OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Upgrading C3k To C3100, possible ?
Cyril92
post Aug 18 2005, 04:34 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 122
Joined: 12-January 04
From: Paris, France
Member No.: 1,418



Thanks to my experience with the c3000, I realize now that I should have kept my c860 and wait for the c3100.

the 16mb flash seems, for everyone, to be a real constraint : Some distro won't be developped on it because it needs to much modifications.

Why PdaXrom (for instance) is already available on c1000 and not on c3000 ?
What about cacko ? (will be available on c1000/C3100) and not on c3000 as maslovski said today sad.gif

So now I know that I have the more expensive brick in the world.

My question is (like probably a lot of c3k owners ) : is it technically possible to upgrade the 16mb flash to 128 ?
If yes, so we can hope to have a C3100-like

At what price ?

Probably Trisoft/Streamline have an answer ?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
bluedevils
post Aug 18 2005, 04:51 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 1,284
Joined: 31-January 04
From: Vancouver, BC -> NYC, NY
Member No.: 1,633



I thought it was more like that iamsmith will port the cacko rom over to the 3000 when it is finished for the 1k/3.1k.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
maslovsky
post Aug 18 2005, 06:07 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 1,426
Joined: 22-October 03
Member No.: 89



QUOTE(bluedevils @ Aug 18 2005, 03:51 PM)
I thought it was more like that iamsmith will port the cacko rom over to the 3000 when it is finished for the 1k/3.1k.
*


Yes, aтв if not, then I'll try to find a C3000 to port the ROM myself, but it will take more time.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
chroafjd
post Aug 19 2005, 01:00 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 50
Joined: 23-March 04
Member No.: 2,027



QUOTE(Cyril92 @ Aug 18 2005, 04:34 AM)
Thanks to my experience with the c3000, I realize now that I should have kept my c860 and wait for the c3100.

the 16mb flash seems, for everyone, to be a real constraint : Some distro won't be developped on it because it needs to much modifications.

Why PdaXrom (for instance) is already available on c1000 and not on c3000 ?
What about cacko ? (will be available on c1000/C3100) and not on c3000 as maslovski said today  sad.gif

So now I know that I have the more expensive brick in the world.

My question is (like probably a lot of c3k owners ) : is it technically possible to upgrade the 16mb flash to 128 ?
If yes, so we can hope to have a C3100-like

At what price ?

Probably Trisoft/Streamline have an answer ?
*


Hi there, you're certainly not alone in this wisdom of hindsight.

I too must voice my frustraton with my C3000. Though the hdd is certainly an advantage, I couldn't get some of the programs running on my C860 to run reasonably well on the C3000. Some apps will make the machine freeze outrightly.

Now that there's talk of the Cacko 1.23 Rom driving the C3100 I'll be givien up on my C3000.

Anybody interested in getting a fairly new C3000, english converted, should please get in touch by PM.

Kind Regards,
Ashu
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T-RuX
post Aug 19 2005, 02:08 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 73
Joined: 10-April 05
Member No.: 6,841



Hi guys!
There is a cacko rom beta in http://bryandeluca.com/cacko/c3000 and work
very well!!

Best regards,
T-RuX
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cyril92
post Aug 19 2005, 03:09 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 122
Joined: 12-January 04
From: Paris, France
Member No.: 1,418



QUOTE(T-RuX @ Aug 19 2005, 12:08 PM)
Hi guys!
There is a cacko rom beta in http://bryandeluca.com/cacko/c3000 and work
very well!!

Best regards,
T-RuX
*

tried it : not convinced sad.gif too many freezes.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
terryleung83
post Aug 19 2005, 12:05 PM
Post #7





Group: Members
Posts: 68
Joined: 1-August 05
Member No.: 7,753



I think it's quite stable
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tekwizard
post Aug 22 2005, 01:36 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 5
Joined: 2-June 05
Member No.: 7,251



QUOTE(Cyril92 @ Aug 19 2005, 12:09 PM)
QUOTE(T-RuX @ Aug 19 2005, 12:08 PM)
Hi guys!
There is a cacko rom beta in http://bryandeluca.com/cacko/c3000 and work
very well!!

Best regards,
T-RuX
*

tried it : not convinced sad.gif too many freezes.
*



What where you trying to do? ohmy.gif I didn't had a single freeze with it till now - not even with Abiword or Firefox..
Go to the top of the page
 
+Quote Post
T-RuX
post Aug 22 2005, 03:00 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 73
Joined: 10-April 05
Member No.: 6,841



I didn't had any freeze with this rom. I only has a problem.. the wifi card! but it's easy config. and install hostap drivers wink.gif

P.D.: Sorry, my engish is very bad.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
daniel3000
post Aug 22 2005, 03:42 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 1,002
Joined: 28-April 05
From: Germany
Member No.: 7,027



The only problem I have with the Cacko ROM is that my Modem (Pretec, labaled HP CF modem) does not work. Sometimes QTopia terminates and restarts if i insert it, sometimes the entire machine reboots.

But it is registered as /dev/ttyS03 when inserting, according to the console output.

Strange...

daniel
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cyril92
post Aug 22 2005, 04:02 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 122
Joined: 12-January 04
From: Paris, France
Member No.: 1,418



QUOTE(tekwizard @ Aug 22 2005, 11:36 AM)
QUOTE(Cyril92 @ Aug 19 2005, 12:09 PM)
QUOTE(T-RuX @ Aug 19 2005, 12:08 PM)
Hi guys!
There is a cacko rom beta in http://bryandeluca.com/cacko/c3000 and work
very well!!

Best regards,
T-RuX
*

tried it : not convinced sad.gif too many freezes.
*



What where you trying to do? ohmy.gif I didn't had a single freeze with it till now - not even with Abiword or Firefox..
*



Abiword ??? Firefox ???
Are you sure you aren't talking about PdaXrom : nothing to do with cacko .
Go to the top of the page
 
+Quote Post
drnick
post Aug 22 2005, 07:09 AM
Post #12





Group: Members
Posts: 74
Joined: 6-November 04
Member No.: 5,361



QUOTE
Abiword ??? Firefox ???
Are you sure you aren't talking about PdaXrom : nothing to do with cacko .
*


Im sure he is talking about X/Qt with Meanie's builds of Firefox and Abiword. Use the search to find the threads regarding these packages.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tekwizard
post Aug 22 2005, 11:47 PM
Post #13





Group: Members
Posts: 5
Joined: 2-June 05
Member No.: 7,251



QUOTE(drnick @ Aug 22 2005, 04:09 PM)
QUOTE
Abiword ??? Firefox ???
Are you sure you aren't talking about PdaXrom : nothing to do with cacko .
*


Im sure he is talking about X/Qt with Meanie's builds of Firefox and Abiword. Use the search to find the threads regarding these packages.
*



Yes - exactly! rolleyes.gif I'm using this on top of the cacko beta and allways have a Firefox running in background (cause of the long loadtime) while frequently using kapi/kopi or some picture programs. Till now very stable and without any problems.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
darkloran
post Aug 23 2005, 12:35 AM
Post #14





Group: Members
Posts: 92
Joined: 19-November 04
From: here or there.. it changes so often ;-)
Member No.: 5,525



QUOTE(Cyril92 @ Aug 22 2005, 12:02 PM)
Abiword ??? Firefox ???
Are you sure you aren't talking about PdaXrom : nothing to do with cacko .

i'm also using cacko beta1 for c3000 and it's stable. i've been using it for almost 3 months now and it never froze. i'm running X/QT (previously installed by hand and currently with meanie's jumbo xqt which is really a great improvement for X installation).
I'm running kopi and kapi, using konsole and modifying pictures with Gimp.
My wifi card (Asus WL-110) works fine (freebox at home).

well on the other side i agree that i could have waited for the C3100 if i had known it would come out... well maybe not... my C3000 is the best PDA i've ever had smile.gif

loran
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Cyril92
post Aug 23 2005, 04:30 AM
Post #15





Group: Members
Posts: 122
Joined: 12-January 04
From: Paris, France
Member No.: 1,418



QUOTE(darkloran @ Aug 23 2005, 10:35 AM)
QUOTE(Cyril92 @ Aug 22 2005, 12:02 PM)
Abiword ??? Firefox ???
Are you sure you aren't talking about PdaXrom : nothing to do with cacko .

i'm also using cacko beta1 for c3000 and it's stable. i've been using it for almost 3 months now and it never froze. i'm running X/QT (previously installed by hand and currently with meanie's jumbo xqt which is really a great improvement for X installation).
I'm running kopi and kapi, using konsole and modifying pictures with Gimp.
My wifi card (Asus WL-110) works fine (freebox at home).

well on the other side i agree that i could have waited for the C3100 if i had known it would come out... well maybe not... my C3000 is the best PDA i've ever had smile.gif

loran
*


I agree with you that 'Zaurus' are the best PDA, but IFAIK (due to the fact that I owned a 6000 and a C860 before), the c3000 is not the most well finished PDA from Sharp.
The launch of the c3100, just after c3000 shows that Sharp wanted to 'repair an error'.

I'll tell you a story later, but it is not the moment yet dry.gif

P.S : My wifi card (Asus also) works fine (also, Livebox at home) : finer with the c860, because sometimes the c3000 freezes my Livebox huh.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd December 2014 - 12:29 AM