OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages V  < 1 2 3  
Reply to this topicStart new topic
> C3000 Issues / Solutions, C3000 Issues / Solutions
Mersault
post Jan 2 2006, 01:53 PM
Post #31





Group: Members
Posts: 17
Joined: 3-September 05
From: Helsinki, Finland
Member No.: 8,025



QUOTE(pelon @ Dec 29 2004, 09:08 PM)
I've created a HOWTO on restoring a C3000 from scratch.
Other than hardware problems, there should never be a need to send it back for reflashing.
I hope it helps.
*

I can't thank you enough for this precious information!! rolleyes.gif

Yesterday my Zaurus SL-C3000 was an overpriced paperweight getting dusted somewhere in my closet, nobody was interested in buying it from me. In 24h I've got wlan-connection working. The next thing was to get Zaurus in to the condition it was in the beginning. This took hours, because I've tried every possible ROM/OS version. With the help on your page, I got trough it.

I can add one thing that took hours to overcome: I could not get CF card to work with the NAND restore. It worked fine with my SD card but _only after I'd formated the card into FAT_ (FAT32 not working). Hope someone can find this usefull in the future.

Keep up the good work!
-Mersault-
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cre8nlove
post Mar 18 2006, 04:43 PM
Post #32





Group: Members
Posts: 4
Joined: 18-March 06
Member No.: 9,386



hi, I'm in japan looking at the 3200 (6 gig hd) i want it but only find it in japanese.. can you tell me how to get it into english? the page that was wonderfully set up listed here before seems great.. if i could find how to use it scince i get NO english at all on this new gadget here.. any hope? or should i just pass it up till later. thanks!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Mar 18 2006, 06:00 PM
Post #33





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(cre8nlove @ Mar 19 2006, 10:43 AM)
hi, I'm in japan looking at the 3200 (6 gig hd)  i want it but only find it in japanese..  can you tell me how to get it into english?    the page that was wonderfully set up listed here before seems great..    if i could find how to use it scince i get NO english at all on this new gadget here..    any hope?  or should i just pass it up till later.    thanks!
*


Just do what everyone else did and learn Japanese so you can use your Zaurus tongue.gif

Seriously, all you need to do is to change the locale to en instead of ja

All the new clamshell models are only available in Japanese and only sold by Sharp in Japan. You would need to convert the C3200 just like you would with a C3100 or earlier models. Some companies outside of japan convert them for you but that's like a 5 minute job.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rokugo
post Mar 18 2006, 08:00 PM
Post #34





Group: Members
Posts: 130
Joined: 14-June 04
From: 1° 14' N 103° 55' E
Member No.: 3,678



QUOTE(cre8nlove @ Mar 19 2006, 08:43 AM)
hi, I'm in japan looking at the 3200 (6 gig hd)   i want it but only find it in japanese..   can you tell me how to get it into english?    the page that was wonderfully set up listed here before seems great..    if i could find how to use it scince i get NO english at all on this new gadget here..    any hope?   or should i just pass it up till later.    thanks!
*



You posted the exact same question in three other unrelated threads.

Please stop it.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mieszko
post May 20 2006, 08:22 AM
Post #35





Group: Members
Posts: 4
Joined: 20-May 06
From: Paris, FRANCE
Member No.: 9,923



QUOTE(pelon @ Dec 29 2004, 09:08 PM)
I've created a HOWTO on restoring a C3000 from scratch.
Other than hardware problems, there should never be a need to send it back for reflashing.
I hope it helps.
*

damn !! the page is dead sad.gif anyone have a backup of the how to ?
it can help me to restore my c3k wink.gif

thx !!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cloneofsnake
post Jun 2 2006, 01:53 PM
Post #36





Group: Members
Posts: 1
Joined: 2-June 06
Member No.: 10,037



Hi, I've been doing research on here & the net about Zaurus, bought my C3100 in March in Tokyo (PC Bomber 59800 Yen).

Question is - what's the password for zaurus user and root user? I've searched and searched and couldn't find anything!

(I can read Japanese and prefer to stay w/ the original Sharp ROM right now, I'm relatively new to Linux so I am afraid of messing things up.)

Thanks!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xamindar
post Jun 2 2006, 02:08 PM
Post #37





Group: Members
Posts: 803
Joined: 30-March 04
From: California
Member No.: 2,368



There is no password by default unless you set up the zaurus security. In that case the root password will be that 4 digit number you used.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lowen
post Jun 5 2006, 08:12 PM
Post #38





Group: Members
Posts: 7
Joined: 17-May 06
From: Rosman, NC
Member No.: 9,888



QUOTE(Mieszko @ May 20 2006, 12:22 PM)
QUOTE(pelon @ Dec 29 2004, 09:08 PM)
I've created a HOWTO on restoring a C3000 from scratch.
Other than hardware problems, there should never be a need to send it back for reflashing.
I hope it helps.
*

damn !! the page is dead sad.gif anyone have a backup of the how to ?
it can help me to restore my c3k wink.gif

thx !!
*


Use the WayBack Machine at Archive.org:
http://web.archive.org/web/20050205134428/...fag.com/zaurus/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maystorm
post Jul 14 2006, 02:09 AM
Post #39





Group: Members
Posts: 48
Joined: 15-June 05
From: Hamburg, Germany
Member No.: 7,357



QUOTE

How long would these archives be alive? Are they archived forever?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Jul 14 2006, 06:25 AM
Post #40





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(maystorm @ Jul 14 2006, 08:09 PM)
QUOTE

How long would these archives be alive? Are they archived forever?
*



someone just copy it to the wiki for reference and whoever volunteers to do it can also format and make it look nice smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Jul 14 2006, 06:56 AM
Post #41





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



I zipped up the html page along with the address, if anyone wants it for later refrence.
Attached File(s)
Attached File  Zaurus_SL_C3000_Restoration_From_Scratch.zip ( 4.11K ) Number of downloads: 113
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
danboid
post Aug 18 2006, 06:44 AM
Post #42





Group: Members
Posts: 682
Joined: 26-December 05
From: Rochdale, Lancashire
Member No.: 8,789



QUOTE(Zaurus_Support @ Nov 30 2004, 01:09 AM)
There is a backup for the hard drive in the diagnostic menu.  I recommend using this to reconstruct and not the dd command.  Make sure to mkfs on those partitions if you repartion.  I understand this isn't needed with dd, but it can help.  hda1 and hda2 are ext3 and hda3 is vfat.  As well, the drives are as follows (1k blocks):

/dev/hda1 99521
/dev/hda2 398282
/dev/hda3 3478852

...

*


Zaurus_Support:

Could you please edit the first posting in this thread to include this information and could you also explain how to apply this info to fdisk. I recently used these figures to re-partition my c3000 MD but I'm not sure I did it correctly. When fdisk asked me to input the size of partition 1 I entered

+99521K

Is that right or should I have entered just

+99521

??

My installation of cacko failed with a HDD error after doing that, probably because I didn't format the partitions as I thought the cacko installer would do this? I got cacko working again by using the mystical recovery procedure listed in the c3000 pdaxromb2 thread which I've Anton will be adding to his Cacko docs soon.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pages V  < 1 2 3
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 21st September 2014 - 06:08 AM