OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Native Gcc Compiler For X/qt, almost ready
ArchiMark
post Apr 16 2006, 08:03 AM
Post #16





Group: Members
Posts: 1,026
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



Exactly, DaemonsGR, I mention in my previous that I should remove loop6 and 7....so that I keep just loop5....

As to why I need it (or at least one..) I installed OpenOffice after I installed X/Qt/Debian...

So how do you delete a loop device??

Thanks,

Mark
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ArchiMark
post Apr 18 2006, 07:09 AM
Post #17





Group: Members
Posts: 1,026
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



OK, finally got rid of my extra loop devices.....

Now when I tried installing zgcc again, I get the following:

CODE
#./install.sh
Installing zgcc 2.95.2 to /hdd3
mount: Mounting /hdd3/zgcc-95-2.squashfs on /mnt/zgcc failed: no such device
./install.sh: /mnt/zgcc/zgcc-config: not found
.: Can't open /mnt/zgcc/zgcc-env



Any suggestions???

Thanks,

Mark
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Apr 18 2006, 08:26 PM
Post #18





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(ArchiMark @ Apr 19 2006, 01:09 AM)
OK, finally got rid of my extra loop devices.....

Now when I tried installing zgcc again, I get the following:

CODE
#./install.sh
Installing zgcc 2.95.2 to /hdd3
mount: Mounting /hdd3/zgcc-95-2.squashfs on /mnt/zgcc failed: no such device
./install.sh: /mnt/zgcc/zgcc-config: not found
.: Can't open /mnt/zgcc/zgcc-env



Any suggestions???

Thanks,

Mark
*


now
CODE
mount: Mounting /hdd3/zgcc-95-2.squashfs on /mnt/zgcc failed: no such device

should be /hdd3/zgcc2-95-2.squashfs
there is a 2 missing?
try editing /etc/fstab and removing all the references to zgcc and try again, or alternatively mount it manually

CODE
mount -o loop -t squashfs /hdd3/zgcc2-95-2.squashfs /mnt/zgcc

and then run
CODE
/mnt/zgcc/zgcc-config
source /mnt/zgcc/zgcc-env
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cresho
post Apr 18 2006, 11:03 PM
Post #19





Group: Moderators
Posts: 1,619
Joined: 29-October 03
From: Los Angeles
Member No.: 809



tried it and failed. some odd reason cannot find file. I did recheck my commands and i did find a few errors while before initiating. Just can't put my finger. tride hdd3, documents, etc and still says cannot find file. Ill try again. I may be too tired.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ArchiMark
post Apr 19 2006, 09:17 AM
Post #20





Group: Members
Posts: 1,026
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



Thanks for your help, Meanie!

Tried what you suggested and deleted all references in 'etc/fstab' and then tried again but here's what I got:

CODE
#./install.sh
Installing zgcc 2.95.2 to /hdd3
Can't find /mnt/zgcc in /etc/fstab
./install.sh: /mnt/zgcc/zgcc-config: not found
.: Can't open /mnt/zgcc/zgcc-env


So tried to mount manually as you suggested and got:

CODE
#mount -o loop -t squashfs /hdd3/zgcc2-95-2.squashfs /mnt/zgcc
mount: Mounting /hdd3/zgcc2-95-2.squashfs on /mnt/zgcc failed: No such device


Now what should I do???

Thanks,

Mark

QUOTE(Meanie @ Apr 18 2006, 09:26 PM)
QUOTE(ArchiMark @ Apr 19 2006, 01:09 AM)
OK, finally got rid of my extra loop devices.....

Now when I tried installing zgcc again, I get the following:

CODE
#./install.sh
Installing zgcc 2.95.2 to /hdd3
mount: Mounting /hdd3/zgcc-95-2.squashfs on /mnt/zgcc failed: no such device
./install.sh: /mnt/zgcc/zgcc-config: not found
.: Can't open /mnt/zgcc/zgcc-env



Any suggestions???

Thanks,

Mark
*


now
CODE
mount: Mounting /hdd3/zgcc-95-2.squashfs on /mnt/zgcc failed: no such device

should be /hdd3/zgcc2-95-2.squashfs
there is a 2 missing?
try editing /etc/fstab and removing all the references to zgcc and try again, or alternatively mount it manually

CODE
mount -o loop -t squashfs /hdd3/zgcc2-95-2.squashfs /mnt/zgcc

and then run
CODE
/mnt/zgcc/zgcc-config
source /mnt/zgcc/zgcc-env

*

Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Apr 19 2006, 08:58 PM
Post #21





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



I just found some problems with the compiler when compiling gnome dependant apps so I am rebuilding it and all seems fine now. I will upload a new image soon.

ArchiMark: did you install the squashfs module?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ArchiMark
post Apr 20 2006, 05:37 AM
Post #22





Group: Members
Posts: 1,026
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



Meanie,

Just checked and I see that have installed squashfs2 v.1.0.....

Is that the right one???

Look forward to your new image soon....

Thanks,

Mark


QUOTE(Meanie @ Apr 19 2006, 09:58 PM)
I  just found some problems with the compiler when compiling gnome dependant apps so I am rebuilding it and all seems fine now. I will upload a new image soon.

ArchiMark: did you install the squashfs module?
*
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Apr 22 2006, 03:35 PM
Post #23





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



The newly fixed compiler image has been uploaded smile.gif
I know it works because I build pdaXqtrom with it tongue.gif

download from the following locations:
http://zaurus.daemons.gr/menaie/mirror/stuff/
http://www.thegrinder.ws/Meanies_XQT/pdaxqtrom/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ArchiMark
post Apr 22 2006, 04:09 PM
Post #24





Group: Members
Posts: 1,026
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



Hi Meanie,

Thanks for the new image...but unfortunately, still getting the same error messages when I install either with your install script or manually per your instructions above.....

blink.gif


CODE
$ su
#cd /hdd3
# ./install.sh
Installing zgcc 2.95.2 to/hdd3
mount: Mounting /hdd3/zgcc2-95-2.squashfs on /mnt/zgcc failed: No such device
./install.sh: /mnt/zgcc/zgcc-config: not found
.: Can't open /mnt/zgcc/zgcc-env
#mount -o loop -t squashfs /hdd3/zgcc2-95-2.squashfs /mnt/zgcc
Mount: Mounting /hdd3/zgcc2-95-2.squashfs on /mnt/zgcc failed: No such device


Any idea why I keep having the same problem???

What else I should try???

Seems very strange..... I copied both the install script and the zgcc file over to /hdd3 before trying to install again....

Thanks,

Mark
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Apr 22 2006, 05:06 PM
Post #25





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(ArchiMark @ Apr 23 2006, 10:09 AM)
Hi Meanie,

Thanks for the new image...but unfortunately, still getting the same error messages when I install either with your install script or manually per your instructions above.....

blink.gif


CODE
$ su
#cd /hdd3
# ./install.sh
Installing zgcc 2.95.2 to/hdd3
mount: Mounting /hdd3/zgcc2-95-2.squashfs on /mnt/zgcc failed: No such device
./install.sh: /mnt/zgcc/zgcc-config: not found
.: Can't open /mnt/zgcc/zgcc-env
#mount -o loop -t squashfs /hdd3/zgcc2-95-2.squashfs /mnt/zgcc
Mount: Mounting /hdd3/zgcc2-95-2.squashfs on /mnt/zgcc failed: No such device


Any idea why I keep having the same problem???

What else I should try???

Seems very strange..... I copied both the install script and the zgcc file over to /hdd3 before trying to install again....

Thanks,

Mark
*


maybe a problem with your squashfs module? can you mount any other squashfs images?
or try the cramfs image that will be uploaded to the pdaxqtrom section later.
http://www.thegrinder.ws/Meanies_XQT/pdaxqtrom/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ArchiMark
post Apr 22 2006, 06:16 PM
Post #26





Group: Members
Posts: 1,026
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



QUOTE(Meanie @ Apr 22 2006, 06:06 PM)
maybe a problem with your squashfs module? can you mount any other squashfs images?
or try the cramfs image that will be uploaded to the pdaxqtrom section later.
http://www.thegrinder.ws/Meanies_XQT/pdaxqtrom/
*



You were right, Meanie!

I uninstalled the version of squashfs I was using and installed a newer version and Voila! It installed OK this time!!

Thanks!!

Now onto your new pdaxqtrom.....

rolleyes.gif

Mark
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ArchiMark
post May 2 2006, 05:51 AM
Post #27





Group: Members
Posts: 1,026
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



Finally have some time to try out compiling with zgcc.....but having problem compiling with gcc or g++ compiling sample 'hello' file...

I can cd to /mnt/zgcc and see the various directories in it, including /bin, sample, etc....

When I try to compile the 'hello' file using:

CODE
#g++  -o hello hello.cpp
g++ : Not found


or

CODE
#gcc  -o hello hello.cpp
gcc : Not found


I've tried both cd'ing to the /sample/hello directory and trying this and cd'ing to the /mnt/zgcc/bin directory, both ways I get the same result as above.

FWIW, I was able to compile in the past (about a year ago...) using the 'dev-img' file...so not sure what I'm doing wrong here...

What should I be doing to compile???

Thanks for any suggestions!

Mark
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post May 2 2006, 06:48 AM
Post #28





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(ArchiMark @ May 2 2006, 11:51 PM)
Finally have some time to try out compiling with zgcc.....but having problem compiling with gcc or g++  compiling sample 'hello' file...

I can cd to /mnt/zgcc and see the various directories in it, including /bin, sample, etc....

When I try to compile the 'hello' file using:

CODE
#g++  -o hello hello.cpp
g++ : Not found


or

CODE
#gcc  -o hello hello.cpp
gcc : Not found


I've tried both cd'ing to the /sample/hello directory and trying this and cd'ing to the /mnt/zgcc/bin directory, both ways I get the same result as above.

FWIW, I was able to compile in the past (about a year ago...) using the 'dev-img' file...so not sure what I'm doing wrong here...

What should I be doing to compile???

Thanks for any suggestions!

Mark
*



you need to set the path.
either manually run
CODE
source /mnt/zgcc/zgcc-env

or add it to the end of your .profile file to have it loaded automatically whenever you start a shell
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ArchiMark
post May 2 2006, 06:52 PM
Post #29





Group: Members
Posts: 1,026
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



Thanks for the input, Meanie!

OK, tried doing what you suggest and here's what happens when I tried compiling 'Hello':

CODE
# gcc -o hello hello.cpp
as: error while loading shared libraries: libopcodes-2.9.5.0.31.so: cannot load share object file:
No such file or directory
#


Any suggestions how to deal with this error message??

Thanks,

Mark



QUOTE(Meanie @ May 2 2006, 07:48 AM)
you need to set the path.
either manually run
CODE
source /mnt/zgcc/zgcc-env

or add it to the end of your .profile file to have it loaded automatically whenever you start a shell
*
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post May 2 2006, 07:49 PM
Post #30





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(ArchiMark @ May 3 2006, 12:52 PM)
Thanks for the input, Meanie!

OK, tried doing what you suggest and here's what happens when I tried compiling 'Hello':

CODE
# gcc -o hello hello.cpp
as: error while loading shared libraries: libopcodes-2.9.5.0.31.so: cannot load share object file:
No such file or directory
#


Any suggestions how to deal with this error message??

Thanks,

Mark



QUOTE(Meanie @ May 2 2006, 07:48 AM)
you need to set the path.
either manually run
CODE
source /mnt/zgcc/zgcc-env

or add it to the end of your .profile file to have it loaded automatically whenever you start a shell
*

*



run ldconfig and then try again
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd November 2014 - 08:03 PM