OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Sharp Hc-6000cn, Like the Hitachi Flora-ie MX1, but black
jcabrer
post Mar 15 2006, 11:05 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 161
Joined: 23-June 05
Member No.: 7,429



So it seems that Sharp has their very own PocketPC version of the Zaurus SL-6000.

http://www.sharp-ssp.co.jp/products/kigyou...s/PocketPC2003/

I've been researching the Hitachi Flora-ie MX1 for some time now, and I'm surprised at how difficult it is to find someone who actually owns one.

http://www.hitachi.co.jp/Prod/vims/solutio...ile/pda/hw.html

If anyone fluent in Japanese could search for Japanese user forums for either of these products, I would like to confirm wheather or not the special menus are available like on the SL-6000. The goal of course is to see if system dumps are compatible between all three machines. Beyond that, maybe dual-boot.

I originally sold my iPaq 4350 to get the SL-6000, but I'm finding it very hard to live without Skype.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
zipmaster
post Mar 15 2006, 11:13 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 60
Joined: 5-November 04
Member No.: 5,353



I find this topic really intresting. It would be kind of neat to have opition of dual boot though nothing but fun trick.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Netmaster
post Mar 19 2006, 09:13 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 3
Joined: 18-March 06
Member No.: 9,387



It's kind of funny that the page for HC-6000N extension shows the Zaurus running Qtopia smile.gif.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
witzgall
post Apr 3 2006, 12:02 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 44
Joined: 4-October 04
From: Apex, NC
Member No.: 4,870



There has got to be a way to get a copy of this OS for tinkering!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Antikx
post Apr 4 2006, 10:21 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 1,156
Joined: 5-January 05
From: Winnipeg, Manitoba
Member No.: 6,127



QUOTE(zipmaster @ Mar 16 2006, 01:13 AM)
I find this topic really intresting. It would be kind of neat to have opition of dual boot though nothing but fun trick.
*

Ya!
Lots of amazing games for Windows Mobile/PPC. That's about all I would use it for.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
speculatrix
post Jun 5 2006, 12:58 PM
Post #6





Group: Admin
Posts: 3,281
Joined: 29-July 04
From: Cambridge, England
Member No.: 4,149



I wondered whether a year or so on whether it'd be possible to find a flash update for the 6000cn/flora, and in doing various googles I found a gizmodo page with links to Jp and En-translated articles.

http://www.gizmodo.com/gadgets//hitachi-fl...uuge-033102.php

Sadly, googling for variation on "hitachi flora flash upgrade" didn't yield any results.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jcabrer
post Aug 3 2006, 02:55 PM
Post #7





Group: Members
Posts: 161
Joined: 23-June 05
Member No.: 7,429



I've actually posted to one Japanese site, hoping to find someone who (1) Owns either a Flora-ie MX1 or 6000cn, and (2) Speaks english so I can ask for a copy of a NAND DBK.

No takers... yet!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
stuey
post Oct 29 2006, 12:43 PM
Post #8





Group: Members
Posts: 10
Joined: 16-November 04
Member No.: 5,486



I own a Flora - imho its faster than my previous Z's 760 - if I could find a way to nand dump - reset d + P doesn't work- I love to try - any suggestions?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adf
post Oct 30 2006, 01:06 PM
Post #9





Group: Members
Posts: 2,821
Joined: 13-September 04
From: Wasilla Ak.
Member No.: 4,572



Honestly I'd be more interested in seeing the hitachi running one of the 3rd party Z systems. It'd be interesting to see how the 128 meg mem compares in real world stuff to the 64 in the sharp versions.

can they be flashed to OZ or pdaX? (and restored...I guess not or we'd have a backup, huh).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
iamasmith
post Oct 30 2006, 01:34 PM
Post #10





Group: Members
Posts: 1,248
Joined: 6-July 04
Member No.: 3,928



QUOTE(witzgall @ Apr 3 2006, 08:02 PM)
There has got to be a way to get a copy of this OS for tinkering!
*


Guys, this is warez talk... like it or not it is. You haven't paid for the license (and legitimately the only way to do so is buy the device) so please don't follow this track.

-Andy
Go to the top of the page
 
+Quote Post
adf
post Oct 30 2006, 01:42 PM
Post #11





Group: Members
Posts: 2,821
Joined: 13-September 04
From: Wasilla Ak.
Member No.: 4,572



QUOTE(iamasmith @ Oct 30 2006, 09:34 PM)
QUOTE(witzgall @ Apr 3 2006, 08:02 PM)
There has got to be a way to get a copy of this OS for tinkering!
*


Guys, this is warez talk... like it or not it is. You haven't paid for the license (and legitimately the only way to do so is buy the device) so please don't follow this track.

-Andy
*


.....not to mention that much of the point here is running open source stuff, anyway.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
speculatrix
post Oct 30 2006, 02:07 PM
Post #12





Group: Admin
Posts: 3,281
Joined: 29-July 04
From: Cambridge, England
Member No.: 4,149



QUOTE(stuey @ Oct 29 2006, 09:43 PM)
I own a Flora - imho its faster than my previous Z's 760 - if I could find a way to nand dump - reset d + P doesn't work- I love to try - any suggestions?
*


I presume the other combos, reset D+M, reset OK don't have any effect.

If you can get into this mode, it'd be interesting to see if the menus are the same as a Z 6000... also the boot code would be useful just in case anyone DOES manage to take a stock 6000 and add rom/ram! We do, in theory, have the boot image from a 6000D which had extra rom/ram.

Can you tell us how big the flash memory is, is it partitioned up?
- I am wondering if there was space so it could be dual-booted?

Can you tell us what the bluetooth module is inside it? Is there any diagnostics information available you can post? I suppose it's too much to ask to open it and take some photos? ohmy.gif

Does the wireless do WPA, or are you stuck with WEP like the regular linux sharp rom?

I would suggest very strongly you make multiple backups, each time copying one off the flash card to your PC, and do a full byte comparison, just to be sure, before you flash to Sharp QT/Linux. We do have a ROM image for a 6000D which should work.

intriguing.

sorry to bombard you with questions, but these florae are a very rare beast - how did you get hold of one?

Paul
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jcabrer
post Sep 1 2010, 06:32 AM
Post #13





Group: Members
Posts: 161
Joined: 23-June 05
Member No.: 7,429



If anyone out there has access to the FLORA or the HC-6000, it seems that the Maintenance menu is in fact available.

1. Remove Batery
2. Backup batery Off, then On.
3. Replace batery.
4. Hold OK button, and press Power.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
speculatrix
post Sep 15 2010, 12:01 PM
Post #14





Group: Admin
Posts: 3,281
Joined: 29-July 04
From: Cambridge, England
Member No.: 4,149



I think I've only ever "encountered" two flora owners on this forum; it might have been the same Flora owned by two different people though!
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 31st October 2014 - 05:56 PM