OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Usb/linux Connection Problems..., I can't connect to my Z from linux...
m3xican
post Jun 18 2005, 03:11 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 19
Joined: 18-June 05
Member No.: 7,381



Hi... I'm loosing my mind, so I hope that someone here could help me! sad.gif

I have a SL-5500 with Opie 0.9.3-snapshot - OZ 3.2 - kernel 2.4.6-rmk1-np2-embed.

I can't connect to my Z from Linux (Slackware 10.0) neither connect to my pc from Z.

My Linux box recognizes the Z when I put it into the cradle:
QUOTE
hub.c: new USB device 00:0d.0-1, assigned address 2
usb.c: USB device 2 (vend/prod 0x4dd/0x8004) is not claimed by any active driver.
usb.c: registered new driver acm
acm.c: v0.21:USB Abstract Control Model driver for USB modems and ISDN adapters
usb.c: registered new driver usbnet
usb0: register usbnet usb-00:0d.0-1, Sharp Zaurus SL-5x00


I set the usb interface with:
QUOTE
ifconfig usb0 192.168.129.201 netmask 255.255.255.255 up

(note: if I set usb0 to 192.168.129.1 how I have read on several HOWTO nothing works )
obtaining:
QUOTE
usb0      Link encap:Ethernet  HWaddr 46:8F:DE:4E:3A:4E
          inet addr:192.168.129.201  Bcast:192.168.129.255  Mask:255.255.255.255
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 cool.gif  TX bytes:0 (0.0 cool.gif

and I can ping the Z
QUOTE
bash-2.05b# ping 192.168.129.201
PING 192.168.129.201 (192.168.129.201) 56(84) bytes of data.
64 bytes from 192.168.129.201: icmp_seq=1 ttl=64 time=0.060 ms
64 bytes from 192.168.129.201: icmp_seq=2 ttl=64 time=0.050 ms

--- 192.168.129.201 ping statistics ---
2 packets transmitted, 2 received, 0% packet loss, time 999ms
rtt min/avg/max/mdev = 0.050/0.055/0.060/0.005 ms

But I can't have any kind of connection on it.

On the Z is running a ssh daemon, Z can connect to itself (at least this...), but no connection is possible from the pc.

I have followed the connecting to a linux pc over USB HOWTO, but nothing (except ping from pc) works...

Any suggestions?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lardman
post Jun 18 2005, 05:46 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 4,515
Joined: 25-October 03
From: Bath, UK
Member No.: 464



You're pinging the Z from itself?

What does ifconfig show on your PC?


Si
Go to the top of the page
 
+Quote Post
m3xican
post Jun 18 2005, 06:37 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 19
Joined: 18-June 05
Member No.: 7,381



QUOTE(lardman @ Jun 18 2005, 03:46 PM)
You're pinging the Z from itself?

No, I'm pinging the Z from my pc, I have connected to ssh from the Z itself (To test if sshd works).

QUOTE(lardman @ Jun 18 2005, 03:46 PM)
What does ifconfig show on your PC?

I obtain this:
QUOTE
usb0      Link encap:Ethernet  HWaddr 46:8F:DE:4E:3A:4E
          inet addr:192.168.129.201  Bcast:192.168.129.255  Mask:255.255.255.255
          UP BROADCAST RUNNING MULTICAST  MTU:1500  Metric:1
          RX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 frame:0
          TX packets:0 errors:0 dropped:0 overruns:0 carrier:0
          collisions:0 txqueuelen:1000
          RX bytes:0 (0.0 b)  TX bytes:0 (0.0 b)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
m3xican
post Jun 23 2005, 02:05 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 19
Joined: 18-June 05
Member No.: 7,381



I have flashed (copying files on the CF with a CF reader) the Z with the last OZ release and now the connection works, maybe I have misunderstood some operations.

Thanx
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 1st October 2014 - 04:22 PM