OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

8 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Kismet on the 6000
thomasbernie
post Apr 8 2004, 10:36 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 14
Joined: 8-April 04
Member No.: 2,739



I'm buying for the first one to figure out how to make Kismet play. Everything installs OK and seems to be in the right place, but no receive. I wonder how far off OZ is?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cvmiller
post Apr 9 2004, 05:51 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 242
Joined: 31-March 04
Member No.: 2,592



QUOTE
I'm buying for the first one to figure out how to make Kismet play.  Everything installs OK and seems to be in the right place, but no receive.  I wonder how far off OZ is?


On the SL-6000 it may be a ways away. I have tried 3 different versions of Kismet (2.4.6, 2.81, and kismet-2004-04-R1-arm). I have had no sucess detecting any networks. The most recent version kismet-2004-04-R1-arm just dumps (like a core dump).

Given that the SL-6000 has a newer wireless card, someone smarter than me will have to show us how..

Craig...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thomasbernie
post Apr 9 2004, 09:22 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 14
Joined: 8-April 04
Member No.: 2,739



Craig,

I have tried all versions too. 3.0.1 that I have on my laptop, gives me a bus fault. 2.8.1 is installed, the server works, -qt seems ok -- it just does not hear anything. There must be a Linux guru that can figure out how the card gets recognized.

Good Luck
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jerbell
post Apr 9 2004, 07:31 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 24
Joined: 28-January 04
Member No.: 1,586



what chip set does it use?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cvmiller
post Apr 10 2004, 05:25 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 242
Joined: 31-March 04
Member No.: 2,592



QUOTE
what chip set does it use?


I think you are asking what 802.11b chipset? I have my Kismet set to Prism2.

I even put in my old D-Link CF card (from my SL-5500, where Kismet works) and I can't get it to work with that card either.

Thanks,

Craig...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jerbell
post Apr 10 2004, 03:43 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 24
Joined: 28-January 04
Member No.: 1,586



I am having the same problems getting kismet to work on a 5600 with prism2. Kismet works fine with the same wireless card on a lap top running Knoppix, so I suppose the older kismet wont work with prism2 on a newer kernel (then what the 5500 had), while the latest kismet wont work with the reletively old kernel the 5600 has.

I ordered one of the last two 6000's amazon had in stock last week, now they have sent me an email saying its not even released yet!. I would love to run kismet on the 6000 so I hope someone figures it out by the time I get one.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rospahr
post Apr 29 2004, 09:01 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 9
Joined: 7-April 04
From: NYC
Member No.: 2,651



a solution found here:
http://www.oesf.org/index.php?title=How_to...on_the_SL-6000L

I have just installed Kismet on my 6000L

Thanks!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tz
post Apr 29 2004, 12:10 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 102
Joined: 2-February 04
Member No.: 1,584



Are you running it on the 6000L with the internal (USB) prism2 device? Or do you have a CF wireless card?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duffman
post Apr 29 2004, 12:32 PM
Post #9





Group: Members
Posts: 50
Joined: 20-April 04
From: Fairbanks, AK
Member No.: 2,925



I have it running on my 6000L with the built-in prism2 card. It's a little flakey I guess since I can't seem to issue any commands to it via the keyboard. But it definately scans and picks up networks.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lwong
post Apr 29 2004, 03:30 PM
Post #10





Group: Members
Posts: 53
Joined: 18-March 04
From: USA
Member No.: 2,388



The link for the libpcap0_0.7.2_arm.ipk doesn't work! I tried both the versions from Killfez.de and Zaurusgroup but they all gave me an error.

Help!

FW
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duffman
post Apr 29 2004, 03:57 PM
Post #11





Group: Members
Posts: 50
Joined: 20-April 04
From: Fairbanks, AK
Member No.: 2,925



QUOTE
The link for the libpcap0_0.7.2_arm.ipk doesn't work! I tried both the versions from Killfez.de and Zaurusgroup but they all gave me an error.

Help!

FW


Exactly what error? Just one of those ambigous "there has been an error"?

If so, try running ipkg from the command line, do this by typing `ipkg install libpcap0_0.7.2_arm.ipk`. That more often than not will give you a more descriptive error. Also, you may have the problem I had where it's a .ipk file and Opera will download it but put a .tar on the end.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
thomasbernie
post Apr 29 2004, 04:05 PM
Post #12





Group: Members
Posts: 14
Joined: 8-April 04
Member No.: 2,739



Followed the instructions. Works. Yea!!

Thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lwong
post Apr 29 2004, 04:05 PM
Post #13





Group: Members
Posts: 53
Joined: 18-March 04
From: USA
Member No.: 2,388



My 6000L just went out of battery after playing around so much :-( I will try it again and post what the error mesage is. BTW, which feed(Killfez or Zaurusuergroup) were you able to use successfully?

Thanks

FW
Go to the top of the page
 
+Quote Post
duffman
post Apr 29 2004, 08:51 PM
Post #14





Group: Members
Posts: 50
Joined: 20-April 04
From: Fairbanks, AK
Member No.: 2,925



Pretty sure I got it from killfez.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
cvmiller
post Apr 30 2004, 08:15 AM
Post #15





Group: Members
Posts: 242
Joined: 31-March 04
Member No.: 2,592



There has been quite a bit of discussion about how to get Kismet running on a SL-6000 in another forum. But a How-to was created and I think describes it pretty well:
http://www.zaurususergroup.com/modules.php...0the%20SL-6000L

I hope this helps, I know it did for me.

Craig...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

8 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 19th September 2014 - 06:00 PM