![]() ![]() |
Sep 6 2005, 06:34 AM
|
|
|
Group: Members Posts: 12 Joined: 5-September 05 Member No.: 8,039 |
Cześć,
jestem świeżo upieczonym posiadaczem używanego SL-C760, który miał zainstalowane Cacko. Kupiłem do niego kartę Bluetooth Billionton i na Cacku zadziałała praktycznie "plug-and-play". Zainstalowałem jednak OpenZaurusa i fajny jest, bo szybciej chodzi, ale niestety za nic nie mogę odpalić już bluetootha. Karta wygląda na poprawnie wykrywaną: # cardctl ident Socket 0: product info: "Compact Flash", "Bluetooth Card", "", "" manfid: 0x0279, 0x950b function: 2 (serial) ale to koniec dobrych wiadomości, bo: # sdptool browse Inquiring ... Inquiry failed # hcitool scan Device is not available: Address family not supported by protocol i utknąłem. Przerobiłem różne HOW-TO i wątki na forum, instalowałem różne wersje bluez ale bez skutku. Czy ktoś z Was ma może doświadczenie w tym temacie i mógłby mi pomóc? Dzięki z góry, Kuba z Wrocławia |
|
|
|
Oct 3 2005, 01:36 AM
|
|
![]() Group: Members Posts: 1,376 Joined: 11-January 04 From: Poznań, Poland Member No.: 1,413 |
Kernel 2.6.x?
Spróbuj załadować moduł "serial_cs" i sprawdzić czy zobaczył kartę. Prawdopodobnie karta ta chodziła pod 2.4 na sterowniku bt950_cs, który nie został przeniesiony do 2.6 a część jego funkcjonalności dodana została do serial_cs (o ile dobrze pamiętam). Daj znać czy to pomogło. |
|
|
|
![]() ![]() |
|
Lo-Fi Version | Time is now: 18th May 2013 - 11:15 AM |