OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages V  < 1 2 3 4 5 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Psx4zaurus Now Supports Cacko! :), Playstation emulator for Cacko inside...
Jon_J
post Oct 14 2006, 02:25 PM
Post #31





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



QUOTE(zodttd @ Oct 14 2006, 02:18 PM)
I haven't tested this game on my end, as it's not often requested for.
It might be too slow to play on psx4zaurus currently. If you want to make sure, try psx4zaurus on pdaXrom Beta 3 using the SDL included with psx4zaurus.
pdaXrom Beta 3 runs games about 15-20% faster than Cacko currently.
*
Thank you for your reply Zodttd, I'm too much of a linux noob to use pdaXrom at the moment.
A number of people that don't have a full understanding of flashing to pdaXrom have bricked their Z when trying to flash back to a Sharp rom.
I'm going to wait for the cacko version to be improved, or when it can be ran from the "pure console" that has been mentioned.
In other words, where you access the console with / outside qtopia.
(I'll need some install instructions to do that).

I have a question about interlace and progressive.
In my post, 2 posts above, I mentioned that I need to enable progressive to eliminate a white flashing bar at the bottom of the screen, and interlace needs to be enabled to use progressive.
Why do I need to do this to get rid of the flashing bar?

Is there a way to get a screenshot while in a game?
The standard Sharp/Zaurus way doesn't work. (fn+shift+c)

BTW, where is everyone else that uses Sharp/Cacko? This thread has 566 views.
Jon
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bolbit
post Oct 15 2006, 03:20 AM
Post #32





Group: Members
Posts: 111
Joined: 6-September 05
From: Aix en Provence/Paris
Member No.: 8,048



hi all,

I finally found time to test this cacko realease. I use a C1000 and Jon_J install instructions sems not working, i only get a black screen. does anyone runs cacko psx emu with a C1000?

I have done:
copy psx4zaurus folder in /home/Documents
put the bios file in this folder and in /home/zaurus
simlinked psx4zaurus_cacko in /home/QtPalmtop/bin
simlinked game_psx folder to my psx rom folder on the sd card (FAT)
add qtopia shortcut for psx4zaurus (note, i had to chmod +x psx4zaurus_cacko in the /home/Document/psx4zaurus to see it in the app list)

and get
a balck screen, and Z freezed

EDIT : It works. I added "execute with root privileges" on the shortcut, and i have the menu now !!!
I selected an FFVII Z image, the game crasched after i selected NEWGAME (it supposed to play the introduction movie)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Oct 15 2006, 07:36 AM
Post #33





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



If you see "Load Success"
Then everything is working.
If your game doesn't play, it may be incompatable, or one of the games that just won't play in the emulator.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Oct 15 2006, 07:43 AM
Post #34





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



Here's a howto for converting Alcohol 120% *.MDF files to psx4zaurus friendly *.BIN files.
This is for Windows.
I previously tried the suggested "cdrdao" in windows with XDuplicator, but XDuplicator.exe always crashed.
----------------------------------------------------------------------------------------------------
HowTo "convert" an MDF file to a usable format for psx4zaurus, using the latest version of ISOBuster. (ISOBuster 1.9.1)
These MDF files come with a MDS file, which is some kind of control file.
Open the MDS file in ISOBuster. (File -> Open Image File).
The Image file will open with the "folder" below "Track 01" selected.

Select the topmost CD (the folder tree will collapse).
Select the File menu, select "CD"
Following screenshot, do this action:
CD -> Extract CD <Image> -> RAW (*.bin, *.iso)
This will create two files, a *.bin and *.cue
(You can use the *.cue file to burn with CDRWin)
I just delete the *.cue file and use the *.bin file.
Rename the CD.bin file to your game's name.
It is now ready to load into psx4zaurus. smile.gif
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Attached File(s)
Attached File  isobuster_raw.jpg ( 53.84K ) Number of downloads: 48
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Oct 15 2006, 08:38 AM
Post #35





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



QUOTE(bolbit @ Oct 15 2006, 06:20 AM)
hi all,

I finally found time to test this cacko realease. I use a C1000 and Jon_J install instructions sems not working, i only get a black screen. does anyone runs cacko psx emu with a C1000?

I have done:
copy psx4zaurus folder in /home/Documents
put the bios file in this folder and in /home/zaurus
simlinked psx4zaurus_cacko in /home/QtPalmtop/bin
simlinked game_psx folder to my psx rom folder on the sd card (FAT)
add qtopia shortcut for psx4zaurus (note, i had to chmod +x psx4zaurus_cacko in the /home/Document/psx4zaurus to see it in the app list)

and get
a balck screen, and Z freezed

EDIT : It works. I added "execute with root privileges" on the shortcut, and i have the menu now !!!
I selected an FFVII Z image, the game crasched after i selected NEWGAME (it supposed to play the introduction movie)
*

I didn't symlink the folder, I just symlinked psx4zaurus_cacko to /home/QtPalmtop/bin/ and copied the BIOS file to /home/zaurus/
I didn't need to use the "root privilege" option in the icon.

bolbit, in my instructions on page one, I forgot to mention /Documents is on /hdd3
So I put my folder and files in /hdd3/Documents/ (I've updated those instructions).

Do this, to make it easier to navagate the filesystem in psx4zaurus.
symlink your game.bin to /home/zaurus/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bolbit
post Oct 15 2006, 12:51 PM
Post #36





Group: Members
Posts: 111
Joined: 6-September 05
From: Aix en Provence/Paris
Member No.: 8,048



Thanks for the advice. I tried an European version of FFVII ( french ). Maybe it is because of that that the game crashed. I read before that psx4zaurus is suppose to run FFVII.
I will try another one.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Oct 15 2006, 01:32 PM
Post #37





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



I read in one of the 3 large threads in pdaXrom forum, that zoddt said there were problems with PAL versions.
Is your French version PAL or NTSC?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danboid
post Oct 15 2006, 01:38 PM
Post #38





Group: Members
Posts: 682
Joined: 26-December 05
From: Rochdale, Lancashire
Member No.: 8,789



QUOTE(zodttd @ Oct 14 2006, 07:18 PM)
I haven't tested this game on my end, as it's not often requested for.
It might be too slow to play on psx4zaurus currently. If you want to make sure, try psx4zaurus on pdaXrom Beta 3 using the SDL included with psx4zaurus.
pdaXrom Beta 3 runs games about 15-20% faster than Cacko currently.

danboid: I think I have you very confused on things. mPlayer probably benefits from the PXA Framebuffer YUV overlay support. I believe this is already being worked on/completed on OZ. Since I do not use or have a need for YUV color support in psx4zaurus, the only way I could see getting acceleration from PXA FB support is through the use of it's SRAM. I'm not even sure if it will actually help, but it might.

What is true though:
If you use the FBCON (Framebuffer Console) video driver for SDL instead of X11/Qtopia, you will notice around a 20% speed increase. The problem with using fbcon drivers with various SDL's is some don't do the rotation needed, as the Zaurus has a rotated framebuffer (portrait).  To use fbcon driver in SDL even under X11/Qtopia run this after changing to the directory where psx4all is located:
env SDL_VIDEODRIVER=fbcon ./psx4all

To change the framebuffer from /dev/fb0 to a different /dev/fbX there is a SDL_FB... environment variable for that as well. Probably not needed though.
*


Yes you do have me pretty confused Zodttd! sad.gif

Am I right in thinking that

env SDL_VIDEODRIVER=fbcon ./psx4all

is the magic command which makes the current psx4z cacko build work under the / console? Does it run at the same speed as pdaXrom when doing this? I'm not bothered about running it under qtopia at all.

I realise the overlay stuff and colourspace conversion would be of no use to you but this has only been done for 2.6 and cacko runs 2.4, which has bvdd instead. I thought that it the bvdd module that enabled use of the SRAM under 2.4 kernels? Is this not the case? If this is true then Cacko should already be as good as pdaXrom at this.

If its not running the same speed as under pdaX under the / console then I would imagine getting the code for the pdaXb3 sdl lib and then statically linking this into the next psx4zaurus will make the cacko build as fast as the pdaX version.

Anybody know where ZodTTD might find the source for the pdaX b3 SDL version, if its not just vanilla SDL 1.2.9? I think cacko 1.23 comes with SDL 1.2.5, no?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raul
post Oct 15 2006, 02:04 PM
Post #39





Group: Members
Posts: 133
Joined: 10-February 06
Member No.: 9,110



How can I download this emu? I tried to register on the forum but I didn't get e-mail with registration details.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Oct 15 2006, 02:09 PM
Post #40





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



Raul, just login using the username/pass you used to register.
That's what zodttd said to do.
I haven't got my verification yet either, but can login.
I hope he doesn't mind if I just post the file here.
Someone posted it to the thread in pdaXrom forum.

Jon

This post has been edited by Jon_J: Oct 15 2006, 02:12 PM
Attached File(s)
Attached File  psx4zaurus_b4_4.zip ( 805.07K ) Number of downloads: 83
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Raul
post Oct 18 2006, 05:46 AM
Post #41





Group: Members
Posts: 133
Joined: 10-February 06
Member No.: 9,110



I played a bit of Final Fantasy Tactics.
From Qutopia screen is small, frame rate is between 9 to 25 frames per second (without music) (I overcloced zaurus to maximum).
Still , i'm suprised that game looks very nice and could be playable from console (and on the full screen).
Thanks for the emu, I hope it will get even better smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mecit
post Oct 18 2006, 10:16 AM
Post #42





Group: Members
Posts: 15
Joined: 22-July 06
Member No.: 10,499



hi all
first thank you very much for your work zodttd
i have the standard sharp rom, does it suppose to work in it. when i try to run i get the menu. i also load the game (gta 2) i get something like this

Loading game

Load success

and the zaurus freezes and none of the keys work. is there a way to fix this.

thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bolbit
post Oct 19 2006, 04:09 AM
Post #43





Group: Members
Posts: 111
Joined: 6-September 05
From: Aix en Provence/Paris
Member No.: 8,048



In fact FFVI PAL (French) works. First i tried a pocket ISO img without the movies, that's why it crashed. I have tried the full img and it is working good !!.
So PAL img works.
I even tried to use the 7005 bios (or something like that, by renaming it with the one expected by psx4z) and it is working too.
I'm very happy to see this psx emu for the Z. Thanks Zodttd. Time to donate :-)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
moku
post Oct 20 2006, 12:25 AM
Post #44





Group: Members
Posts: 9
Joined: 26-June 06
Member No.: 10,255



Havnt succesfully loaded any roms yet, guess i got to use magic iso or some other tool to convert them. But I am really excited. Thank You for all the hard work.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antikx
post Oct 20 2006, 04:41 AM
Post #45





Group: Members
Posts: 1,156
Joined: 5-January 05
From: Winnipeg, Manitoba
Member No.: 6,127



QUOTE(bolbit @ Oct 19 2006, 06:09 AM)
In fact FFVI PAL (French) works. First i tried a pocket ISO img without the movies, that's why it crashed. I have tried the full img and it is working good !!.
So PAL img works.
I even tried to use the 7005 bios (or something like that, by renaming it with the one expected by psx4z)  and it is working too.
I'm very happy to see this psx emu for the Z. Thanks Zodttd. Time to donate :-)
*

Cool, how's the speed in FF VI? Any graphical or audio glitches? Are you over clocking?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Pages V  < 1 2 3 4 5 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd August 2014 - 01:29 AM