OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Cacko 1.23 Lite Email Woes
auricle
post Apr 5 2007, 10:07 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 3
Joined: 6-January 07
Member No.: 13,728



Hi,

I am using Cacko 1.23 lite on a C-1000 Akita.

I am having problems trying to get IMAP email up and running.

I really like qtmail - it is small and is easy to navigate but I am having problems when I try to read my email. It tries to download everything every time and sets everything to unread. I think this was a known issue with IMAP but has it been fixed? Is there a workaround.

Otherwise, I tried OM/Pi but for some reason it doesn't work. It installs okay (from the graphical package manager) and the icon appears in the PIM tab but when I click to start the app, the hour-glass busy icon appears and then dissappears without the app starting. I don't know what to type to get it launching in Konsole. Is there some dependancy I need to install to get it working in Cacko lite?

I also tried Sylpheed but it just didn't work. Not even an icon appeared in any of the tabs. When trying to launch it from Konsole, it just showed gtk warnings.

Can anyone help me?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Apr 5 2007, 10:41 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



QUOTE(auricle @ Apr 5 2007, 01:07 PM)
Hi,

I am using Cacko 1.23 lite on a C-1000 Akita.

I am having problems trying to get IMAP email up and running.

I really like qtmail - it is small and is easy to navigate but I am having problems when I try to read my email. It tries to download everything every time and sets everything to unread. I think this was a known issue with IMAP but has it been fixed? Is there a workaround.

Otherwise, I tried OM/Pi but for some reason it doesn't work. It installs okay (from the graphical package manager) and the icon appears in the PIM tab but when I click to start the app, the hour-glass busy icon appears and then dissappears without the app starting. I don't know what to type to get it launching in Konsole. Is there some dependancy I need to install to get it working in Cacko lite?

I also tried Sylpheed but it just didn't work. Not even an icon appeared in any of the tabs. When trying to launch it from Konsole, it just showed gtk warnings.

Can anyone help me?
*

To find the "name" of an executable, such as the icon you are referring to, go to "settings", then open the "tab setting", find your OM/Pi icon and click it.
Then select the pencil icon in tab settings.
The "real" name to the executable will be shown in the "program" box.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cresho
post Apr 5 2007, 10:54 AM
Post #3





Group: Moderators
Posts: 1,619
Joined: 29-October 03
From: Los Angeles
Member No.: 809



you need to have three files installed at least to get that working.


openssl_0.9.7d_arm.ipk
kmicrokdelibs_2.2.7_arm.ipk
kopiemail_2.2.7_arm.ipk

one last thing.
Cacko Lite installs very little things. you end up playing guessing games trying to figure out which ipk you need to run what!

This post has been edited by Cresho: Apr 5 2007, 10:55 AM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
auricle
post Apr 5 2007, 07:30 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 3
Joined: 6-January 07
Member No.: 13,728



Thanks for the help, guys

QUOTE(Cresho @ Apr 5 2007, 10:54 PM)
you need to have three files installed at least to get that working.


openssl_0.9.7d_arm.ipk
kmicrokdelibs_2.2.7_arm.ipk
kopiemail_2.2.7_arm.ipk

one last thing.
Cacko Lite installs  very little things.  you end up playing guessing games trying to figure out which ipk you need to run what!
*


I notice that openssl_0.9.7d_arm.ipk is not in the Cacko feed. There are the openssl-dev and openssl-extras packages but not the plain openssl package.

Any idea where I can get it?

Thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cresho
post Apr 5 2007, 08:24 PM
Post #5





Group: Moderators
Posts: 1,619
Joined: 29-October 03
From: Los Angeles
Member No.: 809



http://ssel.vub.ac.be/Members/DennisWagela...ownload/zaurus/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
auricle
post Apr 6 2007, 05:09 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 3
Joined: 6-January 07
Member No.: 13,728



QUOTE(Cresho @ Apr 6 2007, 08:24 AM)


That's it - that did the trick. It's all working now. Thank you kindly for your help.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th December 2014 - 11:21 PM