in there, I had to write a similar one for eth1 and then ifup eth1. (Dmesg tells you which name your card has been given.)


@Osage: things to check:
- are the modules present and did you do depmod -a ?
- there is a command to start usb networking, something like usb_gadget start (I can't remember, maybe gadget-usb start ??)

Go to the top of the page
 
+Quote Post
canguy247
post Jun 15 2008, 09:32 PM
Post #38





Group: Members
Posts: 70
Joined: 6-January 07
Member No.: 13,740



A small update;

For the ethernet problem: modprobe ohci_hcd fixed it. It is now in /etc/modules

For the CF card: I tried another CF card (256mb) and it worked fine. My 16gb worked great before. Is there anything that has changed between this rootfs and zdevils that would cause this? I am using the same kernel as before.

EDIT:
CF Card problem fixed by installing PCMCIAUtils. Noticed that neither this or pcmcia-cs were installed.

Thanks,
Canguy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zs_ftp
post Jun 17 2008, 12:34 AM
Post #39





Group: Members
Posts: 14
Joined: 10-July 06
From: Russia, Novosibirsk
Member No.: 10,367



Who install tarball to hda1?

Go to the top of the page
 
+Quote Post
matthis
post Jun 17 2008, 07:27 AM
Post #40





Group: Members
Posts: 218
Joined: 12-February 06
From: Tokyo
Member No.: 9,124



I installed it to hda1
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hwillson
post Jun 17 2008, 09:45 AM
Post #41





Group: Members
Posts: 3
Joined: 24-January 08
Member No.: 21,255



Wow, this looks great!

One question - I've had problems with other Debian installs whereby my Zaurus 3100 would keep turning on (un-suspending) in my pocket, even though I had the lid shut, and draining the battery before I knew it. Would your distro happen to handle this issue, say in a similiar fashion to Cacko? (whereby when the lid is shut the Zaurus suspends, and can't be un-suspended until the lid is open no matter how many times or how long the power button is hit)

Thanks - again, amazing work!
Hugh
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shem
post Jun 18 2008, 11:24 AM
Post #42





Group: Members
Posts: 12
Joined: 12-March 07
Member No.: 15,121



Sorry, I don't get it. When I'm trying to install this (from a SD card), en choose to install in on hda1 (I have 2 partitions, 5.5 gig / 0.5 gig), it says it can't find hdc. I read that this was some kind of mistake when u compiled it? Is there a workaround?


Btw I can host your files on a 100mbit server, if you like..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raul
post Jun 18 2008, 11:38 AM
Post #43





Group: Members
Posts: 133
Joined: 10-February 06
Member No.: 9,110



You have to put cf card (memory) into cf slot, then it will work.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Shem
post Jun 18 2008, 11:40 AM
Post #44





Group: Members
Posts: 12
Joined: 12-March 07
Member No.: 15,121



Blegh, I don't have one.. Need to buy one then I guess..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
linx
post Jun 20 2008, 08:14 PM
Post #45





Group: Members
Posts: 7
Joined: 17-March 08
Member No.: 21,518



@Shem:
Or you can untar manually the files where u want them and use an updater.sh to only flash the kernel. I did it that way.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Pages V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st December 2014 - 01:56 AM