OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Audio Always On?
newkirk
post Jan 27 2007, 11:21 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 74
Joined: 28-May 03
From: Pennsauken NJ
Member No.: 60



I noticed something the other day. I'm running r121 on my C860, and with the power 'off' I get noise on headphones when I'm jacking them in, giving me the impression that the audio circuit is live even when the Z is on standby. Is this correct?

j
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gromituk
post Jan 28 2007, 12:36 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 207
Joined: 22-June 04
Member No.: 3,783



If you mean a tiny click when you plug them in, then that doesn't mean much. Headphones are very sensitive and you can hear a very small current flowing.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pelrun
post Jan 28 2007, 06:47 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 369
Joined: 6-September 04
From: Brisbane, Australia
Member No.: 4,488



It's not the audio circuit per se - the CE-RH1 remote requires a voltage to be present on the "key" pin in the socket, which for the C860 happens to be the sleeve (ground is first ring, which is backwards IMHO and was reversed in the Cxx00's).

A headphone jack will touch the tip and each ring against the live "key" while it's being inserted; this is what causes the crackling you hear.

It's still live when the Z is suspended so it is possible to unsuspend it using the remote; although I'm not sure pdaXrom is configured to take advantage of it.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st August 2014 - 02:02 PM