OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages V  < 1 2 3 4 >  
Reply to this topicStart new topic
> Opera, "how to" install
dougeeebear
post Jul 21 2006, 04:10 PM
Post #31





Group: Members
Posts: 551
Joined: 8-July 04
From: Mid-South, USA
Member No.: 3,959



I know what you mean.
Once I get things configured, I hate to change (if it ain't broke, don't fix it) smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Aug 1 2006, 04:07 PM
Post #32





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



I've been using my Zaurus a lot more lately, since it's too hot to use my desktop PC.
I noticed that the favorites folders are somewhat difficult to discern between an open folder and a closed one.
So I edited the open folder to show as blue.
This is a 28 x 28 *.png file that is in the buttons directory, (as shown in previous post on page 2 of this thread).
Copy it to your buttons directory and rename your opdiropen.png to opdiropen-orig.png
Now rename this file from opdiropen-blu.png to opdiropen.png
I've posted a screenshot to show how it looks in Opera's bookmarks.
BTW, this is a 28 x 28 image and is intended to be used with the "buttons" files that I posted on page 2 of this thread.

EDIT, I know this isn't the best looking folder out there, but I haven't figured how to make Cloverpaint save to 28x28 instead of 480x640.
(It adds the entire background space, in it's window, to any image you save.)
I used Visual-Q to "reverse" the color.

This post has been edited by Jon_J: Aug 1 2006, 04:28 PM
Attached File(s)
Attached File  opdiropen_blu.png ( 2.39K ) Number of downloads: 2
Attached File  Opera_blu_folder.43.32_Tue_Aug_01_2006.png ( 47.82K ) Number of downloads: 157
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kenknight
post Aug 3 2006, 01:28 PM
Post #33





Group: Members
Posts: 38
Joined: 10-May 04
From: Michigan
Member No.: 3,216



OK, this is definitely a question I hate to ask. But I am running Opera 7.30 on a C1000 with basic Sharp ROMs. I believe the C series fix is installed but am not certain (Opera does work and appear in landscape mode just fine).

But, when I click/hold the magnifying glass all I ever get is the Find dialog even though the Help says I should get the scaling slider dialog. What am I doing wrong?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dougeeebear
post Aug 3 2006, 03:03 PM
Post #34





Group: Members
Posts: 551
Joined: 8-July 04
From: Mid-South, USA
Member No.: 3,959



kenknight,
Try the +/- button smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kenknight
post Aug 3 2006, 04:13 PM
Post #35





Group: Members
Posts: 38
Joined: 10-May 04
From: Michigan
Member No.: 3,216



Yah, I thought they used to be on the screen someplace, I recall them on my 5600 but they're nowhere to be seen on the C1000.

QUOTE(dougeeebear @ Aug 3 2006, 06:03 PM)
kenknight,
Try the +/- button smile.gif
*
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dougeeebear
post Aug 3 2006, 04:36 PM
Post #36





Group: Members
Posts: 551
Joined: 8-July 04
From: Mid-South, USA
Member No.: 3,959



Check in Add/Remove Software if you have opera-cseries-fix installed.
If not, you might have to install it.
I also have an SL-C1000 with the stock sharp rom, and all the icons show up for me.

In the meantime, you can just hit "S" to bring up the scale dialog.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kenknight
post Aug 3 2006, 04:43 PM
Post #37





Group: Members
Posts: 38
Joined: 10-May 04
From: Michigan
Member No.: 3,216



I should have been more specific. Afer I wrote the first message I did check and I had just not seen the cseries fix was installed. Very strange.

And very irritating that somehow I completely forgot about the S key and scale. Sheesh.

Now if I can just get VisualQ to run. The package I've found so far isn't be recognized by the Z. Sigh... Always something.

Thanks.

** Ken **

QUOTE(dougeeebear @ Aug 3 2006, 07:36 PM)
Check in Add/Remove Software if you have opera-cseries-fix installed.
If not, you might have to install it.
I also have an SL-C1000 with the stock sharp rom, and all the icons show up for me.

In the meantime, you can just hit "S" to bring up the scale dialog.
*
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dougeeebear
post Aug 3 2006, 05:16 PM
Post #38





Group: Members
Posts: 551
Joined: 8-July 04
From: Mid-South, USA
Member No.: 3,959



Also, if you want to upgrade, you could give opera 7.55 a try.
It's available here
You still need to have opera-cseries-fix installed.

See this post for installation procedure.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xamindar
post Aug 4 2006, 09:47 AM
Post #39





Group: Members
Posts: 803
Joined: 30-March 04
From: California
Member No.: 2,368



What does the c-series fix do anyway?
I don't think I have it installed and opera seems to work fine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dougeeebear
post Aug 4 2006, 10:15 AM
Post #40





Group: Members
Posts: 551
Joined: 8-July 04
From: Mid-South, USA
Member No.: 3,959



http://www.zaurususergroup.org/modules.php...C-series_Zaurii
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xamindar
post Aug 4 2006, 11:47 AM
Post #41





Group: Members
Posts: 803
Joined: 30-March 04
From: California
Member No.: 2,368



Ahh thanks dougeeebear.

I have another question. I went up to the opera 7.55 version and was wondering how to change the font size. I tried changing the setting in the ini file from 6 to 10 but there was no change in opera. Is that setting invalid?

How do I get the column mode to be the full width of my c-series zaurus instead of only a third of the screen width? Looks like it is still set to a 5x00 screen width. The c-series fix package didn't appear to fix this part.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bam
post Aug 4 2006, 11:53 AM
Post #42





Group: Members
Posts: 1,213
Joined: 9-June 05
From: Gobi Desert, Mongolia
Member No.: 7,306



my simple question is where is the source for 7.55 or greater for zaurus so I can build it myself and hopefully find a fix for the bloody font dealie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kellyharding
post Aug 4 2006, 01:44 PM
Post #43





Group: Members
Posts: 94
Joined: 23-December 05
From: Warwickshire, UK
Member No.: 8,777



QUOTE(bam @ Aug 4 2006, 08:53 PM)
my simple question is where is the source for 7.55 or greater for zaurus so I can build it myself and hopefully find a fix for the bloody font dealie.
*


Opera is closed source/commercial.

Kelly
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dougeeebear
post Aug 4 2006, 02:43 PM
Post #44





Group: Members
Posts: 551
Joined: 8-July 04
From: Mid-South, USA
Member No.: 3,959



QUOTE(xamindar @ Aug 4 2006, 01:47 PM)
Ahh thanks dougeeebear. 

I have another question.  I went up to the opera 7.55 version and was wondering how to change the font size.  I tried changing the setting in the ini file from 6 to 10 but there was no change in opera.  Is that setting invalid?

How do I get the column mode to be the full width of my c-series zaurus instead of only a third of the screen width?  Looks like it is still set to a 5x00 screen width.  The c-series fix package didn't appear to fix this part.
*

1- The font size is controlled by opera
2- Try the layout mode toolbar button (check the help file)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xamindar
post Aug 4 2006, 03:07 PM
Post #45





Group: Members
Posts: 803
Joined: 30-March 04
From: California
Member No.: 2,368



QUOTE(dougeeebear @ Aug 4 2006, 02:43 PM)
1- The font size is controlled by opera

Ok, so there is no way to change it sad.gif
QUOTE
2- Try the layout mode toolbar button (check the help file)
*


I don't see how that will fix the issue with column mode. The opera 7.25 that I was using before has it correct. I guess there is no benefit to upgrading opera.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pages V  < 1 2 3 4 >
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 27th November 2014 - 12:18 AM