OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

14 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> fast 6000 kernel, along with special libsdl
guylhem
post Oct 8 2004, 04:47 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 577
Joined: 17-March 04
Member No.: 2,365



Hello

If you want to try a kernel that can go to 530 Mhz, has (or should have - did that tonight) video accel,preemptible kernel for enhanced responsiveness, a faster floating point emulation, better keyboard support to map new actions to long keypresses, usbd-storage to use the Zaurus as a usb flash disk, firewalling, and various security backports for the 2.4 kernel check http://externe.net/zaurus/modules.php?op=m...order=0&thold=0

Along is a special libsdl (with a sample fz.sh file to start snes9x) that work in 240x230 portrait mode and can be mapped to hardware keys (address, agenda, home, menu...) i.e. you can use your Tosa like a gameboy - you don't have to open the keyboard again to play. [that could also be interesting for 5500/5600 owners]

With both the new kernel and this libsdl, I can downclock the kernel to the minimum and still get near full framerate with sound at 240x230 (use fz.sh). Sweet. The only problem is I don't know why it can't display in 480x640

Feedback, tests, bugreport welcome ! I know the SDL rightmost 20 pixels are incorrectly drown on the left handsite- working on that, and I didn't compile pcmcia ethernet/wifi support - that's because I don't have either on my 6000]
Go to the top of the page
 
+Quote Post
coolass
post Oct 8 2004, 06:24 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 186
Joined: 13-February 04
Member No.: 1,852



What's the difference between the two?http://led.e-fever.org/zaurus/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gab74
post Oct 9 2004, 02:49 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 344
Joined: 24-May 04
Member No.: 3,411



Do you install the new kernel on SL6000L ?
I try to follow the procedure but when i

rm -fr /lib/modules.rom
tar zxvf modules.lib.tar.gz

> RECEIVE ERROR NO SPACE LEFT ON DEVICE

rm -fr /home/root/modules
tar zxvf modules.links.tar.gz


Any Helps ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guylhem
post Oct 9 2004, 10:19 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 577
Joined: 17-March 04
Member No.: 2,365



Gab, did you remove the opera pdf module as indicated? If you don't, you won't have enough space. There are many modules here (so you can do iptables, usb storage etc)

The kernel is based on tetsu one - he gave me his latest source. For the diff, see the reply I made. I also integrated the latest bluetooth patch.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
coolass
post Oct 9 2004, 04:50 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 186
Joined: 13-February 04
Member No.: 1,852



QUOTE(guylhem @ Oct 9 2004, 01:19 PM)
Gab, did  you remove the opera pdf module as indicated? If you don't, you won't have enough space. There are many modules here (so you can do iptables, usb storage etc)

The kernel is based on tetsu one - he gave me his latest source. For the diff, see the reply I made. I also integrated the latest bluetooth patch.

I couldn't find your reply about the difference in kernels. NEVER MIND, I FOUND IT......
Go to the top of the page
 
+Quote Post
coolass
post Oct 9 2004, 08:00 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 186
Joined: 13-February 04
Member No.: 1,852



I followed all instructions to the letter and found out that some drivers were missing from the usb host files and sd card's not registering so I'm going to flash back. and try the other way.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gab74
post Oct 10 2004, 04:02 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 344
Joined: 24-May 04
Member No.: 3,411



Resolved problem for

NO SPACE LEFT TO DEVICE


I've updated, thanks guylhem, now i see during the reboot if there is some strange thing...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gab74
post Oct 10 2004, 12:37 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 344
Joined: 24-May 04
Member No.: 3,411



After updating there are some problems :

Kernel say that some drivers were missing from the usb host files ( MODULES NOT FOUND !!!)


My sd card's not registering, i only can see my CF card but my SD NO !!!

Why this ???

Any helps ???
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gab74
post Oct 12 2004, 02:06 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 344
Joined: 24-May 04
Member No.: 3,411



I've found other problems after updating with new moduiles :

- MY WLAN stop WORKING !
- The 'arrow down' stop working in terminal window !!!
Here is the detailed errors :

modprobe : CANT LOCATE MODULE BLOCK-MAJOR-60
modprobe : CANT LOCATE MODULE USB-OHCI-TC6393
insmod : VTTY no module with this name
CANNOT MOUNT USBDEVS ON /PROC/BUS/USB : NO SUCH FILE OR DIR

probably the kernel is only " work in progress".....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guylhem
post Oct 12 2004, 03:17 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 577
Joined: 17-March 04
Member No.: 2,365



Weird. I do not have this problem. did you do depmod? got any error ?

Please do a depmod -ae and report hte erros - or the erros you have now.

Regading the arrows, that's part of the experimental keyboard optimisation - I'll send you a new kernel this afternoon.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gab74
post Oct 12 2004, 05:02 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 344
Joined: 24-May 04
Member No.: 3,411



do depmod -ae give me this error :


*** Unresolved symbols in /lib/modules/2.4.18-rmk7-pxa3-embedix/net/prism2_usb.o

it seems only a problem on net modules....why my SD is not recognized ???

ok, please i'm waiting for the new kernel.....

I HAVE ALSO :

bogus logical sector size ERROR during BOOT
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gab74
post Oct 12 2004, 09:26 AM
Post #12





Group: Members
Posts: 344
Joined: 24-May 04
Member No.: 3,411



guylhem,
May you be more specific on what the freqchange.conf file is ?
Why Maximum speed 163 ?? SL6000 goes at 400MHZ by default or am i making any mistake ?
So i have to try

Maximum speed ,530
Medium speed ,450
Low speed ,350
Slow speed ,200
Slowest speed ,160

is it rigth ?

And what means the second part of file :

>Charge bat ,241,-1
>40 ,161,40 ,FORCE
>25 ,241,25 ,FORCE
>5 ,240,5 ,FORCE

I'm not understand.....
Go to the top of the page
 
+Quote Post
guylhem
post Oct 14 2004, 09:58 AM
Post #13





Group: Members
Posts: 577
Joined: 17-March 04
Member No.: 2,365



freqchange is for the battery applet, 163 is an alias for 530 Mhz. don't use your values - try qlockchange to get the correspondance between cccr and mhz
Go to the top of the page
 
+Quote Post
gab74
post Oct 14 2004, 10:12 AM
Post #14





Group: Members
Posts: 344
Joined: 24-May 04
Member No.: 3,411



ok thanks,
any news for new kernel ? i've still the same problems...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
hubcapboy
post Oct 21 2004, 03:32 PM
Post #15





Group: Members
Posts: 61
Joined: 14-October 04
Member No.: 5,019



well, kernel write bricked it...

after following tutorial, cf card had just the three files consolescroll, zImage, and updater.sh.

kernel update went fine, scrolled to 100%, and asked to reset. I did, and then cried when there was no boot. with the AC connected and the power off, the battery charge light is on. When I switch on, battery light switches off and there is no response.

have tried a few times after nand restores (which, thank god, seem to be the magic fix for everything)

even tried renaming zImage to zImage.bin, but then kernel update didn't happen at all.

pre-update I did the pdf module removal, and installed the libSDL.

anyway, let me know if you have any ideas, it's interesting that somthing so fundemental could be different between machines.... got to get back to finite element analysis hw.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

14 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 1st August 2014 - 10:36 PM