OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Faulty Sl-5500
Cyorxamp
post Mar 19 2006, 01:01 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 12
Joined: 19-March 06
Member No.: 9,394



Lo folks,

I have a SL-5500 here and I have owned it since November 2005 (got it off eBay)...

It's sad to say that the audio just isn't loud enough (the only time you can hear the music being played out of the headphone jack comfortably is in the dead of the night). Also when the volume is at 85% or over it begins to crackle.

Now myself and a couple of friends of mine thought it was the headphone stereo jack on the PCB. I have taken that off the pcb and used my headphones wires directly on the PCB - suffice to say I get the same issue, so it must be the chips.

My zaurus is in perfect condition apart from that I have removed the headphone jack (which can be put back on). If someone needs replacement parts I am willing to arrange something, but what I am in most need of is getting my zaurus to work (i.e. I need a replacement main board).

So if anyone out there has a zaurus with (for example) a broken screen... I want it!!!!
OR!!! If you need some of my parts then I am listening (and I'll put whatever I get from that to a new PDA of my own)

OR OR!!! If you have any ideas on how to solve my audio issue or even what else could be causing it - I am listening tongue.gif

Steve

p.s. My E-mail is s.maddox@cyorxamp.info if you would prefer to get in touch with me more directly.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xamindar
post Mar 19 2006, 07:04 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 803
Joined: 30-March 04
From: California
Member No.: 2,368



just reflash to a different rom. What rom are you using? It is probably just a software issue.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cyorxamp
post Mar 22 2006, 04:19 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 12
Joined: 19-March 06
Member No.: 9,394



This is not an issue to do with software, I have tried many different ROM's and media players.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
omega
post Mar 25 2006, 04:20 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 626
Joined: 13-April 04
From: Ireland
Member No.: 2,825



And what about headphones impedance? It it was too low I think they could cause this crackling and low volume. try a normal standard pair, not big headphones..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cyorxamp
post Mar 27 2006, 04:21 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 12
Joined: 19-March 06
Member No.: 9,394



QUOTE(omega @ Mar 25 2006, 01:20 PM)
And what about headphones impedance? It it was too low I think they could cause this crackling and low volume. try a normal standard pair, not big headphones..
*


Seriously folks, stop wasting my time - Don't you think I would have tried many different headphones as one of the first things to try?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 1st November 2014 - 05:27 AM