OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Emergency System Does Not Detect Sd Card
Peter Ms
post Dec 17 2008, 11:03 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 3
Joined: 14-December 08
From: Czech Republic
Member No.: 26,250



Dear Friends,

I tried to upgrade my PdaXrom in my SL 7500 C but i have some problems.

Emergency system is running, but I can't continue in upgrade process, I guess that emergency system does not detect my SD card. (512 MB)
Can anybody help me to solve this? I am not much experienced with Linux this time.

Thanks in advance

Peter
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Dec 17 2008, 11:54 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



QUOTE(Peter Ms @ Dec 18 2008, 01:03 AM) *
Dear Friends,
Emergency system is running, but I can't continue in upgrade process, I guess that emergency system does not detect my SD card. (512 MB)

Are you upgrading a "working" pdaxrom setup, or are you flashing a completely new one?
You may need to try another card, sometimes SD cards can have problems unrelated to the flash process.
If you are starting from "another" distro, (or this is a "new" flash), read below:
Make sure that you the SD card is formatted to FAT 16 (I always flashed using a CF card, and it is always recommended to have the card formatted as FAT 16)
Otherwise I cannot tell you much more, except to be sure you have selected the correct ROM (pdaxrom) image for your hardware.
And make sure that you follow the instructions for your pdaxrom version.
Make sure that the file names are correct according to the instructions that you are using. The files need to be in the root directory of the card.
Some files need to be renamed. Follow instructions carefully...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Peter Ms
post Dec 18 2008, 12:18 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 3
Joined: 14-December 08
From: Czech Republic
Member No.: 26,250



Thanks for reply.

One thing was happened, When I try to flash new bootloader for a first time, during flash process was interrupted power so I must delete NAND and repeat flashing again. What is interesting, normally when I begun to flash, Green LED has 1x Flashed a then light.... now, the LED diode only light without the "flash". mad.gif

I try to format SD card carefully and it works fine.

All files are downloaded from pdaxrom.org

I follow the instruction, but I cant continue now, because the next step i unavailable unsure.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
speculatrix
post Dec 18 2008, 04:22 AM
Post #4





Group: Admin
Posts: 3,281
Joined: 29-July 04
From: Cambridge, England
Member No.: 4,149



check your card has a partition table, this is a very common problem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Peter Ms
post Dec 19 2008, 05:49 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 3
Joined: 14-December 08
From: Czech Republic
Member No.: 26,250



How can I check that SD card is mounted? I try to list CARD directory in /DEV but CARD directory is not presented.. Is there another way to check? Sorry for "stupid" questions, but i am not much skilled yet.

Peter
Go to the top of the page
 
+Quote Post
speculatrix
post Dec 19 2008, 03:02 PM
Post #6





Group: Admin
Posts: 3,281
Joined: 29-July 04
From: Cambridge, England
Member No.: 4,149



type "mount" to see if somethings mounted, or "df -k".

"fdisk -l" will list partitions across all devices.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th August 2014 - 03:18 AM