OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Help On Openzaurus :(
plo2000
post Nov 17 2005, 04:58 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 7
Joined: 2-November 05
Member No.: 8,441



Hi, I tried to install openzaurus 3.5.4 on my sl-5500, and I followed the instruction step by step, and now i am STUCK in the sharp screen, I tried to take out the CF, and the same thing happens, and I cant connect to my zaurus anymore ahhhhhhh wacko.gif I just got it yesterday?

I hope somebody can help me out plzzzzzzzzzzzzz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adf
post Nov 17 2005, 05:09 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 2,821
Joined: 13-September 04
From: Wasilla Ak.
Member No.: 4,572



QUOTE(plo2000 @ Nov 18 2005, 12:58 AM)
Hi, I tried to install openzaurus 3.5.4 on my sl-5500, and I followed the instruction step by step, and now i am STUCK in the sharp screen, I tried to take out the CF, and the same thing happens, and I cant connect to my zaurus anymore ahhhhhhh wacko.gif  I just got it yesterday?

I hope somebody can help me out plzzzzzzzzzzzzz
*

Did you look at hentges? it is OZ, but I think without some of the pain for new users. Made, I believe, for the 5500.

also, look for way to flash back to the original rom to make sure all is well before proceeding. Probably not neceaasry, and all flashing is hazardous, but it might give you some piece of mind.

I'm sure hrw or lardman will be along shortly.... cool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lardman
post Nov 18 2005, 03:25 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 4,515
Joined: 25-October 03
From: Bath, UK
Member No.: 464



Sounds like the kernel did not flash correctly,

Check the md5sum of the zImage file.


Si
Go to the top of the page
 
+Quote Post
plo2000
post Nov 18 2005, 04:15 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 7
Joined: 2-November 05
Member No.: 8,441



QUOTE(lardman @ Nov 18 2005, 08:25 AM)
Sounds like the kernel did not flash correctly,

Check the md5sum of the zImage file.


Si
*



Yeah, I will do that, but I cannot connect to my zaurus anymore, so how do I put new files onto the CF again???

Thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hrw
post Nov 18 2005, 04:25 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 1,376
Joined: 11-January 04
From: Poznań, Poland
Member No.: 1,413



use CF card reader/writer.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
plo2000
post Nov 18 2005, 04:41 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 7
Joined: 2-November 05
Member No.: 8,441



QUOTE(Hrw @ Nov 18 2005, 09:25 AM)
use CF card reader/writer.
*


hmmm I am stuck am I,anyways seems like there is no other way around it. I do have two questions?

1) Is there a hard reset or something similar to it?
2)Which openzaurus version that will work for me without any problems?

Thanks guys
Go to the top of the page
 
+Quote Post
champagnierle
post Nov 18 2005, 10:49 PM
Post #7





Group: Members
Posts: 18
Joined: 15-September 05
From: Bad Cannstatt, Germany
Member No.: 8,115



QUOTE(plo2000 @ Nov 18 2005, 01:41 PM)
QUOTE(Hrw @ Nov 18 2005, 09:25 AM)
use CF card reader/writer.
*


hmmm I am stuck am I,anyways seems like there is no other way around it. I do have two questions?

1) Is there a hard reset or something similar to it?
2)Which openzaurus version that will work for me without any problems?

Thanks guys
*


1) There is a reset, but it resets to the default ROM. So that won't work.

To explain what hrw meant:
eject the SD/CF card, copy a NAND backup on the card and then reboot to diagnosis mode. With that you will get the default sharp ROM.

or copy the OZ files once again to a card and flash from the card. BUT
before flashing verify that EVERY bit is correct by comparing the md5sums.

2) Here on the C1000 the RC 3.5.4 is working. Pretty cool.

Marc

P.S.: Did you copy / rename the files correctly? Maybe there might also have been a misunderstanding...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
plo2000
post Nov 19 2005, 02:59 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 7
Joined: 2-November 05
Member No.: 8,441



QUOTE(champagnierle @ Nov 19 2005, 03:49 AM)
QUOTE(plo2000 @ Nov 18 2005, 01:41 PM)
QUOTE(Hrw @ Nov 18 2005, 09:25 AM)
use CF card reader/writer.
*


hmmm I am stuck am I,anyways seems like there is no other way around it. I do have two questions?

1) Is there a hard reset or something similar to it?
2)Which openzaurus version that will work for me without any problems?

Thanks guys
*


1) There is a reset, but it resets to the default ROM. So that won't work.

To explain what hrw meant:
eject the SD/CF card, copy a NAND backup on the card and then reboot to diagnosis mode. With that you will get the default sharp ROM.

or copy the OZ files once again to a card and flash from the card. BUT
before flashing verify that EVERY bit is correct by comparing the md5sums.

2) Here on the C1000 the RC 3.5.4 is working. Pretty cool.

Marc

P.S.: Did you copy / rename the files correctly? Maybe there might also have been a misunderstanding...
*




Hey, oh I did copy the files with the changed name and did the procedure exactly, but however I didnt check the m5sums.

For the default sharp rom, where can i find the NAND files, and how do i go to the diagnosis mode as u can see i am still a newbie at this.

You know whats weird is that my friend has this printer that accepts CF, it reads the card but I cant write to it, it gives me the error where the CF has write protection, I guess you cant write to the CF thru the printer, I hope the card reader I am gonna get will make me write on the CF.

Thanks man
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd September 2014 - 02:26 PM