OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Help - Uboot Bricked My Z (sl-c3200) :-(
r4qm4n
post Nov 30 2006, 09:01 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 11
Joined: 5-April 05
Member No.: 6,795



Hi All,

I've been playing around with pdaXrom(beta3) and Cacko on a new Z, and decided to try the latest pdaXrom.

Installed Uboot which seemed to kick off OK, the screen scrolled showing "writing...." (or something similar) and then said rebooting....

...but it never rebooted, it shutdown and never came came back up.

Now there seems to be no life in it at all, no service menu etc to work with.

The *only* activity I can get is when powering up with C+D, I get flashing yellow and green lights.......and that's it, they just keep on flashing, what does that mean ?

Would be grateful if anyone can advise how I can resuscitate the Z.

cheers
ohmy.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
InSearchOf
post Nov 30 2006, 09:05 AM
Post #2





Group: Admin
Posts: 1,210
Joined: 20-January 06
From: York, Pennsylvania
Member No.: 8,961



So you did the U-boot portion... now it is time to load the OS

did you uplug... remove the battery and do the "Hold OK and plug in AC" step?

Late

PS. You can't brick a Z by means of Software (easily)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r4qm4n
post Nov 30 2006, 11:49 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 11
Joined: 5-April 05
Member No.: 6,795



QUOTE(InSearchOf @ Nov 30 2006, 06:05 PM)
So you did the U-boot portion... now it is time to load the OS

did you uplug... remove the battery and do the "Hold OK and plug in AC" step?

Late
*


I did, many times, but the thing is dead. I've left it unplugged for several hours, will try again this evening.

QUOTE(InSearchOf @ Nov 30 2006, 06:05 PM)
PS. You can't brick a Z by means of Software (easily)
*


Well that's good to know biggrin.gif

cheers
Go to the top of the page
 
+Quote Post
InSearchOf
post Nov 30 2006, 12:15 PM
Post #4





Group: Admin
Posts: 1,210
Joined: 20-January 06
From: York, Pennsylvania
Member No.: 8,961



Just making sure... no battery in... and no power source connected... you hold the OK key down... prior to pluging the ac adapter in... (battery still removed)...

Then while still holding down the OK you plug in the AC adapter?

Thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r4qm4n
post Nov 30 2006, 02:11 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 11
Joined: 5-April 05
Member No.: 6,795



QUOTE(InSearchOf @ Nov 30 2006, 09:15 PM)
Just making sure... no battery in... and no power source connected... you hold the OK key down... prior to pluging the ac adapter in... (battery still removed)...

Then while still holding down the OK you plug in the AC adapter?

Thanks
*


Well, I just did *exactly* as you say, but still nothing, no activity whatsoever.

Any ideas ?

cheers
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Chero
post Nov 30 2006, 02:34 PM
Post #6





Group: Members
Posts: 1,141
Joined: 22-April 04
From: Belgium
Member No.: 2,962



I'd try to reinstall uboot (same procedure).

Make sure your card (sd or cf) is ok. I had to reformat mine a few times.
How did you copy the files on the card, I had to do it with different devices before I had success. Now I know my mini-sd-thumb-drive is the best.
I had to reformat the card between install of u-boot and install of the system.

MAKE SURE THERE IS ONLY ONE CARD IN THE Z.

Sorry, don't mean to shout, but I forgot to remove my cf and had to keep on trying.

You should at least see led-activity.

Don't give up,
Chero.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r4qm4n
post Dec 1 2006, 06:00 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 11
Joined: 5-April 05
Member No.: 6,795



QUOTE(Chero @ Nov 30 2006, 11:34 PM)
I'd try to reinstall uboot (same procedure).

Make sure your card (sd or cf) is ok. I had to reformat mine a few times.
How did you copy the files on the card, I had to do it with different devices before I had success. Now I know my mini-sd-thumb-drive is the best.
I had to reformat the card between install of u-boot and install of the system.

MAKE SURE THERE IS ONLY ONE CARD IN THE Z.

Sorry, don't mean to shout, but I forgot to remove my cf and had to keep on trying.

You should at least see led-activity.

Don't give up,
Chero.
*


I only have one card in the Z at one time.

I used a 16mb SD card for U-boot and installed via the Service Menu.

I used a 1gb SD card for the OS, and have reformatted fat16 and fat32 via WinXP in a USB multicard reader. I guess the only other option I have is to stick it in a Camera and format it that way.

I guess I could also try installing from CF, and I have another camera to format that also, so I still have some options to try.

The worrying thing is that I see no sign of life at all, no lights or evidence that it's even trying to read the card (but the lack of lights might be normal).

On the other hand buttons C+D on boot gives flashing lights (but does nothing else), so something is working.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
dinorex
post Dec 1 2006, 06:10 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 88
Joined: 20-February 06
From: Sydney
Member No.: 9,186



That's usual....

I have got several 'versions' of pdaxrom beta* on-hand so that different kinds of dogs can be flashed accordingly.

If one version cannot be flashed in one machine, try another beta 'version' until that beta version can be flashed in finally... cool.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r4qm4n
post Dec 1 2006, 10:54 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 11
Joined: 5-April 05
Member No.: 6,795



QUOTE(dinorex @ Dec 1 2006, 03:10 PM)
That's usual....

I have got several 'versions' of pdaxrom beta*  on-hand so that different kinds of dogs can be flashed accordingly.

If one version cannot be flashed in one machine, try another beta 'version' until that beta version can be flashed in finally... cool.gif
*


Still no luck, tried different cards and different sizes, formatted in XP and in camera, no joy. I'm convinced it's not even trying to read the cards, even the 16mb SD card that I installed U-boot from originally (via menus)

aw crap

??
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r4qm4n
post Dec 1 2006, 12:52 PM
Post #10





Group: Members
Posts: 11
Joined: 5-April 05
Member No.: 6,795



QUOTE(r4qm4n @ Dec 1 2006, 07:54 PM)
QUOTE(dinorex @ Dec 1 2006, 03:10 PM)
That's usual....

I have got several 'versions' of pdaxrom beta*  on-hand so that different kinds of dogs can be flashed accordingly.

If one version cannot be flashed in one machine, try another beta 'version' until that beta version can be flashed in finally... cool.gif
*


Still no luck, tried different cards and different sizes, formatted in XP and in camera, no joy. I'm convinced it's not even trying to read the cards, even the 16mb SD card that I installed U-boot from originally (via menus)

aw crap

??
*



I guess my last option is to download the NAND backup from Trisoft and restore that ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ImPerfectCell
post Dec 4 2006, 08:46 PM
Post #11





Group: Members
Posts: 12
Joined: 4-December 06
Member No.: 13,102



QUOTE(r4qm4n @ Dec 1 2006, 12:52 PM)
QUOTE(r4qm4n @ Dec 1 2006, 07:54 PM)
QUOTE(dinorex @ Dec 1 2006, 03:10 PM)
That's usual....

I have got several 'versions' of pdaxrom beta*  on-hand so that different kinds of dogs can be flashed accordingly.

If one version cannot be flashed in one machine, try another beta 'version' until that beta version can be flashed in finally... cool.gif
*


Still no luck, tried different cards and different sizes, formatted in XP and in camera, no joy. I'm convinced it's not even trying to read the cards, even the 16mb SD card that I installed U-boot from originally (via menus)

aw crap

??
*



I guess my last option is to download the NAND backup from Trisoft and restore that ?
*



Hi im new to these forums. i have the exact same problem. now i try to instal rom and it goes through the process but when its time to reboot, it goes blank and the hdd light goes on and it just stays like that. oh, and i have the 3200 and i previously installed cacko 1.23.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
ImPerfectCell
post Dec 4 2006, 11:38 PM
Post #12





Group: Members
Posts: 12
Joined: 4-December 06
Member No.: 13,102



the nand restore worked.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cresho
post Dec 4 2006, 11:41 PM
Post #13





Group: Moderators
Posts: 1,619
Joined: 29-October 03
From: Los Angeles
Member No.: 809



Glad to hear something worked! smile.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
r4qm4n
post Dec 8 2006, 03:05 PM
Post #14





Group: Members
Posts: 11
Joined: 5-April 05
Member No.: 6,795



QUOTE(Cresho @ Dec 5 2006, 08:41 AM)
Glad to hear something worked!  smile.gif
*


.....and just to confirm mine is fixed now too.......woohoo.

The trick was to use Fn + D + M to get the service menu, the Fn seems to bypass the battery charge check (seems mine was low). Did a NAND restore from Conics and now I'm back on Cacko 1.23.......which I think I'll stick with (no offence :-)

Anyway, thanks for the advice

cheers
Go to the top of the page
 
+Quote Post
InSearchOf
post Dec 8 2006, 03:22 PM
Post #15





Group: Admin
Posts: 1,210
Joined: 20-January 06
From: York, Pennsylvania
Member No.: 8,961



In due time you will be back :-)

Late
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 17th September 2014 - 09:38 AM