OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Problem Z Bluetoothem Na Openzaurusie
jna
post Sep 6 2005, 06:34 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 12
Joined: 5-September 05
Member No.: 8,039



Cześć,

jestem świeżo upieczonym posiadaczem używanego SL-C760, który miał zainstalowane Cacko. Kupiłem do niego kartę Bluetooth Billionton i na Cacku zadziałała praktycznie "plug-and-play".

Zainstalowałem jednak OpenZaurusa i fajny jest, bo szybciej chodzi, ale niestety za nic nie mogę odpalić już bluetootha.

Karta wygląda na poprawnie wykrywaną:
# cardctl ident
Socket 0:
product info: "Compact Flash", "Bluetooth Card", "", ""
manfid: 0x0279, 0x950b
function: 2 (serial)

ale to koniec dobrych wiadomości, bo:
# sdptool browse
Inquiring ...
Inquiry failed
# hcitool scan
Device is not available: Address family not supported by protocol

i utknąłem. Przerobiłem różne HOW-TO i wątki na forum, instalowałem różne wersje bluez ale bez skutku. Czy ktoś z Was ma może doświadczenie w tym temacie i mógłby mi pomóc?

Dzięki z góry,
Kuba z Wrocławia
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Hrw
post Oct 3 2005, 01:36 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 1,376
Joined: 11-January 04
From: Poznań, Poland
Member No.: 1,413



Kernel 2.6.x?

Spróbuj załadować moduł "serial_cs" i sprawdzić czy zobaczył kartę.

Prawdopodobnie karta ta chodziła pod 2.4 na sterowniku bt950_cs, który nie został przeniesiony do 2.6 a część jego funkcjonalności dodana została do serial_cs (o ile dobrze pamiętam). Daj znać czy to pomogło.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th December 2014 - 01:26 AM