OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Ac Without Battery, My battery blew up!
strfryed
post Sep 29 2005, 06:50 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 7
Joined: 9-December 04
Member No.: 5,858



My SL--6000L wouldn't turn on today, only to look at the back and see the battery had blown up (literally)!

I plugged it into AC without the battery and it just blinks the battery light.

Anyone know if there's a way to hack/mod it to boot on AC power without a battery?

The batteries are expensive.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cortez
post Sep 29 2005, 11:26 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 376
Joined: 18-March 04
From: The Netherlands
Member No.: 2,380



Remove the battery, and connect the AC Adapter while pressing D+B. The machine will boot, login, enter superuser mode (su), and type ./sbin/reboot. This reboots the machine, and starts your OS.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adf
post Sep 30 2005, 07:41 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 2,821
Joined: 13-September 04
From: Wasilla Ak.
Member No.: 4,572



I was hoping to find a way to mod it for plain old aa batteries or something else easily replaceable. The exploding battery thing is a bit spooky.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
strfryed
post Sep 30 2005, 07:57 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 7
Joined: 9-December 04
Member No.: 5,858



Thanks a ton! You guys know everything.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mjb
post Mar 31 2006, 11:57 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 9
Joined: 31-July 04
Member No.: 4,163



QUOTE(adf @ Oct 1 2005, 03:41 AM)
I was hoping to find a way to mod it for plain old aa batteries or something else easily replaceable.  The exploding battery thing is a bit spooky.
*

If you can boot it 'from AC,' you can boot it with an external battery pack. The AC adapter just provides 5 Volts DC. Four AA NiMH cells will do that just as well.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lek
post Aug 22 2006, 09:02 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 37
Joined: 31-August 04
From: Del Ray, Alexandria, VA. U.S.A.
Member No.: 4,431



Hi, I have a problem with my zsl 6k not booting up. The 1/0 button does not seem to work. I have tried a hard reboot but that does not help. There seems to be power in the battery. I have tried D+B, but no soap. I hope this is not a brick now!

Cheers,
lek
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2014 - 07:45 AM