OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Corsair - Rss/podcast Aggregator
tiny ogre
post Aug 29 2005, 09:16 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 6
Joined: 29-August 05
Member No.: 7,988



I've recently written and released Corsair, an RSS and Podcast Aggregator for Qtopia. If you don't know what that means, follow the link and read the FAQ smile.gif

It's actually being developed for the Archos PMA400, not the Zaurus, so this may not work at all for most of you, but from what I've read there's some chance that even the binary package will work on Zaurus, so I think this is an appropriate forum. If not, the source is there and maybe someone will find it useful and portable to the Zaurus too. I'd love any feedback from anyone who tries it.

It writes all data to $(HOME)/Documents/corsair and subdirectories thereof. On a PMA, that maps to /media/Documents/corsair. I don't know what it will map to on a Zaurus, hopefully something sensible! ("$(HOME)" is actually determined by Qtopia's homePathDir())
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Magellan
post Sep 11 2005, 05:45 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 22
Joined: 30-June 04
From: Minneapolis
Member No.: 3,871



I can't get it to run on my C750 with Cracko 1.22a. It just doesn't start after selecting the icon.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mistermix
post Sep 12 2005, 07:25 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 19
Joined: 28-July 05
Member No.: 7,723



It works fine on my C3000 - in fact, it is pretty darn nice for a .2 release.

I'll bet that the problem encountered by Magellan was that he needed libqtopia. Apparently, QT applications that are built with the 1.7 version of the QT SDK, such as those for the Archos, use this lib, but the Sharp apps, built against version 1.5 of the SDK, do not.

In any case, I was able to find a copy of

qpe-libqtopia_1.6.0-13.arm.ipk at

http://www.apex.net.au/~twalker/qtjournal/

and corsair worked fine after installing that.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Magellan
post Sep 13 2005, 08:23 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 22
Joined: 30-June 04
From: Minneapolis
Member No.: 3,871



Hmm. I installed that file, and I still can't get it to work.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mistermix
post Sep 14 2005, 09:12 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 19
Joined: 28-July 05
Member No.: 7,723



Below is an ldd for corsair. Looks pretty basic except for perhaps libstdc++.

Perhaps you're missing libstdc++2.10-glibc2.2 ? I think there's a copy in the Cacko feed.


CODE
ldd corsair
       libqte.so.2 => /home/QtPalmtop/lib/libqte.so.2 (0x40022000)
       libqpe.so.1 => /home/QtPalmtop/lib/libqpe.so.1 (0x40430000)
       libqtopia.so.1 => /home/QtPalmtop/lib/libqtopia.so.1 (0x405c0000)
       libjpeg.so.62 => /home/QtPalmtop/lib/libjpeg.so.62 (0x4061e000)
       libuuid.so.1 => /lib/libuuid.so.1 (0x4064b000)
       libstdc++-libc6.1-2.so.3 => /home/QtPalmtop/lib/libstdc++-libc6.1-2.so.3 (0x40656000)
       libm.so.6 => /lib/libm.so.6 (0x406a1000)
       libc.so.6 => /lib/libc.so.6 (0x406cf000)
       libdl.so.2 => /lib/libdl.so.2 (0x407ea000)
       libcrypt.so.1 => /lib/libcrypt.so.1 (0x407f5000)
       /lib/ld-linux.so.2 => /lib/ld-linux.so.2 (0x40000000)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Magellan
post Sep 15 2005, 06:47 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 22
Joined: 30-June 04
From: Minneapolis
Member No.: 3,871



Yep, it works now. That is the file I needed. Thanks!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tinyrooster
post Sep 22 2005, 04:11 PM
Post #7





Group: Members
Posts: 31
Joined: 1-November 04
From: Los Angeles
Member No.: 5,310



This looks cool. Any ideas about whether it will work on a 6000?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kb7sqi
post Sep 22 2005, 06:51 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 28
Joined: 17-June 05
From: Winston Salem, NC
Member No.: 7,376



QUOTE(tinyrooster @ Sep 22 2005, 08:11 PM)
This looks cool. Any ideas about whether it will work on a 6000?
*


I use it on both my 5500 running TKC Rom & on my C3000 running Cacko.
Just make sure you install the packages mentioned above. It's a handy program
for a 0.20 release! Take care.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jagrka
post Sep 24 2005, 05:36 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 80
Joined: 23-February 04
From: Tokyo, Japan
Member No.: 2,006



I welcome this program to the Zaurus scene. I've been using my SL-C760 with Sharp ROM 1.40JP to listen to podcasts for the last few months. I usually accomplished this by downloading them from iTunes and then manually copying them to my Zaurus. The best feature is that it can queue downloads of multiple podcasts.
Although the program is functional for downloading and tracking podcasts, the current state of the program has several significant problems.
1. The ability to play downloaded podcasts from within the program does not work. It appears to try to send a command to play the program in some application. My screen will fade to white while it appears to try to launch something in portrait mode.
2. The "info" button pic does not display. I noticed that the ipk does not include a pic file for this button.
3. I usually listen to podcasts with musicplayer, when I downloaded them with iTunes, it automatically appended tag information to the files. I miss not having this tag information in the file, particularly since I am unable to play the files from within Corsair.

Since this program was not written especially for the Zaurus, it would be nice if someone could re-complile and cleanup the code so it is optimized for the Zaurus. I think that would fix most of the problems noted above.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mistermix
post Sep 25 2005, 02:19 PM
Post #10





Group: Members
Posts: 19
Joined: 28-July 05
Member No.: 7,723



Attached is an ipk I built that addresses issues (1) and (2). I was unable to get the musicplayer application to launch and run a file, so it uses kino2 instead. If someone has some working code that launches musicplayer and plays a file, please post it and I'll incorporate it into a new ipk.

QUOTE(jagrka @ Sep 24 2005, 09:36 AM)
I welcome this program to the Zaurus scene. I've been using my SL-C760 with Sharp ROM 1.40JP to listen to podcasts for the last few months. I usually accomplished this by downloading them from iTunes and then manually copying them to my Zaurus. The best feature is that it can queue downloads of multiple podcasts.
Although the program is functional for downloading and tracking podcasts, the current state of the program has several significant problems.
1. The ability to play downloaded podcasts from within the program does not work. It appears to try to send a command to play the program in some application. My screen will fade to white while it appears to try to launch something in portrait mode.
2. The "info" button pic does not display. I noticed that the ipk does not include a pic file for this button.
3. I usually listen to podcasts with musicplayer, when I downloaded them with iTunes, it automatically appended tag information to the files. I miss not having this tag information in the file, particularly since I am unable to play the files from within Corsair.

Since this program was not written especially for the Zaurus, it would be nice if someone could re-complile and cleanup the code so it is optimized for the Zaurus. I think that would fix most of the problems noted above.
*

Attached File(s)
Attached File  corsair_0.2.2_arm.ipk ( 52.79K ) Number of downloads: 100
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jagrka
post Sep 25 2005, 07:57 PM
Post #11





Group: Members
Posts: 80
Joined: 23-February 04
From: Tokyo, Japan
Member No.: 2,006



Thanks to mistermix for making improvements to this program! It is really looking great.
However, a new problem has arisen in this version--it is unable to download. The podcasts that I downloaded with the previous version appear and play in Kino2 (Excellent!), but I cannot now download new podcasts. When I initiate a new download the progress bar appears and completes the download, but no file is present in /home/zaurus/Corsair/shows for the new download. I ran the program from the console, and it prints a long series of the following errors before concluding the download:

QFile::writeBlock: File not open
QFile::writeBlock: File not open
QFile::writeBlock: File not open
Download::complete(0)
downloadComplete(/home/zaurus/Corsair/shows/NBC News _ Meet the Press/pd_mtp-09-25-2005-074233.mp3)
~Download()

Even though it reports the download complete, there is no new directory or file in /home/zaurus/Corsair/shows. Unlike the SL-C3000, I do not have an internal hard drive. Could it possible be a problem related to the file partition?
Finally, the new version has added a new icon at the top with options for File (Load & Exit), and View (Downloads and Preferences), and Help. Except for Help and Exit, none of these options appear to work. Any chance that the "cancel" key can quit the program instead of having to cycle through the menu to the Exit option?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mistermix
post Sep 26 2005, 10:56 AM
Post #12





Group: Members
Posts: 19
Joined: 28-July 05
Member No.: 7,723



Hmm...download works for me on my 3000. Can you please post the URL of the RSS feed that you're trying to download (or send it to me in a message) so I can test it? Hopefully, the issue is the RSS, not some obscure difference between the 3000 and the 760.

The empty menu entries that you mention are still to-be-built. I usually quit the program by hitting the X in the upper-right-hand corner (i.e., the "close window" button). Does that work on the 760? I thought that this was standard on all Qtopia boxen.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jagrka
post Sep 26 2005, 05:28 PM
Post #13





Group: Members
Posts: 80
Joined: 23-February 04
From: Tokyo, Japan
Member No.: 2,006



I don't believe that it is related to a particular RSS since I experience this with all of my podcasts feeds, which worked in the original 0.2.0 version. For the record, these are some podcasts that I have tried:

<outline text="Battlestar Galactica" brokenXML="false" xmlUrl="http://www.scifi.com/battlestar/downloads/podcast/podcast.xml"/>
<outline text="this WEEK in TECH" brokenXML="false" xmlUrl="http://leo.am/podcasts/twit"/>
<outline text="On The Media from NPR/WNYC" brokenXML="false" xmlUrl="http://www.onthemedia.org/index.xml"/>
<outline text="ABC News Nightline" brokenXML="false" xmlUrl="http://abcnews.go.com/xmldata/xmlPodcast?id=868748"/>
<outline text="NBC News - Meet the Press" brokenXML="false" xmlUrl="http://podcast.msnbc.com/audio/podcast/MSNBC-MTP.xml"/>
<outline text="The Al Franken Show" brokenXML="false" xmlUrl="http://www.sundancechannel.com/al/podcast.php"/>
<outline text="NewsHour with Jim Lehrer Podcast | PBS" brokenXML="false" xmlUrl="http://www.pbs.org/newshour/rss/podcast.xml"/>

I appreciate any assistance in determining the cause of the problem. It would be great if others could post their experiences using the new 0.2.2 version, especially those on SL-C7X and SL-C860.
In the meanwhile, I switched back to the old 0.2.0 version and patched in the pic files from the 0.2.2. It now displays correctly and can download, but I'm still stuck without being able to play the podcasts from within Corsair.
I can also quit by tapping the top-right (X), I was just looking for a non-stylus solution for quitting the application. Thanks again.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mistermix
post Sep 27 2005, 06:25 AM
Post #14





Group: Members
Posts: 19
Joined: 28-July 05
Member No.: 7,723



Thanks--I'm able to replicate the problem with your podcasts. For some reason, it was working with the few I had. I will look into it and post when I find a solution.

Just to be clear, the 0.2.2 designation is mine - the original author has not posted a new release since 0.2.0.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
mistermix
post Sep 27 2005, 09:19 AM
Post #15





Group: Members
Posts: 19
Joined: 28-July 05
Member No.: 7,723



Here is a new ipk that solves the problem of feeds not downloading. I broke that while trying to get playing feeds to work. Doh!

Also, the Z cancel key will now shut down the application.

Please report any and all bugs on this thread. Thanks.
Attached File(s)
Attached File  corsair_0.2.3_arm.ipk ( 53.2K ) Number of downloads: 156
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post

4 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 18th April 2014 - 08:27 PM