OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages V   1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Qtopia-sysinfo_1.23-1_arm.ipk, Internal Storage Tab Needs Scrollbar
Jon_J
post Sep 8 2006, 12:17 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



I just downloaded Meanie's new zbook3k.pdf (It has been updated in the last 12 hrs)
In it, there is a reference to a new sysinfo app, qtopia-sysinfo_1.23-1_arm.ipk
It has 3 storage tabs
1. Internal Storage
2. External Storage
3. Disk Image(s)
This is recommended for Sharp ROM, but I installed it onto my Cacko Lite 1.23
Cacko 1.23 already has sysinfo built in.
The install went smoothly with no problems.
It seems that qtopia-sysinfo_1.23-1_arm.ipk replaced the Cacko sysinfo, but retained the Cacko GUI and icons.
If you look at Meanie's new zbook3k.pdf, the icons and GUI are slightly different than Cacko's.
I enclosed 3 screenshots.
The Internal Storage tab fills the entire screen, with some information running below the bottom in landscape mode.
This info on my C3100 is /hdd3 vfat
This tab needs a scrollbar to access the missing info.

If you look at the Portrait shot, this info is shown like it should be.

The third screenshot is of "processes" in sysinfo. It has a scrollbar on the right.
Attached File(s)
Attached File  qtopia_sysinfo_1.23_1a.png ( 52.11K ) Number of downloads: 159
Attached File  qtopia_sysinfo_1.23_1b.png ( 43.05K ) Number of downloads: 126
Attached File  qtopia_sysinfo_1.23_1c.png ( 54.9K ) Number of downloads: 118
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Sep 13 2006, 11:29 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(Jon_J @ Sep 9 2006, 06:17 AM)
I just downloaded Meanie's new zbook3k.pdf (It has been updated in the last 12 hrs)
In it, there is a reference to a new sysinfo app, qtopia-sysinfo_1.23-1_arm.ipk
It has 3 storage tabs
1. Internal Storage
2. External Storage
3. Disk Image(s)
This is recommended for Sharp ROM, but I installed it onto my Cacko Lite 1.23
Cacko 1.23 already has sysinfo built in.
The install went smoothly with no problems.
It seems that qtopia-sysinfo_1.23-1_arm.ipk replaced the Cacko sysinfo, but retained the Cacko GUI and icons.
If you look at Meanie's new zbook3k.pdf, the icons and GUI are slightly different than Cacko's.
I enclosed 3 screenshots.
The Internal Storage tab fills the entire screen, with some information running below the bottom in landscape mode.
This info on my C3100 is /hdd3 vfat
This tab needs a scrollbar to access the missing info.

If you look at the Portrait shot, this info is shown like it should be.

The third screenshot is of "processes" in sysinfo. It has a scrollbar on the right.
*


well, I tried to add scrollbars using the QScrollBar class but it only allows you to add widgets but does not allow you to add a layout manager so it takes some work to recode the GUI. the process tab uses a listview which has scrollbar support in the widget. I have never done qt programming, in fact, I have never written any real linux apps before. I came from a windows mfc background which I did many many years ago. so the short answer is, I don't have time nor the required experience atm to fix it.
if someone else wants to try to have a go at it, I have the source code for it.

btw, it is supposed to be 3 new tabs in sysinfo. i forgot to update the screenshots smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Sep 14 2006, 08:28 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



Meanie, in your example shot, it shows the hard drive partitions in "reverse" order than what I have.
/hdd3
/hdd2
/hdd1 (not visable)
***I hope you don't mind, I copied the example shot and posted it here***

Since I'm only interested in /hdd3, is there a way to make them display in the order as shown in your example?
(The example is shown on page 133 of your zbook3k.pdf)

BTW, Thank you for this updated sysinfo. It's really nice to have all the drive/media/image info in one place smile.gif
EDIT: now showing internal storage from latest zbook3k.pdf [Sept 16, 06]

This post has been edited by Jon_J: Sep 19 2006, 11:30 PM
Attached File(s)
Attached File  qtopia_sysinfo_1.jpg ( 89.99K ) Number of downloads: 58
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Sep 19 2006, 11:32 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



Just updated above post & pic
I still wonder how you get /hdd3 to show first on the internal storage tab
On my Z, /hdd3 is last, and is why it isn't visable in landscape mode.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Sep 19 2006, 11:38 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(Jon_J @ Sep 20 2006, 05:32 PM)
Just updated above post & pic
I still wonder how you get /hdd3 to show first on the internal storage tab
On my Z, /hdd3 is last, and is why it isn't visable in landscape mode.
*


must be the order on how they are mounted. my rc.rofilsys mounts /hdd3 first before /hdd2
i don't have a /hdd1 mounted because my first partition is a swap partition
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Sep 19 2006, 11:43 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



I have the default Sharp/Cacko mounting for my HDD.
It would probably muck things up if I reversed the mount order in rc.rofilsys
I'll just leave it as it is.
I can always switch to portrait or df -h in the console
Thanks again Meanie.
I'm re-reading your zbook3k.pdf (I'm very dense, and I have to read things several times for it to "soak in")
biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jp40
post Sep 20 2006, 12:57 PM
Post #7





Group: Members
Posts: 11
Joined: 11-November 03
Member No.: 772



Hi

I tried to install the qysysinfo package on my C3200 which installed ok but when i try to run it comes up /home/QTPalmtop/bin/sysinfo: No such file or directory yet the file is there


Any thoughts ?

Thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Sep 20 2006, 01:12 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



QUOTE(jp40 @ Sep 20 2006, 03:57 PM)
Hi

I tried to install the qysysinfo package on my C3200 which installed ok but when  i try to run it comes up /home/QTPalmtop/bin/sysinfo: No such file or directory yet the file is there


Any thoughts ?

Thanks
*

Make sure you download and install "qtopia-sysinfo_1.23-2_arm.ipk" from meanie's site
You mentioned "qysysinfo package"
That appears to be the wrong file/package.
I run mine from the "System Info" icon under Settings tab.
Looking in the "Tab Setting" app, the actual program file that is invoked when the icon is launched is "sysinfo"
My /home/QtPalmtop/bin/sysinfo file is 178kb

EDIT: I just noticed you have an extra capitol letter in "QtPalmtop" (QTPalmtop). You may have typed this wrong here, but if that is the actual error, that is the reason the file cannot be found.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ernestus
post Sep 22 2006, 03:31 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 49
Joined: 21-July 06
From: Cambridge (UK)
Member No.: 10,479



Hi Meanie, I can try to add those scrollbars. I haven't got too much free time, so I cannot warrant when this is going to be done.
Where is the source code?

E
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Meanie
post Sep 25 2006, 07:28 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 2,808
Joined: 21-March 05
From: Sydney, Australia
Member No.: 6,686



QUOTE(ernestus @ Sep 22 2006, 09:31 PM)
Hi Meanie, I can try to add those scrollbars. I haven't got too much free time, so I cannot warrant when this is going to be done.
Where is the source code?

E
*


here's the latest source. have fun smile.gif
Attached File(s)
Attached File  sysinfo.zip ( 408.85K ) Number of downloads: 43
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dougeeebear
post Sep 25 2006, 10:23 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 551
Joined: 8-July 04
From: Mid-South, USA
Member No.: 3,959



This also works very nicely on my C1000.
Could the displayed program titlebar be changed to reflect the C1000 as well as C3x00 (or changed to just plain "System Info") ? smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ernestus
post Sep 26 2006, 12:54 AM
Post #12





Group: Members
Posts: 49
Joined: 21-July 06
From: Cambridge (UK)
Member No.: 10,479



Thanks Meanie, I've just downloaded it.
Yes, I am going to do that change as well, dougeeebear.

E
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dougeeebear
post Sep 26 2006, 02:45 AM
Post #13





Group: Members
Posts: 551
Joined: 8-July 04
From: Mid-South, USA
Member No.: 3,959



QUOTE(ernestus @ Sep 26 2006, 03:54 AM)
Thanks Meanie, I've just downloaded it.
Yes, I am going to do that change as well, dougeeebear.

E
*

Sounds great.

Just a couple other things...

> CPU Speed shows N/A
> ROM Version shows 0.0

Would it be possible to have them reflect the correct values?

Regards,
Doug

@meanie:
Separating the Memory/Internal Storage/External Storage tabs, and displaying the file system contained on each is a really handy feature..
Great job (as usual) smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xamindar
post Sep 26 2006, 08:18 AM
Post #14





Group: Members
Posts: 803
Joined: 30-March 04
From: California
Member No.: 2,368



Wow, thanks meanie. You are great, continuing to make my c3100 more and more usefull.

EDIT: I have a couple of questions. When I click on the second to last or last tab then click on the next tab to the left I will not be able to click back on the right tab because it will be hidden.

Also in the last info tab it doesn't show my rom version but who cares about that wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Jon_J
post Sep 29 2006, 05:47 PM
Post #15





Group: Members
Posts: 1,843
Joined: 31-December 05
From: Illinois USA
Member No.: 8,821



I found a workaround to my "Internal Storage" tab, not showing all my drive partitions.
I was looking for a way to make my palmtop app icon fonts, just a tad smaller.
Reading this thread:
http://www.oesf.org/forums/index.php?showtopic=15566
I decided to use these fonts (DejaVu_Sans_Compressed_Smaller.tar.gz)
Available from here:
http://katastrophos.net/andre/blog/?p=15

I only replaced one size, just to see what it would do.
helvetica_180_50.qpf
helvetica_180_50_t10.qpf
helvetica_180_75.qpf
helvetica_180_75_t10.qpf

This changed the fonts in all applications that use the 18 point Helvetica font.
It didn't change the palmtop icon's fonts though.
I'm not sure if I'm going to keep these 4 fonts, I may switch back to the original ones, because these are very thin, but quite readable.
Screenshots below:
[Top] Sysinfo Internal Storage Tab with original fonts
[Bottom] Sysinfo Internal Storage Tab with replacement fonts
EDIT: I went back to the original font because the uppercase 'I' and the lowercase 'L' look the same with the DejaVu font.

This post has been edited by Jon_J: Sep 30 2006, 08:36 AM
Attached File(s)
Attached File  sysinfo_compare.png ( 106.11K ) Number of downloads: 71
 
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pages V   1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th November 2014 - 06:05 AM