OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages V  « < 2 3 4 5 6 >  
Reply to this topicStart new topic
> Rom Discussion On Tosa, lets share our opinions
adf
post Jul 10 2006, 02:08 AM
Post #46





Group: Members
Posts: 2,821
Joined: 13-September 04
From: Wasilla Ak.
Member No.: 4,572



kernel upgrade from tetsu tesu.homelinux.org
modules to go with that kernel

self contained X environment running fro sd card...sharprom as main system.
best bet here is probably meanie"s pdaxqt rom.

a nice ssetup; really
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xjqian
post Aug 7 2006, 12:24 AM
Post #47





Group: Members
Posts: 500
Joined: 17-January 04
From: St. Louis, USA
Member No.: 1,478



I flashed to pdaXrom 1.1.0beta1 today. However, startx only gives me three xterm w/o scroll bar, not to mention it does not fit the screen and key mapping is not complete, etc... Is this what supposed to be? Do I have to configure from scratch while other models have a nice default graphical rom? Am I missing something?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
miskinis
post Aug 7 2006, 03:03 AM
Post #48





Group: Members
Posts: 333
Joined: 8-January 05
From: North East, USA Today
Member No.: 6,159



QUOTE(xjqian @ Aug 7 2006, 04:24 AM)
I flashed to pdaXrom 1.1.0beta1 today. However, startx only gives me three xterm w/o scroll bar, not to mention it does not fit the screen and key mapping is not complete, etc...  Is this what supposed to be? Do I have to configure from scratch while other models have a nice default graphical rom? Am I missing something?
*


Hi,

Find the topic named something like "tutorial for 6000", and there is a step which
untars a file into root's home directory, which will set things up as a decent starting
point. You will get a desktop with many icons, openbox window manager, and
many matchbox panel apps.

As far as keys, there is another step which mentions a change to
use the tosa.modmap file. I have notes somewhere, but I have still not
found a "decent" no-ad/free web hosting site to put them in a nice organized place... smile.gif
And please, no one suggest bizhat, I'm still mad at that site! smile.gif

John
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nevarrie
post Aug 7 2006, 01:59 PM
Post #49





Group: Members
Posts: 189
Joined: 9-December 03
From: Kansas City Kansas
Member No.: 1,112



QUOTE(xjqian @ Aug 7 2006, 02:24 AM)
I flashed to pdaXrom 1.1.0beta1 today. However, startx only gives me three xterm w/o scroll bar, not to mention it does not fit the screen and key mapping is not complete, etc...  Is this what supposed to be? Do I have to configure from scratch while other models have a nice default graphical rom? Am I missing something?
*


I uses http://www.oesf.org/index.php?title=How_to_install_pdaXrom to get pdaxrom up and running on my 6k. Then I follow http://gefechtsdienst.de/uman/Zaurus_C-860...etup/index.html so that I can have e17 on my Z when I am running pdaxrom.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xjqian
post Aug 7 2006, 07:07 PM
Post #50





Group: Members
Posts: 500
Joined: 17-January 04
From: St. Louis, USA
Member No.: 1,478



QUOTE(nevarrie @ Aug 7 2006, 04:59 PM)
I uses http://www.oesf.org/index.php?title=How_to_install_pdaXrom to get pdaxrom up and running on my 6k. 
*


Let's go one step a time. I followed the how to and did the tar --no-same-owner -xf /root/.home_default.tar part, but that's where I ended up as described in my previous post.

I did get couple of lines complaining about xauth after startx, but I doubt that's guilty part:
xauth: error in locking authority file /home/root/.Xauthority
Go to the top of the page
 
+Quote Post
miskinis
post Aug 8 2006, 01:54 AM
Post #51





Group: Members
Posts: 333
Joined: 8-January 05
From: North East, USA Today
Member No.: 6,159



Hmm, I can't say for 100% sure, but I think something is going wrong for
you right away. What does "df -h" show? Perhaps you are out of space
on /, from a failure to partition correctly, as in the NAND-restore to Guyhelm
first, if you came from the Sharp ROM.

I forget what the contents of that tar file look like, (directory structure), are you
sure the files got extracted to the correct place? I assume you are using "startx"
logged in as root to start up X?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nevarrie
post Aug 8 2006, 10:22 AM
Post #52





Group: Members
Posts: 189
Joined: 9-December 03
From: Kansas City Kansas
Member No.: 1,112



I forgot abou the fact that I set my root partition to 45mb so that I have enough space to install programs. I do this even on my OZ setup now since e-image takes up 33mb for install so only e-image-core work on the 6k without building a custom kernel.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xjqian
post Aug 8 2006, 11:59 PM
Post #53





Group: Members
Posts: 500
Joined: 17-January 04
From: St. Louis, USA
Member No.: 1,478



thanks miskinis and nevarrie, out-of-space during installation is also my gut feeling. What's happening was that I simply pushed OK during resizing the partition, assuming the recommended 45MB is the default value. Of course I ended up with 0MB. I updated the Howto to remind me my stupidity. Now trying to figure out enlightment...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xjqian
post Aug 9 2006, 01:26 AM
Post #54





Group: Members
Posts: 500
Joined: 17-January 04
From: St. Louis, USA
Member No.: 1,478



searched over all places but still have no clue how to bring up the wlan0. somebody please enlighten me...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
nevarrie
post Aug 9 2006, 09:31 AM
Post #55





Group: Members
Posts: 189
Joined: 9-December 03
From: Kansas City Kansas
Member No.: 1,112



QUOTE(xjqian @ Aug 9 2006, 03:26 AM)
searched over all places but still have no clue how to bring up the wlan0. somebody please enlighten me...
*


I thought I created a script to bring wlan0 up and down but I can not find it in my backup. I want to say the script loaded the modules and then used dhcpcd to get an ip. Sorry I can not be much help.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
miskinis
post Aug 14 2006, 02:24 PM
Post #56





Group: Members
Posts: 333
Joined: 8-January 05
From: North East, USA Today
Member No.: 6,159



Look for a pointer to the "6000 tutorial" post in a recent post to the
pdaXrom forum. That information is what I used to setup WIFI on
my 6000, but you will need to know the ESSID of the access point
you wish to connect to.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adf
post Aug 14 2006, 06:15 PM
Post #57





Group: Members
Posts: 2,821
Joined: 13-September 04
From: Wasilla Ak.
Member No.: 4,572



you know... I was thinkiing about this 6000 wireless issue...
would it not be best (I would take a long time to/do it, but maybe someone more fluent could whip one up) to run kismet, or other most basic wireless scan,, take essid and other (channel,wep maybe,etc) pipe it to a bash scipted curses menu, giving the option to select frm available networks and pass further options if necessary to the wireless config, which then takes the optons and connects?

this would work with a little tweaking on oz and pdaxrom, being, in essencerom agnostic.

then we could have a nice "point,click, and connect me whereever I am without headaches' interface. not pretty, but I think maybe a pretty built in working wireless config applet for th6k 3rd party roms just isn't coming.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xjqian
post Aug 17 2006, 12:31 AM
Post #58





Group: Members
Posts: 500
Joined: 17-January 04
From: St. Louis, USA
Member No.: 1,478



pdaXrom experiences after a week:
+++ wifi problem solved, kismet configured, Pegasus II driver present, roadmap + flite installed with 2004 Tiger map working, KOPI installed
--- need to find left-handed screen rotation, have to compile kernel for pl2303 driver to support my usb GPS ...
still digging posts in the pdaXrom. Really like the desktop feel, but wish I could get all my hardware working under pdaXrom. I need to use my usb gps + zroadmap + flite for a trip this weekend, so will flash back to the sharp rom. Btw, does a nand backup of pdaXrom enough to bring me back to where I am?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
malik
post Aug 17 2006, 02:19 AM
Post #59





Group: Members
Posts: 150
Joined: 8-December 04
Member No.: 5,839



@xjqian: concerning the rotation on pdaxrom: the forum says that i had the same problem:-)

http://www.oesf.org/forums/index.php?showt...459&hl=rotation

i have to look it up (this may take a while), but it was very easy changing a configuration skript. but you have to apply a different keymap if the screen is rotated. i have found it, last post in:

http://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=14052&hl=
Go to the top of the page
 
+Quote Post
coolass
post Aug 18 2006, 08:09 AM
Post #60





Group: Members
Posts: 186
Joined: 13-February 04
Member No.: 1,852



Is there any other rom with wifi working out of the box or from the connect icon for the 6000..it seams a shame to waste that feature and have to input script to use it every time. cool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Pages V  « < 2 3 4 5 6 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 20th April 2014 - 04:14 PM