OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> sftp problem with Mandrake, Cant sftp from Konqueror
radioz
post Oct 30 2004, 08:10 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 102
Joined: 11-October 04
Member No.: 4,962



I can connect my Z (5600) via usb to my Mandrake 10 machine just fine using sftp from the command line. I can transfer files in either direction without errors. However, when I try to transfer files using Konqueror on my PC, the file transfer fails part way through and leaves a *.part file on the Z (assuming transfer from pc->Z). It fails every time.

For those unfamiliar with this, you set this up by putting 'sftp:root@zaurus' in the url window. Konq then displays files on the z like any other ftp access. It displays the files just fine; I can traverse directories, etc, but when I try to download a file to the Z it gets part way through and dies.

Any ideas?

Thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rgrep
post Oct 30 2004, 09:20 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 149
Joined: 19-July 03
From: New Zealand
Member No.: 268



Have you tried using the fish:// protocol in Konqueror instead?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
radioz
post Oct 30 2004, 10:51 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 102
Joined: 11-October 04
Member No.: 4,962



Um, no I'm not familiar with that one.

I tried: 'fish://root@zaurus' and got "An error occurred while loading fish://root@zaurus: The protocol perl: not found is not supported."

So I assume it must be a Perl package? I don't have Perl installed on my z (I've been playing around with Python and gcc instead)

It's a puzzle that KDE happily connects via sftp: but can't handle the downloads. Has anyone else tried sftp via Konqueror?

Thanks,
radioz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
PsionX
post Oct 31 2004, 12:16 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 97
Joined: 1-April 04
From: Burgundy
Member No.: 2,597



Hi, I have the same problem under windows.. I don't know why.. so i rename *.part file in *.ipk and it works wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lardman
post Oct 31 2004, 03:44 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 4,515
Joined: 25-October 03
From: Bath, UK
Member No.: 464



QUOTE
So I assume it must be a Perl package? I don't have Perl installed on my z (I've been playing around with Python and gcc instead)


Yep, you need Perl installed on your Z for this to work (according to what I've read about fish:// - http://osdir.com/Article2159.phtml)

I'd be interested to hear if anyone's got it to work though.


Si
Go to the top of the page
 
+Quote Post
radioz
post Oct 31 2004, 06:33 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 102
Joined: 11-October 04
Member No.: 4,962



QUOTE(PsionX @ Oct 31 2004, 08:16 AM)
Hi, I have the same problem under windows.. I don't know why.. so i rename *.part file in *.ipk and it works wink.gif

[QUOTE]

I didn't check to see if the entire file got transferred. So renaming the file is all that is required?
It sounds like sftp is buggy in KDE/Mandrake.

Thanks for the tip.

radioz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Kodo
post Mar 28 2005, 07:04 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 11
Joined: 18-March 05
Member No.: 6,660



[quote=radioz,Oct 31 2004, 06:33 AM]
[quote=PsionX,Oct 31 2004, 08:16 AM] Hi, I have the same problem under windows.. I don't know why.. so i rename *.part file in *.ipk and it works wink.gif [/quote]
[QUOTE]

I didn't check to see if the entire file got transferred. So renaming the file is all that is required?
It sounds like sftp is buggy in KDE/Mandrake.

Thanks for the tip.

radioz
*

[/quote]

I've made the same expierence with fish, but with KBearSiteManager I'm able to build up a sftp-connection and actually use it (KDE 3.1.4, KBear 2.1). I've tested it with copying (drag & drop! laugh.gif ) an ogg-file (3.2 MB) from my PC-partition to the zaurus, deleting it on the PC and copying it backwards from the Zaurus, and finally deleting it on the Zaurus, all with KBearSite, so it seems ok and one can look forward to copy larger data chunks as well, like whole directory trees, etc. But beware of symlinks, I found that scp has problems with Symlinks, maybe sftp faces similar problems. Also, I can not say right now if KBearSite leaves some management data of its own on the Zaurus, I hope not but who knows.. in the long run it could result in memory loss if such thing would happen. But that risk I'm willing to take if I'm spared of typing the same commands again and again therefore.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
joebaker@dcresea...
post Mar 25 2006, 10:47 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 1
Joined: 25-March 06
Member No.: 9,452



You might try executing the sync command after the transfer is complete on the target machine. Maybe the file rename command was issued, but for some reason the final commit is still buffered. Also, your file viewer may not have updated since the rename occured. So try refreshing your view of the folders in the file.

Good Luck!

-Joe Baker
Go to the top of the page
 
+Quote Post
melee
post Mar 26 2006, 06:44 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 69
Joined: 17-March 05
Member No.: 6,651



Hi

I guess you are using USB

that is the problem, not Mandrake, perl or Konqueror.

See http://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=12086

Change to WiFi and all the problems you describe and many more, just disappear!

regards

Melee
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th August 2014 - 02:45 AM