OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

12 Pages V   1 2 3 > »   
Reply to this topicStart new topic
> Pdaxrom For C3000 Beta2, 1.1.0Beta1 and pivot_root powered
ThC
post Jan 11 2006, 08:42 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 259
Joined: 12-May 04
From: France
Member No.: 3,256



Hi,

So here it is, thanks to recent help from iamasmith who fixed out my concerns about power management wink.gif

pdaXrom for c3000 Beta2

1) Check and decompress the pdaXrom-c3000b2.tgz to your CF or SD card

2) Ensure that your C3000 machine has a standard HD partitioning (e.g. as it was originally), booting may fail if this is not the case

3) Turn the zaurus over and flip the battery case switch to “Unlocked”. Remove the battery cover, and find the small reset microswitch on the left. The battery cover or the stylus can be used to press it.

4) Switch back to locked without puting back the battery cover yet as you'll need to reset again

5) Insert the CF card with the image in the root, as described above.

6) Plug in the AC power jack. The yellow charge lamp must be on indicating external power, or you will get an error message in japanese later.

7) Press the “OK” key and keep it pressed while pressing the “On/Off” button on the front side.

8) The Maintenance Screen will display. Choose “Update” this is item 4.

9) The next screen will ask the source, choose “CF” or "SD".

10) The next screen asks for confirmation, choose1 “Yes” this is the left button

11) now, in the pdaXrom updater menu, choose 6 - "HD Utils(C-3x000 Models only)" then 1 - "Set HD Partitions" This will format your HD and repartition it with only one 4Gb partition

12) Choose 3 - "Go back to main menu"

13 ) Choose 8 - "Restart"

14) restart from 6 to 10

15) Choose option 1 - "Install new ROM"

16) When it ask you if you want to format internal user flash : answer "No"

17) Choose 7 - "Install hdimage (c3000 only)" and wait as it will take a while

18) Choose 8 - Reboot and remove any CF card from your Z

This pivot_root method doesn't support any CF memory card to be inserted during boot time, this is the only "bug" I've found so far ... btw I didn't have much time to test it ...

Et voilà, you're done to test this one wink.gif

as allways, pleasegive feedback about found bugs and fixings ... wink.gif

(edit : the restore option from HD Utils don't fit c3100 users yet ... btw tyou can use the set partition option to format your HD to one 4Gb partition if you want , reset may be worling soon)

EDIT : edited instructions : there was an error in the order
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pyknite
post Jan 11 2006, 08:44 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 118
Joined: 20-October 05
From: Neuchatel (swiss)
Member No.: 8,354



yeah... great.. i flash in two minutes wink.gif

ben ca alors, a peine le tempsde configurer mon zaurus que je dois deja tout recommencer biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pyknite
post Jan 11 2006, 09:16 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 118
Joined: 20-October 05
From: Neuchatel (swiss)
Member No.: 8,354



ok finished download... there is a problem:

13) Choose 6 - "HD Utils(C-3x000 Models only)" then 1 - "Set HD Partitions" This will format your HD and repartition it with only one 4Gb partition

there is no hd utils... there only the install hd image (like in the rc12)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ThC
post Jan 11 2006, 09:17 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 259
Joined: 12-May 04
From: France
Member No.: 3,256



d'oh ... My mistake ... I'm uploading new updater on the serv for you then updating the image ... Will edit when ok wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pyknite
post Jan 11 2006, 09:18 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 118
Joined: 20-October 05
From: Neuchatel (swiss)
Member No.: 8,354



thx to you wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ThC
post Jan 11 2006, 09:30 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 259
Joined: 12-May 04
From: France
Member No.: 3,256



I've uploaded the new updater and the new tgz file is uploading too wink.gif

sorry for people who downloaded before smile.gif

Have fun biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pyknite
post Jan 11 2006, 09:33 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 118
Joined: 20-October 05
From: Neuchatel (swiss)
Member No.: 8,354



arf, sorry, but ever no hd-utils sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ThC
post Jan 11 2006, 09:37 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 259
Joined: 12-May 04
From: France
Member No.: 3,256



are you sure you did replace it well ? actually i did upload it directly from my cf from my Zaurus so it can't be the wrong one
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pyknite
post Jan 11 2006, 09:39 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 118
Joined: 20-October 05
From: Neuchatel (swiss)
Member No.: 8,354



je suis sur que c'est un autre vu que le premier fesait 18 ko et celui la21... mais c'est mis install hdimage et non pas hd-utils sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ThC
post Jan 11 2006, 09:47 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 259
Joined: 12-May 04
From: France
Member No.: 3,256



bizarre autant qu'étrange ... Flavien est en train de le tester en live avec moi par msn et il a bien le menu ... oO
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pyknite
post Jan 11 2006, 09:49 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 118
Joined: 20-October 05
From: Neuchatel (swiss)
Member No.: 8,354



i don't know sad.gif i'm downloading the new archive... i say you later if it's work...
++
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ThC
post Jan 11 2006, 09:59 AM
Post #12





Group: Members
Posts: 259
Joined: 12-May 04
From: France
Member No.: 3,256



I changed the instructions as I made an error (HD Utils will work only if used first and you need to reboot between changing partitions and install os/hdimage)
Note you don't need anymore to resize nor to format user flash as we're not using it anymore wink.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
pyknite
post Jan 11 2006, 10:18 AM
Post #13





Group: Members
Posts: 118
Joined: 20-October 05
From: Neuchatel (swiss)
Member No.: 8,354



je comprend pas... je viens de télécharger la dernière archive, et j'ai tjs pas de hd-utils sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flavien
post Jan 11 2006, 10:35 AM
Post #14





Group: Members
Posts: 42
Joined: 22-August 05
From: Versailles - France
Member No.: 7,920



QUOTE(pyknite @ Jan 11 2006, 07:18 PM)
je comprend pas... je viens de télécharger la dernière archive, et j'ai tjs pas de hd-utils sad.gif
*

stop to speak french please, community doesn't like that and i understand why ! wink.gif

Excuse me for my poor english tongue.gif i'm french biggrin.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ThC
post Jan 11 2006, 10:42 AM
Post #15





Group: Members
Posts: 259
Joined: 12-May 04
From: France
Member No.: 3,256



try formating your card before copying over updated files ... or maybe try using another card (or use PM to speack french wink.gif)
Go to the top of the page
 
+Quote Post

12 Pages V   1 2 3 > » 
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th December 2014 - 08:30 PM