OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

6 Pages V  < 1 2 3 4 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Fixes For R198/r197, SP7
Meanie
post May 26 2007, 07:27 PM
Post #16





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(HoloVector @ May 27 2007, 12:39 PM)
QUOTE(Meanie @ May 26 2007, 05:01 PM)
QUOTE(HoloVector @ May 27 2007, 08:22 AM)
Thanks for the update Meanie. 

I tried it on my C1000 and the Matchbox Cards applet was broken for CF slot.  It would not eject a CF memory card in the slot.  It just said it was empty.  Pccardctl recognized the card fine and could eject it just fine.  I also tried my Buffalo Wifi card and the MB Cards couldn't see it either.  Pcccardctl had no trouble with the Buffalo card either.  I tried fixing the problem by reinstalling the old MB cards applet from the feeds you included in SP1 (1.03 I believe) and it seems to have totally killed my CF slot.  Pccardctl can't see any card in the slot anymore even after rebooting.  I sure hope that this is a software issue or my C1000 is write off.  sad.gif

Which brings up another issue that I found after applying SP1.  The new reboot menu item doesn't work.  Clicking on it does nothing.  I have to exit X and then type reboot at the console prompt.
*


sigh. the mb-applet-cards fix works for C3x00 models. looks like it broke the c1000. just install the old applet from the r198 feed, or use the fbpanel cards applet instead which will work on the c1000 but not the c3x00.

i will need to write a better detection routine, but ultimately, this problem will be properly fixed by the new kernel. my workaround is a hack for the current kernel bug in detecting the pccard devices properly. it assumes slot 0 is the external cf card for all models which is fine for c1000 but breaks all the c3x00. so my hack was to eject slot 1 instead which is where the external cf is for c3x00. once the kernel is fixed, slot 0 will be the external cf for all models...
i almost forgot, for c1000, you can try changing r198 to r200 in /etc/issue

.....

*


Thanks Meanie.

The mb cards applet in the feed loads on X startup but when I tap on it, it disappears. sad.gif

I reloaded SP1 and the your 3x00 fixed cards applet runs so at least I can control my SD and USB devices with it. How do I get back to the original cards applet that works with the 1000? I looked through the feeds but the only fb stuff I can find is the fbpanel. There are no fb applets listed. Maybe I am looking for the wrong name?

Edit: I just changed the release number from R198 to R200 like you suggested and restarted. I'm not sure what that did for me aside from telling me I am now running R200 when I login. Was that supposed to help with the reboot menu item? I just tried the menu reboot and it is still not working. sad.gif
*



no, changing the release is supposed to trick the applet into thinking that its a newer version of pdaXrom that doesn't have the kernel bug and thus will use device 0...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HoloVector
post May 26 2007, 07:53 PM
Post #17





Group: Members
Posts: 474
Joined: 22-March 06
From: Winnipeg, Canada
Member No.: 9,420



QUOTE(Meanie @ May 26 2007, 09:27 PM)
QUOTE(HoloVector @ May 27 2007, 12:39 PM)
QUOTE(Meanie @ May 26 2007, 05:01 PM)
QUOTE(HoloVector @ May 27 2007, 08:22 AM)
Thanks for the update Meanie. 

I tried it on my C1000 and the Matchbox Cards applet was broken for CF slot.  It would not eject a CF memory card in the slot.  It just said it was empty.  Pccardctl recognized the card fine and could eject it just fine.  I also tried my Buffalo Wifi card and the MB Cards couldn't see it either.  Pcccardctl had no trouble with the Buffalo card either.  I tried fixing the problem by reinstalling the old MB cards applet from the feeds you included in SP1 (1.03 I believe) and it seems to have totally killed my CF slot.  Pccardctl can't see any card in the slot anymore even after rebooting.  I sure hope that this is a software issue or my C1000 is write off.   sad.gif

Which brings up another issue that I found after applying SP1.  The new reboot menu item doesn't work.  Clicking on it does nothing.  I have to exit X and then type reboot at the console prompt.
*


sigh. the mb-applet-cards fix works for C3x00 models. looks like it broke the c1000. just install the old applet from the r198 feed, or use the fbpanel cards applet instead which will work on the c1000 but not the c3x00.

i will need to write a better detection routine, but ultimately, this problem will be properly fixed by the new kernel. my workaround is a hack for the current kernel bug in detecting the pccard devices properly. it assumes slot 0 is the external cf card for all models which is fine for c1000 but breaks all the c3x00. so my hack was to eject slot 1 instead which is where the external cf is for c3x00. once the kernel is fixed, slot 0 will be the external cf for all models...
i almost forgot, for c1000, you can try changing r198 to r200 in /etc/issue

.....

*


Thanks Meanie.

The mb cards applet in the feed loads on X startup but when I tap on it, it disappears. sad.gif

I reloaded SP1 and the your 3x00 fixed cards applet runs so at least I can control my SD and USB devices with it. How do I get back to the original cards applet that works with the 1000? I looked through the feeds but the only fb stuff I can find is the fbpanel. There are no fb applets listed. Maybe I am looking for the wrong name?

Edit: I just changed the release number from R198 to R200 like you suggested and restarted. I'm not sure what that did for me aside from telling me I am now running R200 when I login. Was that supposed to help with the reboot menu item? I just tried the menu reboot and it is still not working. sad.gif
*



no, changing the release is supposed to trick the applet into thinking that its a newer version of pdaXrom that doesn't have the kernel bug and thus will use device 0...
*



Thanks again, Meanie.

I see. Unfortunately, it didn't work. I still can't manage my CF slot with the applet. sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post May 29 2007, 07:36 PM
Post #18





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



made a few more fixes so here is sp2. sp2 includes all fixes that are in sp1 plus some extra ones:

- included missing Reboot
- fixed mb-applet-cards for C1000 also
- some updates to keymappings
Attached File(s)
Attached File  pdaXrom_fixes_r198_sp2_armv5tel.ipk ( 2.84MB ) Number of downloads: 56
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post May 30 2007, 04:17 PM
Post #19





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



arg! found a bug in the cards applet. it only detects memory cards, so here is the fix...
Attached File(s)
Attached File  pdaXrom_fixes_r198_sp3_armv5tel.ipk ( 2.84MB ) Number of downloads: 95
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
scoutme
post May 31 2007, 03:15 PM
Post #20





Group: Members
Posts: 579
Joined: 19-April 04
Member No.: 2,912



hi Meanie, are your patches good for sl-c860?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post May 31 2007, 04:49 PM
Post #21





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(scoutme @ Jun 1 2007, 09:15 AM)
hi Meanie, are your patches good for sl-c860?
*


it should work, but untested due to lack of said device...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grog
post Jun 1 2007, 07:10 AM
Post #22





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564



QUOTE(Meanie @ May 31 2007, 06:49 PM)
QUOTE(scoutme @ Jun 1 2007, 09:15 AM)
hi Meanie, are your patches good for sl-c860?
*
it should work, but untested due to lack of said device...
*

They've worked ok for me so far, except for the issues that Meanie's fixed already. Back up first & the n see how it goes. That's waht I've done.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dsteuer
post Jun 2 2007, 01:02 AM
Post #23





Group: Members
Posts: 31
Joined: 27-December 06
Member No.: 13,475



QUOTE(grog @ Jun 1 2007, 05:10 PM)
QUOTE(Meanie @ May 31 2007, 06:49 PM)
QUOTE(scoutme @ Jun 1 2007, 09:15 AM)
hi Meanie, are your patches good for sl-c860?
*
it should work, but untested due to lack of said device...
*

They've worked ok for me so far, except for the issues that Meanie's fixed already. Back up first & the n see how it goes. That's waht I've done.
*



So you have R197 + sp3 running? Just to be sure before flashing ...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grog
post Jun 2 2007, 08:18 AM
Post #24





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564



QUOTE(dsteuer @ Jun 2 2007, 03:02 AM)
So you have R197 + sp3 running? Just to be sure before flashing ...
*

Correct. The only issues for me right now is restoring my custom fstab & .Xdefaults after installing. So unless you've touched any of the config files in the package, you should be ok.

Here's a listing without the binary's that are updated:

CODE
grog@grond$ ipkg files pdaXrom-fixes | grep -v "bin|lib|usr"
//etc/
//etc/ipkg.conf
//etc/hotplug/
//etc/hotplug/pci.rc
//etc/motd
//etc/rc.d/
//etc/rc.d/rc.sysinit
//etc/rc.d/init.d/
//etc/rc.d/init.d/bluetooth
//etc/xdg/
//etc/xdg/openbox/
//etc/xdg/openbox/rc.xml
//etc/X11/
//etc/X11/kb/
//etc/X11/kb/Akita/
//etc/X11/kb/Akita/xmodmap_us
//etc/X11/kb/Corgi/
//etc/X11/kb/Corgi/xmodmap_us
//etc/inputrc
//etc/ppp/
//etc/ppp/peers/
//etc/ppp/peers/default
//etc/ppp/peers/gprs
//etc/wifi-radar.conf
//etc/sysconfig/
//etc/sysconfig/keyboard/
//etc/sysconfig/keyboard/Spitz/
//etc/sysconfig/keyboard/Spitz/keymap-sticky.map
//home/
//home/root/
//home/root/.Xdefaults
//home/root/.xmms/
//home/root/.xmms/config
//home/root/.AbiSuite/
//home/root/.AbiSuite/AbiWord.Profile
//home/root/.sylpheed-2.0/
//home/root/.sylpheed-2.0/sylpheedrc
//home/root/Choices/
//home/root/Choices/common/
//home/root/Choices/common/Network-PPP-GPRS.conf
//home/root/Choices/common/Network-PPP-default.conf
//home/root/.fbpanel/
//home/root/.fbpanel/default


Oh, and Meanie. Could I ask a favour & get you to correct the permissions of the directories in the package, specifically /etc, /etc/rc.d, /etc/rc.d/init.d & /etc/X11 (just the ones I can remember off the top of my head). 99% of my work on the Z is in a terminal as a non-root user using sudo & I keep having to reset these dirs back from 700 to 755 after I install the sp. thks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Jun 3 2007, 06:32 PM
Post #25





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(grog @ Jun 3 2007, 02:18 AM)
QUOTE(dsteuer @ Jun 2 2007, 03:02 AM)
So you have R197 + sp3 running? Just to be sure before flashing ...
*

Correct. The only issues for me right now is restoring my custom fstab & .Xdefaults after installing. So unless you've touched any of the config files in the package, you should be ok.

Here's a listing without the binary's that are updated:

CODE
grog@grond$ ipkg files pdaXrom-fixes | grep -v "bin|lib|usr"
//etc/
//etc/ipkg.conf
//etc/hotplug/
//etc/hotplug/pci.rc
//etc/motd
//etc/rc.d/
//etc/rc.d/rc.sysinit
//etc/rc.d/init.d/
//etc/rc.d/init.d/bluetooth
//etc/xdg/
//etc/xdg/openbox/
//etc/xdg/openbox/rc.xml
//etc/X11/
//etc/X11/kb/
//etc/X11/kb/Akita/
//etc/X11/kb/Akita/xmodmap_us
//etc/X11/kb/Corgi/
//etc/X11/kb/Corgi/xmodmap_us
//etc/inputrc
//etc/ppp/
//etc/ppp/peers/
//etc/ppp/peers/default
//etc/ppp/peers/gprs
//etc/wifi-radar.conf
//etc/sysconfig/
//etc/sysconfig/keyboard/
//etc/sysconfig/keyboard/Spitz/
//etc/sysconfig/keyboard/Spitz/keymap-sticky.map
//home/
//home/root/
//home/root/.Xdefaults
//home/root/.xmms/
//home/root/.xmms/config
//home/root/.AbiSuite/
//home/root/.AbiSuite/AbiWord.Profile
//home/root/.sylpheed-2.0/
//home/root/.sylpheed-2.0/sylpheedrc
//home/root/Choices/
//home/root/Choices/common/
//home/root/Choices/common/Network-PPP-GPRS.conf
//home/root/Choices/common/Network-PPP-default.conf
//home/root/.fbpanel/
//home/root/.fbpanel/default


Oh, and Meanie. Could I ask a favour & get you to correct the permissions of the directories in the package, specifically /etc, /etc/rc.d, /etc/rc.d/init.d & /etc/X11 (just the ones I can remember off the top of my head). 99% of my work on the Z is in a terminal as a non-root user using sudo & I keep having to reset these dirs back from 700 to 755 after I install the sp. thks
*



done. file permissions fixed. also added sltime...
Attached File(s)
Attached File  pdaXrom_fixes_r198_sp4_armv5tel.ipk ( 2.84MB ) Number of downloads: 85
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zeigerpuppy
post Jun 5 2007, 01:51 AM
Post #26





Group: Members
Posts: 109
Joined: 23-December 05
Member No.: 8,778



When I tried R189, bluetooth PPP was not working (did not scan for peer) and my socket CF Wifi was also not recognised.
Are these issues fixed or am I missing something in the configuration. I would like to flash back to R198 as the suspend functions are much zippier that pdaxii13 on my 3100 but can't do without networking!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
louigi600
post Jun 5 2007, 10:49 PM
Post #27





Group: Members
Posts: 474
Joined: 21-May 06
Member No.: 9,928



QUOTE(InSearchOf @ May 25 2007, 10:13 PM)
QUOTE(scoutme @ May 25 2007, 04:09 PM)
any improvement for 860?
*


that will come with kernel 2.6.21

:-)

Late
*


How is the work on 2.6.21 coming on ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
HoloVector
post Jun 6 2007, 03:50 AM
Post #28





Group: Members
Posts: 474
Joined: 22-March 06
From: Winnipeg, Canada
Member No.: 9,420



QUOTE(Meanie @ Jun 3 2007, 08:32 PM)
.....
done. file permissions fixed. also added sltime...
*


The fourth time is the charm for me. The cards applet is now working properly on my 1000. Thanks Meanie.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
InSearchOf
post Jun 6 2007, 04:08 AM
Post #29





Group: Admin
Posts: 1,209
Joined: 20-January 06
From: York, Pennsylvania
Member No.: 8,961



QUOTE(louigi600 @ Jun 6 2007, 02:49 AM)
QUOTE(InSearchOf @ May 25 2007, 10:13 PM)
QUOTE(scoutme @ May 25 2007, 04:09 PM)
any improvement for 860?
*


that will come with kernel 2.6.21

:-)

Late
*


How is the work on 2.6.21 coming on ?
*



Still applying patches... waiting to reach a point where I can atleast boot to the kernel...

Late
Go to the top of the page
 
+Quote Post
grog
post Jun 6 2007, 09:05 AM
Post #30





Group: Members
Posts: 692
Joined: 27-January 04
From: Canada
Member No.: 1,564



QUOTE(Meanie @ Jun 3 2007, 08:32 PM)
QUOTE(grog @ Jun 3 2007, 02:18 AM)
Oh, and Meanie. Could I ask a favour & get you to correct the permissions of the directories in the package, specifically /etc, /etc/rc.d, /etc/rc.d/init.d & /etc/X11 (just the ones I can remember off the top of my head). 99% of my work on the Z is in a terminal as a non-root user using sudo & I keep having to reset these dirs back from 700 to 755 after I install the sp. thks
*

done. file permissions fixed. also added sltime...
*

Not quite. The directories need execute permissions as well. Currently:

CODE
drwxr--r-- root/root         0 2007-05-24 16:34:42 ./etc/hotplug/
drwxr--r-- root/root         0 2007-05-28 07:26:37 ./etc/rc.d/
drwxr--r-- root/root         0 2007-05-24 16:34:42 ./etc/X11/
drwxr--r-- root/root         0 2007-05-24 20:36:33 ./etc/X11/kb/
drwxr--r-- root/root         0 2007-05-25 14:26:46 ./etc/X11/kb/Akita/

As well, 'fraid I have to report a problem with the sp's for corgi's. The xpdf binary isn't compatible, crashing with an 'Illegal instruction' error. It took me a while to notice this 'cause I don't use it that often. I checked out most of the other binary's that are included in the sp & haven't found any issues with any of those.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

6 Pages V  < 1 2 3 4 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 24th April 2014 - 02:13 PM