OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Lan Network Settings With Debian On C1000, How does one go about setting up a wired CF LAN card?
Jockie
post Aug 3 2009, 07:50 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 13
Joined: 26-April 09
From: Japan
Member No.: 37,769



Love the ease of installing and the look of Debian on my Zaurus, thanks to ZDevil's guide. This is a great forum with loads of good tips, guides and helpful people.
I'm still pretty new to configuring things on a Zaurus, in particular setting up a network connection.

I had no luck trying to set-up the same Buffalo LPC-CF-CLT network LAN card using Zubuntu on my sl-c1000. Anyone else use one of these?
Since installing Debian I've been trying to set up the network but I'm having problems with the same card again or more accurately with my own lack of understanding!

With Cacko the card just connects but I want to venture out and explore other ROMs/Distros.

Went over my previous post and still could get further than both lights lit up on the network card but no connection.

Is there a guru or someone who's overcome the same or similar problem and can offer some advice?

I don't know if the device is 'lo' or 'eth0' or 'eth1'.
Same connection as my desktop box which requires no configuration, so presumably it is not static.... but I don't know.


Zaurus:~# ifconfig
lo Link encap:Local Loopback
.
.
.
RX bytes:0 (0.0 b ) TX bytes:0 (0.0 b )

Zaurus: ~# modprobe pxa2xx
FATAL: Mobuke pxa2xx not found.

Zaurus:~# pccardctl ident
Socket 0:
product info: "BUFFALO", "LPC-CF-CLT", "R01", ""
manfid: 0x026f, 0x0307
function: 6 (network)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Capn_Fish
post Aug 4 2009, 06:57 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 2,350
Joined: 30-July 06
Member No.: 10,575



I'm just taking a stab in the dark here, as I have little knowledge on this topic. Assuming you don't need to load a driver, you should be able to plug in an ethernet cable and run
CODE
dhclient eth0


I'm going to assume that the pxa2xx stuff is built-in to the kernel, hence the module not loading.

One thing that might help is the output of "dmesg" after plugging in the card (cleanest way to do it is reboot, then plug in the card, wait a couple of seconds, then run "dmesg > somefile"; the output will be put in "somefile" for easy copying). If you want to look through it yourself, look for something at the end indicating that the card was recognized. It should be somewhat obvious.

That just about exhausts my knowledge on this matter, so I hope it helps.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jockie
post Aug 6 2009, 08:21 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 13
Joined: 26-April 09
From: Japan
Member No.: 37,769



I reverted to the original /etc/network/interface file but uncommented the line "iface eth0 inet dhcp".
I then ran the command "dhclient eth0"in the console. This is what resulted:
CODE
.
.
SIOCSIFADDR: No such device
eth0: ERROR while getting interface flags: No such device
eth0: ERROR while getting interface flags: No such device
Bind socket to interface: No such device


I could really do with some help from the community please.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
same
post Aug 7 2009, 02:14 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 51
Joined: 29-October 07
From: barcelona
Member No.: 20,873



QUOTE(Jockie @ Aug 6 2009, 08:21 PM) *
I reverted to the original /etc/network/interface file but uncommented the line "iface eth0 inet dhcp".
I then ran the command "dhclient eth0"in the console. This is what resulted:
CODE
.
.
SIOCSIFADDR: No such device
eth0: ERROR while getting interface flags: No such device
eth0: ERROR while getting interface flags: No such device
Bind socket to interface: No such device


I could really do with some help from the community please.

I guess your eth0 is not up or recognized properly, do what Capn_Fish told you, so insert the ethernet card and paste the output of "dmesg | tail -n 15"

I would follow the instructions given in your linked post in zubuntu thread, debian has no problems with dhcp

interfaces file:
QUOTE
auto lo
iface lo inet loopback

auto eth0
allow-hotplug eth0
iface eth0 inet dhcp

then reboot and type ifconfig -a if no eth* present in the reply do a modprobe pxa2xx_cs (before doing anything you need to see an eth* interface in ifconfig command reply)
and finally ifup eth0
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd July 2014 - 03:56 AM