OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Trouble Finding Microdrive On Oz/opie, Cannot find drive on C3100 running OZ
zombie
post Apr 25 2006, 12:09 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 1
Joined: 24-April 06
Member No.: 9,697



Hi,

I am a new zaurus user. I just received my new zaurus and installed openzaurus 3.5.4.1 (Spitz) on it. Now I cannot seem to see the internal microdrive. Can anyone help me locate the 4Gb hard disk.



I would really appreciate it. Thank you,

Zombie
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lardman
post Apr 25 2006, 01:43 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 4,515
Joined: 25-October 03
From: Bath, UK
Member No.: 464



I understand that the partitions on the hdd should be /dev/hda*

Check to see whether these are in fstab - so you can see where they're mounted, if they are.

Otherwise just mount them somewhere convenient.


Si
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Apr 25 2006, 02:10 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(zombie @ Apr 25 2006, 06:09 PM)
Hi,

I am a new zaurus user. I just received my new zaurus and installed openzaurus 3.5.4.1 (Spitz) on it. Now I cannot seem to see the internal microdrive. Can anyone help me locate the 4Gb hard disk.



I would really appreciate it. Thank you,

Zombie
*


the version of openzaurus you installed installs directly to your microdrive. if it boots it has booted to the microdrive and everything you see is the microdrive
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cresho
post Apr 25 2006, 02:20 AM
Post #4





Group: Moderators
Posts: 1,619
Joined: 29-October 03
From: Los Angeles
Member No.: 809



I went out on a date today and was watching some music videos on my zaurus while parked in the coffeebean waiting for virgin to release final fantasy 7 on dvd at midnight. What i had trouble was finding my internal 6gb in the file manager. What happened was that the cf bluetooth was suspending after I closed lid and when i started up the z, the internal drive was gone. Just right now, i bounced into meanies website and found that the internal drive is hda3 and just figured out how to unmount and mount the drive. I had these commands added to the qconsole so i wont have to retype the commands. crazy stuff. fstab couldnt tell me this at all. anyway. My expirience has nothing to do with what's going on with you. laugh.gif

good luck!

god knows how many times i need to thank meanie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
arzgi
post Apr 25 2006, 07:58 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 47
Joined: 27-March 06
Member No.: 9,463



QUOTE(zombie @ Apr 25 2006, 11:09 AM)
Hi,

I am a new zaurus user. I just received my new zaurus and installed openzaurus 3.5.4.1 (Spitz) on it. Now I cannot seem to see the internal microdrive. Can anyone help me locate the 4Gb hard disk.



I would really appreciate it. Thank you,

Zombie
*

Hello! I had similar problem, OpenZaurus 3.5.4.1a2, Borzoi. I couldn't locate that 4 GB my Zaurus should have on its hd.

Fdisk output:

Disk /dev/hda: 4095 MB, 4095737856 bytes
16 heads, 63 sectors/track, 7936 cylinders
Units = cylinders of 1008 * 512 = 516096 bytes

Device Boot Start End Blocks Id System
/dev/hda1 1 292 147136+ 83 Linux
/dev/hda2 293 371 39816 83 Linux
/dev/hda3 372 7936 3812760 83 Linux
--

Last lines from /etc/fstab:
#
# Harddisk
#
/dev/hda2 /home ext3 defaults 0 0
/dev/hda3 /media/hdd vfat defaults 0 0
--
hda3 is mounted as vfat, althoug Id 83 means ext2/ext3. df and du didn't see /media/hdd.
I tried to scp a 100 MB file to it, if was filled when about 80 MB was transferred.
Solution I could think of:

In console/terminal:

mkfs.ext3 /dev/hda3

Edit /etc/fstab -line (using vi, or editor you like)
/dev/hda3 /media/hdd vfat defaults 0 0
to
/dev/hda3 /media/hdd ext3 defaults 0 0

mount -a (or reboot)

and /media/hdd is now 3752816 1k-blocks.

biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
icruise
post Apr 25 2006, 10:16 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 292
Joined: 24-June 05
Member No.: 7,447



QUOTE(Cresho @ Apr 25 2006, 05:20 AM)
I went out on a date today and was watching some music videos on my zaurus while parked in the coffeebean waiting for virgin to release final fantasy 7 on dvd at midnight.  What i had trouble was finding my internal 6gb in the file manager.  What happened was that the cf bluetooth was suspending after I closed lid and when i started up the z, the internal drive was gone.  Just right now, i bounced into meanies website and found that the internal drive is hda3 and just figured out how to unmount and mount the drive.  I had these commands added to the qconsole so i wont  have to retype the commands.  crazy stuff. fstab couldnt tell me this at all.  anyway.  My expirience has nothing to do with what's going on with you.  laugh.gif

good luck!

god knows how many times i need to thank meanie.
*

Sounds kind of like the problem I had a while back.

http://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=14918&hl=
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th October 2014 - 02:08 AM