OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

20 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Cacko3k Feedback
kahm
post Apr 10 2005, 05:57 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 657
Joined: 29-September 04
Member No.: 4,809



I'm making a new topic that we can use for feedback on the Cacko3k-alpha roms, just to keep out of the Slackware-guys hair.

I've done a complete reset on my 3k and can't duplicate the crash after starting the wireless connection for the first time. Next step is to re-flash the Z and try again.

The DHCP problem that I had has, embarrassingly, gone away. I can properly DHCP from any device on my network now, including the previously problematic 860. The last time I saw the issue is when I tried the C3000 for the very first time. *sigh*

I've got tomorrow set aside for playing with the 3000 rom, so I'll try and build those 3k friendly packages for Opera, Apache+PHP, and Mysql.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
svaslot
post Apr 11 2005, 12:49 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 1
Joined: 14-November 04
Member No.: 5,456



Hi Kahm,

I have a SL-C3000 since for mounth. I'm happy about this release cacko3k-alpha.
I have a stupid question. But is it possible to a have a downloadable copy or not at this time ??

St├ęphane
rolleyes.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
euroclie
post Apr 11 2005, 01:13 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 205
Joined: 5-January 05
From: Paris, France
Member No.: 6,125



Hi St├ęphane,

QUOTE(svaslot @ Apr 11 2005, 10:49 AM)
I have a stupid question. But is it possible to a have a downloadable copy or not at this time ??

I'm afraid Andy made it clear that he intended to limit the number of alpha testers to only 5, so that he may start to get some feedback while he's (hopefully) enjoying two weeks of holidays but he didn't go for a public release yet, because he fears that some users may be upset or disappointed by the first unavoidables bugs and glitches with this alpha release, since he won't be able to provide any fix before he comes back.

All in all, given the high quality of this alpha release, though, I'm fairly confident that within a week or so after his return, there will certainly be something to download for everyone! tongue.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
slackwaresupport
post Apr 11 2005, 11:18 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 91
Joined: 4-January 05
Member No.: 6,114



i put tree!explorerqt on. do i need to install a font, all i got is boxes..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jbbrs
post Apr 11 2005, 11:42 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 58
Joined: 10-March 05
From: Lisboa, Portugal
Member No.: 6,606



Is there any version for the C1000 on the plans?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sriley
post Apr 11 2005, 12:08 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 155
Joined: 27-August 03
Member No.: 388



slackwaresupport: In the uppr left corner of the application you'll see the menus. Choose the entry farthest to the right, looks like two boxes followed by an underlined V. Go down to Language>, choose English.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
slackwaresupport
post Apr 11 2005, 12:13 PM
Post #7





Group: Members
Posts: 91
Joined: 4-January 05
Member No.: 6,114



ahhhhh, yes.. thank you
Go to the top of the page
 
+Quote Post
euroclie
post Apr 11 2005, 05:38 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 205
Joined: 5-January 05
From: Paris, France
Member No.: 6,125



QUOTE(kahm @ Apr 11 2005, 03:57 AM)
I've got tomorrow set aside for playing with the 3000 rom, so I'll try and build those 3k friendly packages for Opera, Apache+PHP, and Mysql.

I've almost finished building a 3k-friendly Opera 7.55 package... I've got a few cosmetic changes (background color) to make to the button's icons (I feel that 14x14 pixel is too small for my taste, so I have replaced the icons by bigger 32x32 icons), a few checks to make on my pre/postint scripts, and check also if it does install without complaining using the GUI ipk installer, but things are looking good so far!



I should be able to upload it tomorrow... smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kahm
post Apr 11 2005, 09:06 PM
Post #9





Group: Members
Posts: 657
Joined: 29-September 04
Member No.: 4,809



QUOTE(euroclie @ Apr 12 2005, 01:38 AM)
QUOTE(kahm @ Apr 11 2005, 03:57 AM)
I've got tomorrow set aside for playing with the 3000 rom, so I'll try and build those 3k friendly packages for Opera, Apache+PHP, and Mysql.

I've almost finished building a 3k-friendly Opera 7.55 package... I've got a few cosmetic changes (background color) to make to the button's icons (I feel that 14x14 pixel is too small for my taste, so I have replaced the icons by bigger 32x32 icons), a few checks to make on my pre/postint scripts, and check also if it does install without complaining using the GUI ipk installer, but things are looking good so far!



I should be able to upload it tomorrow... smile.gif
*



Well, since I went to the trouble of doing it before I saw your post, here's Opera 7.25 from the Cacko feed, fixed for the 3k.
Attached File(s)
Attached File  opera_7.25_c3k_1_arm.ipk ( 1.8MB ) Number of downloads: 300
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
euroclie
post Apr 12 2005, 07:56 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 205
Joined: 5-January 05
From: Paris, France
Member No.: 6,125



QUOTE(kahm @ Apr 12 2005, 07:06 AM)
Well, since I went to the trouble of doing it before I saw your post, here's Opera 7.25 from the Cacko feed, fixed for the 3k.
Hey, you're really too fast for me! wink.gif

By chance, I worked on v7.55 so at least it's not completely useless even if (more than) a little redundant... At least now I have the tools setup properly to produce a .ipk package, which will certainly be useful later! biggrin.gif

One question remains, though: should I remove entirely the voice stuff or not? I expect most C3000 users won't use it, so it could be nice to save a bit of space, but then it would be more difficult for the persons who want to try voice commands...
The voice command won't work if you don't install the whole IBM package, I think, in which case Opera would automatically be installed anyway (but with the usual problems), so it might be "safe" to remove the few voice-related files in the Opera package...

Otherwise the icons are now rendering much better (but then, I'm no artist, I merely used the icons of my current Opera skin on the PC), there's just a small (temporary) problem, probably with the transparency, on the help icon xpm file, while the application launches, but the icon displays fine afterward...

If someone has better icons (preferably not copyrighted...) just let me know and I'll be glad to include them in the package instead of the current ones. I simply couldn't calibrate my screen precisely enough to use the default 14x14 icons... wink.gif

I've added scripts (thanks kahm!) for installation (creation of the required directories and symlinks), and for uninstallation as well (removal of all the symlinks but not the /hdd2/Applications/.opera* directories and their content so as to keep the bookmarks intact), this should install and uninstall rather cleanly.

I'd be interested to know if this works: i.e. if you keep your bookmarks after uninstallating/reinstalling, if you don't get strange error messages or unexpected behavior, etc.



You can get the ipk file here. Thanks for your feedback... be it on Cacko-3k or Sharp ROM!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cyril92
post Apr 12 2005, 09:04 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 122
Joined: 12-January 04
From: Paris, France
Member No.: 1,418



I can't hardly wait for the beta release of this cacko (tsatsko ?) for 3k.

Have two question for all of you 3k users :

Did you try and manage to use VNCserver on c3k ? (it freezes)
Did you try programs that need SDL ? (does it need a special compilation ?)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
slackwaresupport
post Apr 12 2005, 09:18 AM
Post #12





Group: Members
Posts: 91
Joined: 4-January 05
Member No.: 6,114



how can i decrease the size of the icons and such.. like a bigger desktop, i guess you would say. ive looked in the tab settings and all, cant find anything on size.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
euroclie
post Apr 12 2005, 11:11 AM
Post #13





Group: Members
Posts: 205
Joined: 5-January 05
From: Paris, France
Member No.: 6,125



QUOTE(Cyril92 @ Apr 12 2005, 07:04 PM)
Did you try and manage to use VNCserver on c3k ? (it freezes)
No, didn't try that yet... if you have a good howto to help me setup this I might have a look, though.

QUOTE
Did you try programs that need SDL ? (does it need a special compilation ?)

Didn't try this either, but if I remember correctly, the Interstellar Flames demo requires SDL, right? I was able to run the demo on the 3k (Sharp ROM), but didn't give it more than a passing glance, just enough time to say "Wow!" when looking at the graphics, and "Boooh!" for the gameplay (landscape vs. portrait and resolution issue). It was displaying allright though, so it could be a good test to see if I can run this with Cacko3k.

QUOTE(slackwaresupport @ Apr 12 2005, 07:18 PM)
how can i decrease the size of the icons and such.. like a bigger desktop, i guess you would say. ive looked in the tab settings and all, cant find anything on size.
You're talking about the launcher icons, aren't you? I haven't had the time yet to look at this so it's a blind guess, but if it's anything like Opera's menu bar buttons icons, chances are that replacing all the icons by smaller bitmaps might help. I had to do that to change the size and get bigger buttons in Opera 7.55... The trick is that if you change the size, especially when the original or resulting icons are small (and almost every icon I know fall in the "small" category), then resizing the icon usually lower its crispness and visual qualities, which means basically that you have to re-design them manually. This certainly requires more art skills than I'm capable of! :-(
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sriley
post Apr 12 2005, 12:27 PM
Post #14





Group: Members
Posts: 155
Joined: 27-August 03
Member No.: 388



euroclie: Opera 7.55 looks and works great on my 3000/alpha1. I always disliked Opera's toolbar icons, this has a much better feel. I'll try it on my 760 this evening.

Thanks!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
slackwaresupport
post Apr 12 2005, 06:24 PM
Post #15





Group: Members
Posts: 91
Joined: 4-January 05
Member No.: 6,114



looking real good. im typing from it now :> idont think i have any beefs about it yet.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

20 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th September 2014 - 07:43 AM