OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Openzaurus 3.5.3 And D-link Dcf-660w, unable to load firmware?
flivatuet
post Aug 10 2005, 11:16 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 2
Joined: 8-August 05
Member No.: 7,810



Hi,

I've been very enthusiastic and purchased a 860 and a new D-Link DCF-660w card.

After playing around with pdaxrom I finally ended up with OpenZaurus 3.5.3 (and opie).
Unfortunatly I can't get the WLan-Card configured - to me it appears as if there is
a problem with loading the firmware.

The following modules are loaded:
# lsmod
Module Size Used by Not tainted
hostap_cs 56728 1 - Live 0xbf01d000
hostap 114408 1 hostap_cs, Live 0xbf000000
#

dmesg says:
hostap_cs: Registered netdevice wifi0
hostap_cs: index 0x01: Vcc 3.3, irq 40, io 0xc4860000-0xc486003f
hostap_cs: assuming no Primary image in flash - card initialization not completed
wifi0: test Genesis mode with HCR 0x1f
prism2_pccard_cor_sreset: original COR 00
prism2_pccard_genesis_sreset: original COR 00
Readback test failed, HCR 0x1f write 00 e1 a1 ff read 38 00 38 00
wifi0: test Genesis mode with HCR 0x0f
prism2_pccard_cor_sreset: original COR 00
prism2_pccard_genesis_sreset: original COR 00
Readback test failed, HCR 0x0f write 00 e1 a1 ff read 38 00 38 00
prism2_pccard_genesis_sreset: original COR 00
wifi0: registered netdevice wlan0
wlan0: cannot set RID fc02 (len=34) - no PRI f/w
wlan0: could not set interface UP - no PRI f/w
wlan0: could not set interface UP - no PRI f/w
wifi0: could not set interface UP - no PRI f/w
wifi0: could not set interface UP - no PRI f/w
wlan0: cannot set RID fc02 (len=34) - no PRI f/w
wlan0: could not set interface UP - no PRI f/w
wlan0: could not set interface UP - no PRI f/w
#


I manually tried to load a primary firmware (that came with OpenZaurus):
# prism2_srec wlan0 /etc/pcmcia/pm010102.hex
srec summary for pm010102.hex
Included file name: PM010102.HEX
Component: 0x0015 1.1.2 (primary firmware)

ioctl[PRISM2_IOCTL_HOSTAPD]: Inappropriate ioctl for device
Missing wlan component info
Could not read wlan RIDs
#



Do I need another firmware? Can anybody that managed to get this card running
on OpenZaurus 3.5.3 tell me how he accomplished that?

Thanks a lot for any help and hints!!!
Felix
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Mickeyl
post Aug 10 2005, 11:26 AM
Post #2





Group: Members
Posts: 1,497
Joined: 12-November 03
From: Germany
Member No.: 907



try to edit /etc/network/if-pre-up.d/hostap-fw-load to make it recognize your card, then eject/insert it and look what happens...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
flivatuet
post Aug 10 2005, 11:29 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 2
Joined: 8-August 05
Member No.: 7,810



Oops! Sorry for this topic.
In found out that actually my card works fine, but it has loose contact!!
I have to put some paper or something under the card so that it has contact for
more than a second.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 27th August 2014 - 09:08 AM