OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> SDL 1.2.7 compiled for Qtopia.OPIE
post Feb 29 2004, 07:10 PM
Post #1





Group:
Posts: 0
Joined: --
Member No.: 0



I'm not sure if it's my compiler but my compile for SDL 1.2.7 stable just won't work, I get SDL Parachute Deplyed when I start any SDL app which is then followed by a Segmentation Fault. I'd really like to get this up and running. If anyone's got a working compile of this library, care to share it, as well as tell me what you did to compile it.

I'm running OZ 3.2, and I'm compilling with the 2.95.2 cross compiler on gentoo linux, in case that's important.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mickeyl
post Mar 1 2004, 01:57 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 1,497
Joined: 12-November 03
From: Germany
Member No.: 907



Show us your compile and link flags. Do you use the main() provided by libSDLmain.a ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
post Mar 1 2004, 02:38 AM
Post #3





Group:
Posts: 0
Joined: --
Member No.: 0



>>>>Deplyed when I start any SDL app which is then followed by a Segmentation Fault..

Sometimes with some programs has left "segmentation fault" and is due to problems with lower memory.
I have solved this, adding an swap CFmemory

Regards.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
post Mar 1 2004, 08:50 AM
Post #4





Group:
Posts: 0
Joined: --
Member No.: 0



Doh, my compile flags. The arm-linux-gcc is still going to use the flags in my make.conf... Me being a gentoo guy have aloot of optimization flags in there.

I didn't even think, thanks, I'll remove those and have a go again.

Hmmm... what -O should I use? I'll try with 2 first...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
post Mar 2 2004, 09:44 AM
Post #5





Group:
Posts: 0
Joined: --
Member No.: 0



Ok, ignore the previous post...

I tried compilling the exact way the SDL author discribes in the readme.Qtopia file (inside the SDL source code archive) and it yeilds a 1.3 MB file, I know it shouldn' be this large and shows that my compile isn't going right somewhere.

Has anyone else tried compilling SDL (with the arm-linux-gcc 2.95.x)?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
post Mar 12 2004, 08:54 AM
Post #6





Group:
Posts: 0
Joined: --
Member No.: 0



I compiled it successfully and got a 1.4M library out with gcc-2.95.
SDL apps run, but the video is screwed up, I see three copies of the zfceu output. Sigh.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 28th July 2014 - 12:21 AM