OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Nokia N70 (symbian S60) Gprs Bt Connection, -Resolved-It works
bolbit
post Dec 27 2006, 03:37 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 111
Joined: 6-September 05
From: Aix en Provence/Paris
Member No.: 8,048



Hi All,
I had set up a GPRS connection using the cacko network wizard in the past with success.
but Now , the internet connection using GPRS does'nt work with my brand new Nokia N70. It is a Symbian S60 smartphone serie.

The old parameter (for a siemens S55) was :
ACCOUNT
Name : whatever you want
username & password : orange
phone :*99***1#
MODEM
BT device : /dev/rfcomm0
init string : AT+CGDCONT=1,"IP","orange.fr"
spedd : 115200, hardware ctrl checked
NETWORK
everything checked expect window pppp
PROXIES
no proxies
BLUETOOTH
auto configure with the search and set button.
it was the channel 1 for the siemens.

Now i just change the BT tab, with the same search and set function. the channel used for the dun connection is the 3. nothing else changed.

When i want to set up the connection, the phone ask for th BT code of the zaurus, ask if i want to allow connection from the zaurus. at the same time, the zaurus is stop at the initialiation step.
then after a while : both z and the phone disconnect the bt link. the Z was unable to connect to the internet using the phone.

The only changes are on the BT Tab of the setup, as the other are not suppose to be associated to the phone (it is more linked to the GSM network).

On the other hand, i am able to send and receive files between The phone and the Z.

Help. the main interest of this phone is a 3G and EDGE ip connection.

Sorry for the bad language. it is a quite long post for a non-english...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bolbit
post Jan 9 2007, 01:47 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 111
Joined: 6-September 05
From: Aix en Provence/Paris
Member No.: 8,048



It works !!!
The thing is that the N70 does not reply to the AT+CGDCONT=1 command (bug?) so the init string need to be : ATZ.
Then you need to check that your access point is defined and the option is "if necessary" in the paket data option in tools->param.->connection-> packet data on the N70 (it is from translated from the french menu. Maybe the english words are not the same)
For Orange french, the access point is "orange.fr"
keep :
ACCOUNT
Name : whatever you want
username & password : orange
phone :*99***1#
as basic setup.
i have found these info after an intense google session, do not remenber from where... but it works! i can surf in 3G now !!!!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 23rd November 2014 - 01:16 PM