OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Nand Flash Memory -> Bad Block Num=4
LukeLuke
post Oct 12 2006, 04:42 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



I was tring to install various ROM and none works right.....

Cacko http://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=21601&hl=
Beta 3 http://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=21089&hl=

only pdaxrom beta4 works, so i try to make:

Extra MENU -->
Zaurus Test -->
NAND Flash (Full) -->

The result is:

Bad Block Num = 4

Can do this the problem ?

What can i do ?

THANKS

Bye
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Oct 12 2006, 04:48 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



I try to make:

SUM MENU -->
NAND Bad Count+Sum -->

[CODE]
NAND Bad Count

Blk Init After Total
-------------------------------------
1 4 0 4
2 0 0 0
.......................
.............
.........
-------------------------------------
Total Bad Block = 4
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Oct 12 2006, 11:33 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



can anyone help me ?

THANKS

Bye
Go to the top of the page
 
+Quote Post
TRIsoft
post Oct 13 2006, 01:58 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 332
Joined: 6-June 04
From: Hannover, Germany
Member No.: 3,587



Hi LuckyLuke,
QUOTE(LukeLuke @ Oct 13 2006, 08:33 AM)
can anyone help me ?

what's the problem ? What doesn't work ?
Having some bad blocks reported in the Diag is normal.
Even brand new units have some bad blocks. NAND chips
have mostly some defective areas and the controller will
handle this, so it's no reason to be worried.

Why are you trying to format the flash area ? Are you stuck
after a "went-wrong-Rom-installation" ?
Please give us some more informations.

Marc
Go to the top of the page
 
+Quote Post
anunakin
post Oct 13 2006, 02:01 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 340
Joined: 22-August 04
From: Belem, Brasil
Member No.: 4,358



Tried erase NAND, before install new ROM?
Have you tried w/ another SD/CF card?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Oct 14 2006, 07:46 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



QUOTE(anunakin @ Oct 13 2006, 02:01 PM)
Tried erase NAND, before install new ROM?
Have you tried w/ another SD/CF card?
*


Yes i try to erase before and i try CF Sandisk 32M / CF Sandisk 64M / CF Sandisk 512M / SD Kingston 1GB....... but the result is the same!

What do you mean ?

THANKS

Bye
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Oct 14 2006, 07:50 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



QUOTE(TRIsoft @ Oct 13 2006, 01:58 AM)
Hi LuckyLuke,
QUOTE(LukeLuke @ Oct 13 2006, 08:33 AM)
can anyone help me ?

what's the problem ? What doesn't work ?
Having some bad blocks reported in the Diag is normal.
Even brand new units have some bad blocks. NAND chips
have mostly some defective areas and the controller will
handle this, so it's no reason to be worried.

Why are you trying to format the flash area ? Are you stuck
after a "went-wrong-Rom-installation" ?
Please give us some more informations.

Marc
*



All the installation that i can do, don't work well (see the other post).

I try Cacko, but when start, i see only the Sharp logo and do nothing...... (see the post)
I try Beta 3 and the system don't found many file ..... (see the post)
I try Beta r121, the installation is ok, but when i press on button the Z don't start......

WHAT CAN I DO ?

If i use your NAND Backup the Z work well..........

THANKS

Bye
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Oct 18 2006, 01:06 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



I don't know what do ..... sad.gif

Everething i do, don' t work....

NAND Flash erase and try to install r121, but nothing when i press on it don't start....

What can i do ?

Which can you use for install the ROM ? Wich card you suggest me ? (i have this http://i23.ebayimg.com/02/i/08/2f/65/bf_2.JPG )

THANKS

Bye
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Oct 18 2006, 01:16 PM
Post #9





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



i want to buy a card that i can sure that work................

Which ????? sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Oct 18 2006, 01:27 PM
Post #10





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



if buy this http://cgi.ebay.it/ws/eBayISAPI.dll?ViewIt...mMakeTrack=true

Do you think that this work ?

THANKS

Bye
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Oct 19 2006, 10:21 PM
Post #11





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



This is a for of Zaurus ?

Why nothing answer to me ?

My question is so difficult ?

Bye
Go to the top of the page
 
+Quote Post
InSearchOf
post Oct 20 2006, 05:25 AM
Post #12





Group: Admin
Posts: 1,209
Joined: 20-January 06
From: York, Pennsylvania
Member No.: 8,961



I think no one is answering because you didnt search... and also...

You posted @
Oct 18 2006, 05:06 PM
Oct 18 2006, 05:16 PM
Oct 18 2006, 05:27 PM

asking the same question and getting frustrated because no one is answering...

Late
Go to the top of the page
 
+Quote Post
LukeLuke
post Oct 20 2006, 06:06 AM
Post #13





Group: Members
Posts: 167
Joined: 25-August 05
Member No.: 7,943



QUOTE(InSearchOf @ Oct 20 2006, 05:25 AM)
I think no one is answering because you didnt search... and also...

You posted @
Oct 18 2006, 05:06 PM
Oct 18 2006, 05:16 PM
Oct 18 2006, 05:27 PM

asking the same question and getting frustrated because no one is answering...

Late
*


IMHO, this isn't the metod for help the people........

I'm frustrated because have a Z that not work and nobody that help me .......... sad.gif

I would want to understand if the Z is broken or the card that isn't compatible.

THANKS

Bye
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd April 2014 - 11:35 AM