OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages V  < 1 2 3 >  
Reply to this topicStart new topic
> Compile Problem - Dev_img-1.5, Compiler Error Messages
maslovsky
post Feb 2 2005, 10:41 PM
Post #16





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



Well, /home/zaurus is not a link, but permissions seem to be a little strange to me. Try chmod a+rx /home/zaurus and then install again.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ArchiMark
post Feb 3 2005, 07:03 PM
Post #17





Group: Members
Posts: 1,026
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



Thanks for your help, Maslovsky....

OK, did what you suggested:

CODE
su
chmod a+rx /home/zaurus


and then
CODE
cd /mnt/card
./image_setup.sh /mnt/card/dev_img-1.5 /home/zaurus/develop


and got the same error message as before:

CODE
Setting mount point /home/zaurus/develop...
Mounting image /mnt/card/dev_img-1.5...
Mount: Mounting /usr/mnt.rom/card/dev_img-1.5 on /home/zaurus/develop
failed: Block device required
Failed to mount image /mnt/card/dev_img-1.5 on /home/zaurus/develop


Any other suggestions or things to try???

Thanks,

Mark
Really would like to get Dev_Img-1.5 Working on his C3000 cool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ArchiMark
post Feb 5 2005, 07:28 AM
Post #18





Group: Members
Posts: 1,026
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



Any input anybody??

Would really like to get dev_img-1.5 running properly....

Thanks,

Mark
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Feb 6 2005, 02:08 AM
Post #19





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



Can you mount image manualy?

mount -t cramfs <dev-image> <some_place> -o loop
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ArchiMark
post Feb 7 2005, 01:00 PM
Post #20





Group: Members
Posts: 1,026
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



Thanks so much for your help, Maslovsky!

Hopefully, one day this puzzle will be solved!....

Meanwhile....

I screwed up my Z yesterday morning trying to reflash...so didn't get things back to normal till this morning...

Reflashed with new kernel that supposed to have 'squashfs' in it. So, thought I'd try installing dev_img-1.6 instead.

Just tried install again, once with your setup script and once manually per your instructions....

Here's what I get now:

CODE
#su
#chmod a+rx /home/zaurus
#cd /mnt/card
#./image_setup.sh /mnt/card/dev_img-1.6 /home/zaurus/develop
Setting mount point /home/zaurus/develop...
Mounting image /mnt/card/dev_im-1.6...
mount: /mnt.rom/card/dev_img-1.6: No such file or directory
mount: Could not setup loop device
Failed to mount image /mnt/card/dev_img-1.6 on /home/zaurus/develop
#mount -t cramfs /mnt/card/dev_img-1.6 /home/zaurus/develop
mount: Mounting /mnt/card/dev_img-1.6 on  /home/zaurus/develop failed:
Block device required


Any suggestions??

Thanks,

Mark
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Feb 7 2005, 03:44 PM
Post #21





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



QUOTE
mount: /mnt.rom/card/dev_img-1.6: No such file or directory


Is that file indeed om the root of your SD card?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ArchiMark
post Feb 7 2005, 04:21 PM
Post #22





Group: Members
Posts: 1,026
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



QUOTE(maslovsky @ Feb 7 2005, 03:44 PM)
QUOTE
mount: /mnt.rom/card/dev_img-1.6: No such file or directory


Is that file indeed om the root of your SD card?
*



Yes...

CODE
#cd /mnt/card
#ls -l
-rwxrwxrwx    1   root     root     38379520  Jan 9  20:58  dev_img-1.6

-rwxrwxrwx    1   root     root             887   Jan 9  21:02  image_setup.sh


Plus I have other files at root level of card....would that make a difference?

Also, just did the following:
CODE
#ls -l /dev/loop*
brw-rw----  1  root   operator   7,0  Oct 27 20:24 /dev/loop0
brw-rw----  1  root   operator   7,1  Oct 27 20:24 /dev/loop1


So did the following to add another loop device:
CODE
#mknod /dev/loop2  b  7  2
#ls -l /dev/loop*
brw-rw----  1  root   operator   7,0  Oct 27 20:24 /dev/loop0
brw-rw----  1  root   operator   7,1  Oct 27 20:24 /dev/loop1
brw-r--r--   1  root   root         7,2  Feb 7   20:14 /dev/loop2


Tried install again manual and with script...
Get same error messages as before:
CODE
#./image_setup.sh /mnt/card/dev_img-1.6 /home/zaurus/develop
Setting mount point /home/zaurus/develop...
Mounting image /mnt/card/dev_im-1.6...
mount: /mnt.rom/card/dev_img-1.6: No such file or directory
mount: Could not setup loop device
Failed to mount image /mnt/card/dev_img-1.6 on /home/zaurus/develop
#mount -t cramfs /mnt/card/dev_img-1.6 /home/zaurus/develop -o loop
mount: Mounting /mnt/card/dev_img-1.6 on  /home/zaurus/develop failed:
Invalid argument


Thanks,

Mark

This post has been edited by ArchiMark: Feb 7 2005, 08:26 PM
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Feb 8 2005, 12:08 AM
Post #23





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



The only thing that comes to my mind is to update permisssions of your loop2 device to match those of loop0 and loop2.

Another idea - can you mount other cramfs images? I wonder if default C3000 kernel has cramfs support compiled in...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ArchiMark
post Feb 8 2005, 06:10 AM
Post #24





Group: Members
Posts: 1,026
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



QUOTE(maslovsky @ Feb 8 2005, 12:08 AM)
The only thing that comes to my mind is to update permisssions of your loop2 device to match those of loop0 and loop2.


OK, will try that....assume you mean 'of loop0 and loop1'...

QUOTE
Another idea - can you mount other cramfs images?


Well, after failing to get dev_img installed. I did get 'zgcc' working. But I want to use 'dev_img' as it has more goodies in it'...

QUOTE
I wonder if default C3000 kernel has cramfs support compiled in...


I will try and check that...maybe with the new 'Tetsu' kernel I flashed the other day...it has squashfs in it...so will check...

THANKS!

Mark
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ArchiMark
post Feb 9 2005, 01:20 PM
Post #25





Group: Members
Posts: 1,026
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



OK, checked things out...

CODE
#cat /proc/filesystems
nodev   rootfs
nodev   bdev
nodev   proc
nodev   sockfs
nodev   tmpfs
nodev   shm
nodev   pipefs
           ext3
           ext2
           cramfs
nodev   ramfs
           minix
           vfat
           iso9660
nodev   nfs
nodev   smbfs
           ntfs
           jffs2
nodev   devpts


Hope this helps....

Mark
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ArchiMark
post Feb 15 2005, 10:27 AM
Post #26





Group: Members
Posts: 1,026
Joined: 25-June 03
From: Silicon Valley
Member No.: 208



OK, finally got Dev_Img-1.6 installed and WORKING on my C3000!!!!!

tongue.gif

Only took a week plus the considerable help from another OE forum member....

Wish I could write up a simple summary of what it took to get it working, but right now my head is still spinning from all the steps I had to do... blink.gif

Would be great to have though in case I ever need to reinstall... rolleyes.gif

So guess I'll keep my C3000 after all.....

Mark
Very Happy* Silicone Valley Zster


*Well, more or less...will be really happy when Cacko/pdaXrom is available for C3000... cool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mr Root
post May 21 2005, 07:24 AM
Post #27





Group: Members
Posts: 4
Joined: 2-August 04
Member No.: 4,181



Errm....I am having the problem on my new C1000. using Dev Img 1.6 with a "No such Device" error.

I dont remember any problems with 1.5 on my 860.

Help please....
Thanks

QUOTE(ArchiMark @ Feb 15 2005, 06:27 PM)
OK, finally got Dev_Img-1.6 installed and WORKING on my C3000!!!!!

tongue.gif

Only took a week plus the considerable help from another OE forum member....

Wish I could write up a simple summary of what it took to get it working, but right now my head is still spinning from all the steps I had to do...  blink.gif

Would be great to have though in case I ever need to reinstall... rolleyes.gif

So guess I'll keep my C3000 after all.....

Mark
Very Happy* Silicone Valley Zster


*Well, more or less...will be really happy when Cacko/pdaXrom is available for C3000...  cool.gif
*
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jfox
post Jun 20 2005, 08:24 PM
Post #28





Group: Members
Posts: 13
Joined: 10-December 03
Member No.: 950



I'm probably responsible for the original idea to put the zgcc suite in a cramfs form. See my notes at my Zaurus On-board programming web site. I have heard that OZ 3.51, and perhaps other builds, lacks complete support in bash for mount ..... -o loop.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mickeyl
post Jun 21 2005, 02:22 AM
Post #29





Group: Members
Posts: 1,497
Joined: 12-November 03
From: Germany
Member No.: 907



QUOTE(jfox @ Jun 20 2005, 08:24 PM)
I have heard that OZ 3.51, and perhaps other builds, lacks complete support in bash for mount ..... -o loop.
This has been fixed in OZ 3.5.2 and later releases.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cresho
post Aug 19 2005, 10:20 PM
Post #30





Group: Moderators
Posts: 1,619
Joined: 29-October 03
From: Los Angeles
Member No.: 809



i tried dev image 1.3 1.5 1.6 which had 1.5 in the 1.6 zip file <-crazy


could not get any of these to run even after 48 hours straight reading and trying various methods. I decided to brush the dust under the mattress.

Any idea how to install these on sd on a c1000?
Go to the top of the page
 
+Quote Post

3 Pages V  < 1 2 3 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 25th October 2014 - 05:04 PM