OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> /dev Device Of The Touchscreen?
Jinidog
post May 28 2005, 08:04 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 76
Joined: 25-April 05
From: Berlin, Germany
Member No.: 6,985



Hello,

I finally got an x-server running on my zaurus SL5600 with gentoo.
Now it's the question, on which device I can find the touchscreen.
Can you give me a hint?

thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jinidog
post May 28 2005, 12:48 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 76
Joined: 25-April 05
From: Berlin, Germany
Member No.: 6,985



Okay, I found out.
It is /dev/ts.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jinidog
post May 28 2005, 02:39 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 76
Joined: 25-April 05
From: Berlin, Germany
Member No.: 6,985



hmm, I don't get it running.
When I do something like:
Xfbdev -mouse /dev/sharp_ts
I just get a long list of this printed out:
Switching to mouse protocol "bus"
Switching to mouse protocol "ps/2"
Switching to mouse protocol "imps/2"
Switching to mouse protocol "exps/2"
Switching to mouse protocol "bus"
Switching to mouse protocol "ps/2"
Switching to mouse protocol "imps/2"
Switching to mouse protocol "exps/2"
Switching to mouse protocol "bus"
Switching to mouse protocol "ps/2"
Switching to mouse protocol "imps/2"
Switching to mouse protocol "exps/2"

I compiled an xserver-freedesktop ebuild, which installs an xserver of early 2004. I applied the necessary patches from Openembedded.
I don't know what I have to do to get my touchscreen working.
I installed tslib but I doesn't know what to do with it. (there is no configure-option to compile it for poodle)
Do I have to use some configure-option to tell the xserver to compile in tslib?

I searched the web and I searched the OE-mailing list, but I cannot find anything useful.

Please help me or tell me, where I can find some information of how to get this running.
Obviously there is no documentation about this in the web (as for many other embedded-stuff)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
koen
post May 29 2005, 02:45 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 1,014
Joined: 4-January 05
From: Enschede, The Netherlands
Member No.: 6,107



QUOTE(Jinidog @ May 28 2005, 10:39 PM)
hmm, I don't get it running.
When I do something like:
Xfbdev -mouse /dev/sharp_ts

<snip>

Please help me or tell me, where I can find some information of how to get this running.
Obviously there is no documentation about this in the web (as for many other embedded-stuff)
*


Use tslib (documented) and not the -mouse switch. See the tslib docs on how to set it up.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jinidog
post May 29 2005, 04:30 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 76
Joined: 25-April 05
From: Berlin, Germany
Member No.: 6,985



So, I got it working.
I had to install tslib and compile the xserver that way to use it.
Therefor you need to set a #define tslib 1 in the configure script and you may not forget to install the calibrate x11 stuff.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd July 2014 - 11:35 AM