OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Opera Mini, ... on the Z
chrget
post Jan 9 2006, 05:24 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 129
Joined: 29-May 04
Member No.: 3,485



Hello,

just a quick note for those interested: the low memory version of Opera Mini (UserAgent: Opera/8.01 (J2ME/MIDP; Opera Mini/1.1.2421/lofi/nordic/de; mobile phone; de; U; ssr)) will run on the Z using Jeode in conjunction with ME4SE. biggrin.gif

I'll leave the decision whether or not this is a sensible thing to do to the readers ... rolleyes.gif

Best regards,
Chris.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Jan 9 2006, 06:52 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(chrget @ Jan 9 2006, 11:24 PM)
Hello,

just a quick note for those interested: the low memory version of Opera Mini (UserAgent: Opera/8.01 (J2ME/MIDP; Opera Mini/1.1.2421/lofi/nordic/de; mobile phone; de; U; ssr)) will run on the Z using Jeode in conjunction with ME4SE. biggrin.gif

I'll leave the decision whether or not this is a sensible thing to do to the readers ...  rolleyes.gif

Best regards,
Chris.
*


Been running it on my mobile phone for a few days. If you want to convert it to english, you can do the following step:

select Menu
select 4th option from top
select 2nd option from top
scroll down. The last option is a selection box where you can select English

Been using me4se for running mobile java games smile.gif, left mini opera on the phone though
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cwaig
post Jan 26 2006, 01:13 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 153
Joined: 5-January 04
Member No.: 1,081



How exactly do you use me2se to run Opera-mini? I'm not very familiar with using Java on the Zaurus.....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ashikase
post Feb 15 2006, 12:21 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 280
Joined: 17-March 04
From: Osaka, Japan
Member No.: 2,375



QUOTE(chrget @ Jan 9 2006, 10:24 PM)
just a quick note for those interested: the low memory version of Opera Mini (UserAgent: Opera/8.01 (J2ME/MIDP; Opera Mini/1.1.2421/lofi/nordic/de; mobile phone; de; U; ssr)) will run on the Z using Jeode in conjunction with ME4SE. :D

Have you actually tested this? I've tried both evm and blackdown, using me4se.jar with and without the SUN MIDP2.0 classes, but get errors everytime.

Assuming you've got it working, what is the command line that you use?

My interest in using it is that it supposedly supports AJAX.

- ashikase
- anpachi, gifu, japan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eji
post Feb 15 2006, 12:32 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 233
Joined: 29-November 04
From: Germany
Member No.: 5,659



Yeah, can anyone specify exactly how to get it running? I've got the.jar and .jad files in an "OperaMini" folder under Jeode, but no idea where to go from here. Same problem I'm having with Mobile Gmaps, which no one seems to know how to get running, either.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chrget
post Feb 15 2006, 01:06 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 129
Joined: 29-May 04
Member No.: 3,485



QUOTE(eji @ Feb 15 2006, 10:32 AM)
Yeah, can anyone specify exactly how to get it running?
*

This works for me:
CODE
evm -Xprogress -XappName=$0 -cp "/opt/Qtopia/lib/me4se.jar:/opt/Qtopia/lib/javapng-2.0-rc3.jar:/opt/Qtopia/lib/operette-lofi_nordic-de.jar" org.me4se.MIDletRunner com.opera.browser.Browser

Best regards,
Chris.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eji
post Feb 15 2006, 03:42 PM
Post #7





Group: Members
Posts: 233
Joined: 29-November 04
From: Germany
Member No.: 5,659



Chris, I'm getting an "opt" error that causes the Terminal to freeze and the screen to remain painted in the center. Can you add the me4se.jar and the javapng-2.0-rc3.jar files as attachments here? Then I'll try running this again with those files in the locations (/opt/Qtopia/lib/...) you used.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lexx
post Feb 15 2006, 04:16 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 27
Joined: 30-July 04
From: NJ, USA
Member No.: 4,160



Here is how I got it to work:
Get the following files all into one directory.
*------------------------------------------------------------------------------*
OperaMini
http://www.opera.com/products/mobile/operamini/campaign/
Or
http://mini.opera.com/global/opera-mini-1....advanced-us.jar
http://mini.opera.com/global/opera-mini-1....60-basic-us.jar
*-------Optional if you have trouble with the above----------------------------*
operette-lofi-us.jar:
http://mini.opera.com/builds/releases/oper...tte-lofi-us.jar

operette-hifi-us.jar:
http://mini.opera.com/builds/releases/oper...tte-hifi-us.jar

Rename operette-lofi-us.jar to opera-mini-1.2.2960-basic-us.jar
Rename operette-hofi-us.jar to opera-mini-1.2.2960-advanced-us.jar
*------------------------------------------------------------------------------*
me4se:
http://kobjects.sourceforge.net/me4se/
Or direct link
http://voxel.dl.sourceforge.net/sourceforg...jects/me4se.jar
*------------------------------------------------------------------------------*
javapng-2.0-rc3.jar:
http://prdownloads.sourceforge.net/javapng...c3.jar?download
Or directly from:
http://voxel.dl.sourceforge.net/sourceforg...png-2.0-rc3.jar
*------------------------------------------------------------------------------*
Make a shell script to launch OperaMini.
-Copy the lines below without the copy and paste sections they are just markers.
-Create a file and paste the lines into it. I named mine OpraMini.sh.
-You may have to change the permisions on the file you created.
-The file works with either Linux Java or Jeode on a Zaurus.
-Run the script.
x----COPY----X
#/bin/sh

if [ `which evm 2>/dev/null` ]
then
evm -Xprogress -XappName=$0 -cp "me4se.jar:javapng-2.0-rc3.jar:opera-mini-1.2.2960-basic-us.jar"" org.me4se.MIDletRunner com.opera.browser.Browser
fi

if [ `which java 2>/dev/null` ]
then
java -cp "me4se.jar:javapng-2.0-rc3.jar:opera-mini-1.2.2960-basic-us.jar" org.me4se.MIDletRunner com.opera.browser.Browser
fi
x----PASTE----X
*------------------------------------------------------------------------------*
Are we allowed to post these files on here? I can post a complete archive with everything needed. I'll also see if I can make a clickable icon so you wont have to launch it from a shell. smile.gif

The fonts really small, but you press "*" to get started and then click OK, you only need to do this once.

BTW, the script works with either Java on a Linux machine or the Zaurus at least on my two setups it worked.

Obviously this is what works for me. Your milage may vary.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ashikase
post Feb 15 2006, 05:12 PM
Post #9





Group: Members
Posts: 280
Joined: 17-March 04
From: Osaka, Japan
Member No.: 2,375



After realizing that there were multiple versions of Opera Mini available, I was able to run the 'basic' version (MIDP 1.0); the 'advanced' (MIDP 2.0) seems to require functionality that me4se does not yet support.

Either way, it doesn't matter... I found that it doesn't fully support AJAX afterall, as it doesn't provide full rendering (for that, would require Opera Mobile).

Thanks for the help, though.

- ashikase
- anpachi, gifu, japan
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eji
post Feb 20 2006, 06:38 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 233
Joined: 29-November 04
From: Germany
Member No.: 5,659



I'm repeatedly getting a java.lang.NoClassDefFoundError: org/me4se/MIDletRunner

[EDIT] Nevermind. I had to cd to the directory I was using and everything worked fine. Well, fine, I guess, if you like surfing the web with a browser no bigger than a US quarter. Is there any way to bump up the size? [/EDIT]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lexx
post Feb 20 2006, 08:26 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 27
Joined: 30-July 04
From: NJ, USA
Member No.: 4,160



@ eji

RE: Size of a US Quarter
I guess your running it on a desktop right? smile.gif If so, you can use an screen magnifier to improve the visability. I've found no way to adjust the size of the application. Hopefully someone else may know how. On the Z (5600). It takes up the whole screen, but the font is still difficult to read. Not sure how it looks on other Zaurus models.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eji
post Feb 20 2006, 09:24 AM
Post #12





Group: Members
Posts: 233
Joined: 29-November 04
From: Germany
Member No.: 5,659



QUOTE(Lexx @ Feb 20 2006, 04:26 PM)
@ eji

RE: Size of a US Quarter
I guess your running it on a desktop right? smile.gif If so, you can use an screen magnifier to improve the visability. I've found no way to adjust the size of the application. Hopefully someone else may know how. On the Z (5600). It takes up the whole screen, but the font is still difficult to read. Not sure how it looks on other Zaurus models.
*


No, I'm running it on the 6000, which has a beautiful screen that is nothing but a headache when running apps designed for lower-res models.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lexx
post Feb 20 2006, 04:54 PM
Post #13





Group: Members
Posts: 27
Joined: 30-July 04
From: NJ, USA
Member No.: 4,160



Ah! OK. I run it on the desktop as well as on the Z. Hopefully someone will figure out how to make it take up more screen space if it is possible. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Feb 20 2006, 05:28 PM
Post #14





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(Lexx @ Feb 21 2006, 10:54 AM)
Ah! OK. I run it on the desktop as well as on the Z. Hopefully someone will figure out how to make it take up more screen space if it is possible. smile.gif
*


Well, me4se defaults the screen size to 150x200, and it does a special check and changes the screen size to 235x280 on a Zaurus. This is done in ApplicationManager.class
You can recompile it with a different screensize smile.gif
I've recompiled it for the C3x00 clamshell model's 640x480 screen so opera-mini can run fullscreen smile.gif
Attached File(s)
Attached File  sc_opera_mini.jpg ( 41.74K ) Number of downloads: 333
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Lexx
post Feb 21 2006, 06:52 PM
Post #15





Group: Members
Posts: 27
Joined: 30-July 04
From: NJ, USA
Member No.: 4,160



@Meanie
Nice! It'd be very nice if that could be a parameter which could be passed via the command line. smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st December 2014 - 01:29 PM