OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Symbol Wireless Woes, using LA-4137 on C1000 + Cacko 1.23 full
mscdex
post Mar 16 2007, 10:35 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 55
Joined: 7-August 05
Member No.: 7,809



I just got my Symbol CF wifi card (la-4137-1020-gp-ww) in the mail today and have been messing with my C1000 (running Cacko 1.23 full) for over an hour now trying to get it to work. I've searched around the forums here and google and haven't been able to come up with a working solution.

cardctl ident shows this:

CODE
Socket 0:
  product info: "Symbol", "Spectrum24 LA4100 Series WLAN PC Card", "1.00"
  manfid: 0x026c, 0x0001
  function: 6 (network)
Socket 1:
  no product info available


cardctl status yields:

CODE
Socket 0:
  3.3V 16-bit PC Card [suspended]
Socket 1:
  no card


I've tried doing a 'cardctl resume' but that just makes the light on the CF come on for about a second and then it turns back off.

After inserting the card, dmesg says:

CODE
orinoco 0.15rc2HEAD (David Gibson <hermes@gibson.dropbear.id.au>, Pavel Roskin <proski@gnu.org>, et al)
spectrum_cs 0.15rc2HEAD (Pavel Roskin <proski@gnu.org>, David Gibson <hermes@gibson.dropbear.id.au>, et al)
wlan0: Hardware identity 8000:0001:0000:0000
wlan0: Station identity  0021:0002:0002:0001
wlan0: Firmware determined as Symbol F3.91-68
wlan0: Ad-hoc demo mode supported
wlan0: IEEE standard IBSS ad-hoc mode supported
wlan0: WEP supported, 104-bit key
wlan0: MAC address 00:A0:F8:ED:3F:1A
wlan0: Station name "Prism  I"
wlan0: ready
wlan0: index 0x01: Vcc 3.3, irq 135, io 0xf6000000-0xf6000047
pxa_pcmcia_suspend(0)



here's what I have in my spectrum.conf:

CODE
device "spectrum_cs"
  class "spectrum" module "hermes", "orinoco", "spectrum_cs"

card "Spectrum24 LA4100 Series WLAN PC Card"
  manfid 0x026c, 0x0001
  bind "spectrum_cs"


I modified the card string to match what was given in 'cardctl ident', as it was different than what was originally in spectrum.conf. I get the plug icon in the tray, but tapping on it pops up a window saying Connecting, and then the light on the CF card blinks off and on about 1 second apart.

Anyone have any ideas that I can try?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
harvell
post Mar 16 2007, 12:23 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 242
Joined: 11-May 06
From: Silicon Valley, CA
Member No.: 9,831



Are you trying to connect with WEP or WPA ?? WPA doesn't work with those cards.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mscdex
post Mar 16 2007, 12:40 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 55
Joined: 7-August 05
Member No.: 7,809



QUOTE(harvell @ Mar 16 2007, 04:23 PM)
Are you trying to connect with WEP or WPA ?? WPA doesn't work with those cards.
*


I'm not using any encryption at all.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
deluxe
post Mar 16 2007, 12:42 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 184
Joined: 24-December 05
Member No.: 8,780



I have the same card and setup, also an Ambicom wifi card. Just occasionally I get the same non-connecting issue. I find if I eject the card, then reboot the Z, then retry, it's OK again.
Subsequently, I found that the incidence of this failure greatly reduced if I used the tray icon to religiously eject anything in either the CF or SD slots (not relying on Cacko's automounter/autodismounter applet). I also don't leave the card in the slot when switching the machine on/off, nor while rebooting. Not sure still if the SD slot unmount really helps....thoughts anyone?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mscdex
post Mar 16 2007, 02:28 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 55
Joined: 7-August 05
Member No.: 7,809



Ok I feel pretty embarassed right now. For some reason I totally forgot to add the CF card's mac address to the router's permitted mac address list. No wonder it could never connect! laugh.gif

It's been a long week tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th November 2014 - 10:29 PM