OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> x11zaurus location?
Gudlyf
post Jun 25 2004, 01:44 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 6
Joined: 25-June 04
Member No.: 3,829



On this page, I see there's an ipk of X11:

http://killefiz.de/zaurus/showdetail.php?app=591

However, the page it links to is gone. I'm hoping someone has a copy of this ipk that I can grab or knows where I can get it?

Thanks!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Stubear
post Jun 25 2004, 07:34 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 1,164
Joined: 17-December 03
From: Melbourne, AUSTRALIA
Member No.: 1,219



Try the X/Qt instead, xzaurus is unmaintanied now I think and the X/Qt guys are still developing

X/Qt works well with pocket workstation (debian) too

Stu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
markw
post Jun 25 2004, 08:07 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 79
Joined: 8-March 04
From: Denver, Colorado
Member No.: 2,222



http://xqt.sourceforge.jp/index.html
Go to the top of the page
 
+Quote Post
amrein
post Jun 26 2004, 01:28 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 345
Joined: 20-February 04
Member No.: 1,950



The last little modification in X/Qt was approximatively 120 days before today (4 months) according to their cvs repository.

A few people like me were wainting for windows rootless mode. The project certainly need X11 developers to acheive this.

It's better than xzaurus thougth.

If you have an SL-C700/750/860 you could try pdaXrom. It works great, there's a lot of powerful applications, wifi / usb works out of the box, applications are optimised for the Intel xcale processor, ipkg manager works great and... what I didn't know... all source code is available. Add to this that the system developpment kit is easy to manage and works since many months (or we wouldn't have pdaXrom running on our Zaurus wink.gif...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Stubear
post Jun 26 2004, 05:33 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 1,164
Joined: 17-December 03
From: Melbourne, AUSTRALIA
Member No.: 1,219



However pdaX doesn't have a decent Japanese input system and AFAIK no handwritting input at all.

Also zten and kanjinirvana - my most used apps after opie-reader and ko/pi dont run on pdax.

If you are only after 1 or 2 X apps to run on your Z then Xqt is probably your best bet. But if you want the full power of linux and X on your Z then flash with pdaX - or you can try dual booting from SD card

Stu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lardman
post Jun 26 2004, 07:13 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 4,515
Joined: 25-October 03
From: Bath, UK
Member No.: 464



The xfree86 package didn't work that well on the 5500, the touch screen was buggy and it's now rather old as the others said. It also required you to shut down qtopia to run it.

The next step in X11 on Zaurus was to use Qtopia-X (which exports the X desktop over a VNC link) and view it with the keypebble VNC client. This worked well, however having used all of the above I'd recommend you go with Xqt. It's better, easier and more up to date.

Regards,


Si
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gudlyf
post Jun 27 2004, 09:35 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 6
Joined: 25-June 04
Member No.: 3,829



Thanks for the pointers! I'll try X/Qt.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gudlyf
post Jun 28 2004, 08:19 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 6
Joined: 25-June 04
Member No.: 3,829



Has anyone installed X/Qt on their SL-5500/5600? I seem to have everything installed correctly, but the Xqt server starts in landscape mode (even if I'm in portrait mode), and the server screen seems overlapped. If I try to move the cursor, forget it. And if I try to start an xterm, its window wraps around. It's all very odd.

Anyone else have these issues?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lardman
post Jun 28 2004, 08:32 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 4,515
Joined: 25-October 03
From: Bath, UK
Member No.: 464



I installed it without too many troubles on my 5500 with OZ3.3.6pre1.

the only major issue I had was that some config files were placed in /home/zaurus, and I run as root so I had to copy them across to get it working.


Si
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gudlyf
post Jun 28 2004, 11:40 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 6
Joined: 25-June 04
Member No.: 3,829



Hrm, so by default it doesn't start in landscape mode?

Here's a cap of what it starts like when I issue "xinit" or "startx":

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Yasen
post Jun 29 2004, 01:22 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 107
Joined: 27-June 03
From: Sofia, Bulgaria, Europe
Member No.: 217



Has anybody tryed this on sl5600?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lardman
post Jun 29 2004, 02:33 AM
Post #12





Group: Members
Posts: 4,515
Joined: 25-October 03
From: Bath, UK
Member No.: 464



If you press the menu hardware key, where does the menu pop up?

I'm just wondering whether the whole Qtopia app is rotated, or just X11.


Si
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gudlyf
post Jun 29 2004, 10:42 AM
Post #13





Group: Members
Posts: 6
Joined: 25-June 04
Member No.: 3,829



The menu pops up in the upper-left and displays downwards like it should.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dhns
post Jun 29 2004, 02:57 PM
Post #14





Group: Members
Posts: 699
Joined: 26-February 04
From: near Munich, Germany
Member No.: 2,043



I have installed X/QtServer (xqt-server_0.0.9_arm.ipk) and a font package (xqt-fonts-misc_1.0.0_all.ipk) but it does not launch at all on my SL5500G with ROM 3.10. Anything else I have to install?

BTW: if someone is interested, I still have a copy of the x11zaurus_0.7_arm.ipk and x11zaurus_0.8_arm.ipk packages because I use the X server as part of myPDA-Zaurus-Edition.

-- hns
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Gudlyf
post Jun 30 2004, 07:55 PM
Post #15





Group: Members
Posts: 6
Joined: 25-June 04
Member No.: 3,829



What happens when you try to launch it?

I guess nobody has an answer for my strange rotated-X Server problem. sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 27th December 2014 - 12:48 PM