OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages V   1 2 >  
Reply to this topicStart new topic
> Got Simpad Today-sync Or Wireless Don't Work!, Using the 3.0 HPC 2000...
tombraider
post Jun 22 2005, 02:41 PM
Post #1





Group: Members
Posts: 409
Joined: 23-November 04
From: Murphy, North Carolina USA
Member No.: 5,590



I'm struggling. I have an Orinocco silver pcmcia card which SHOULD be plug and play with this but it doesn't recognize the card at all and if I manually try to set the Proxim1 driver (hope that's the right one), it still says it's an unrecognizable card.

Then "Active Sync" doesn't work either....the simpad tries 5 or 6 times to connect and can't. The Desktop Active Sync tries to connect and can't.

I'm not a happy camper. mad.gif

The Sandisk Connectplus doesn't work either except as a storage card.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
albertr
post Jun 22 2005, 03:09 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 535
Joined: 7-March 04
Member No.: 2,195



If your wireless card has wince drivers, did you try to install them?
-albertr
Go to the top of the page
 
+Quote Post
kurochka
post Jun 22 2005, 03:41 PM
Post #3





Group: Members
Posts: 303
Joined: 6-February 04
Member No.: 1,740



QUOTE(albertr @ Jun 22 2005, 03:09 PM)
If your wireless card has wince drivers, did you try to install them?
-albertr
*


I don't know if this will be helpful but just some links to explore:

http://simpad.pdaclub.pl/peryf.htm

http://simpad.pdaclub.pl/linki.htm


Maybe you could upgrade it to WinCE.Net 4.1:

http://simpad.pdaclub.pl/image/sl4_winCEnet41_ENG
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misterpib
post Jun 22 2005, 07:51 PM
Post #4





Group: Members
Posts: 42
Joined: 27-May 04
From: Corvallis, OR
Member No.: 3,469



Well I hope this guy on ebay isn't selling a bunch of broken Simpads...that would make me very unhappy...

i've not been able to get my computer (or any computer, for that matter) to work with mine at all. When I plug it into a Unix-type system (my Linux box, Mac at work) it shows up with errors about the device not accepting an address...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
lpotter
post Jun 22 2005, 08:10 PM
Post #5





Group: Members
Posts: 451
Joined: 27-November 03
From: Brisbane, Australia
Member No.: 1,001



When my simpad was running wince, I couldnt get the wireless encryption working. So I installed opensimpad. smile.gif Works fine.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tombraider
post Jun 23 2005, 03:24 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 409
Joined: 23-November 04
From: Murphy, North Carolina USA
Member No.: 5,590



QUOTE(misterpib @ Jun 23 2005, 03:51 AM)
Well I hope this guy on ebay isn't selling a bunch of broken Simpads...that would make me very unhappy...

i've not been able to get my computer (or any computer, for that matter) to work with mine at all. When I plug it into a Unix-type system (my Linux box, Mac at work) it shows up with errors about the device not accepting an address...
*



I don't think they're broken just difficult to get to work with anything. sad.gif
Although I HATE the doubleclick to do anything - can that be changed? Couldn't find a setting for it. I went into control panel and calibrated my clicking time but I still hate it - half the time my doubleclicking doesn't register.

I finally got the ActiveSync to work by downloading the latest version of the application from ActiveSync AND going into Device Manager on my XP pc and removing the one com port that was listed there - Com 1 and rebooting the computer. I had noticed that the desktop ActiveSync was on com 3 and the simpad was on com 1 (and the only options available were com 1 or com 2 in its setup). So every time I want to sync I have to repeat this routine! It doesn't matter because all my contact data is in Qtopia 1.7 or on my Zauri and I can't find the xml file for any of them (well, the Sharp ROM isn't in xml....) nor can I "sync" from Qtopia 1.7 to Microsoft Outlook (disc came with Simpad) even though Qtopia swears this is possible. Sigh. So there's no data to sync with the Simpad anyway. sad.gif
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tombraider
post Jun 23 2005, 03:25 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 409
Joined: 23-November 04
From: Murphy, North Carolina USA
Member No.: 5,590



QUOTE(albertr @ Jun 22 2005, 11:09 PM)
If your wireless card has wince drivers, did you try to install them?
-albertr
*


Have looked for drivers and all I could find was this:
Client software ORiNOCO Rel 7.0 for Windows CE 2.00 & 2.10 - Spring 2001 release
Complete set of driver files and tools for MS Windows CE v2.00 and v2.10 / Handheld PC. (1.29MB) at Proxim Orinoco which I am not sure how to install - have to read the manual that came with the device. Just got this thing yesterday afternoon. I tried extracting the file on my Windows XP pc and then moving them to the Simpad and when I click on them in the Simpad a message pops up saying, ""NETSETUP" is not a valid Windows CE application."

I KNOW the Orinoco card is plug and play with the Opensimpad install but I just want to check to see if everything works on this thing before doing anything drastic like installing a new image on it.

BTW, the listed drivers that are already installed are:
AsyncMac1 NDISWAN Adapter
CW101:PRISM 802.11 Wireless LAN Driver
NE20001 NE2000 Compatible Ethernet Driver
PROXIM1: Proxim PC Card Driver
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tombraider
post Jun 23 2005, 03:34 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 409
Joined: 23-November 04
From: Murphy, North Carolina USA
Member No.: 5,590



QUOTE(kurochka @ Jun 22 2005, 11:41 PM)
QUOTE(albertr @ Jun 22 2005, 03:09 PM)
If your wireless card has wince drivers, did you try to install them?
-albertr
*


I don't know if this will be helpful but just some links to explore:

http://simpad.pdaclub.pl/peryf.htm

http://simpad.pdaclub.pl/linki.htm


Maybe you could upgrade it to WinCE.Net 4.1:

http://simpad.pdaclub.pl/image/sl4_winCEnet41_ENG
*



Thanks for those links, I appreciate it.
I guess I will eventually flash it to something else but right now I just want to be sure everything works. I downloaded the WinCE.Net 4.1 just in case though.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misterpib
post Jun 23 2005, 10:08 AM
Post #9





Group: Members
Posts: 42
Joined: 27-May 04
From: Corvallis, OR
Member No.: 3,469



QUOTE(misterpib @ Jun 22 2005, 07:51 PM)
Well I hope this guy on ebay isn't selling a bunch of broken Simpads...that would make me very unhappy...

i've not been able to get my computer (or any computer, for that matter) to work with mine at all. When I plug it into a Unix-type system (my Linux box, Mac at work) it shows up with errors about the device not accepting an address...
*



By the way, I"m talking about USB not working...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
tombraider
post Jun 23 2005, 11:00 AM
Post #10





Group: Members
Posts: 409
Joined: 23-November 04
From: Murphy, North Carolina USA
Member No.: 5,590



QUOTE(misterpib @ Jun 23 2005, 06:08 PM)
QUOTE(misterpib @ Jun 22 2005, 07:51 PM)
Well I hope this guy on ebay isn't selling a bunch of broken Simpads...that would make me very unhappy...

i've not been able to get my computer (or any computer, for that matter) to work with mine at all. When I plug it into a Unix-type system (my Linux box, Mac at work) it shows up with errors about the device not accepting an address...
*



By the way, I"m talking about USB not working...
*



Oh, I thought the USB was never implemented on this device and I assumed it doesn't work.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misterpib
post Jun 23 2005, 11:32 AM
Post #11





Group: Members
Posts: 42
Joined: 27-May 04
From: Corvallis, OR
Member No.: 3,469



Well, if that's the case, then that would explain why it doesn't work :|

Can anybody confirm if this is true or not?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
osx4zaurus
post Jun 23 2005, 12:45 PM
Post #12





Group: Members
Posts: 20
Joined: 27-March 05
Member No.: 6,716



QUOTE(misterpib @ Jun 23 2005, 02:32 PM)
Well, if that's the case, then that would explain why it doesn't work :|

Can anybody confirm if this is true or not?
*


You can use these drivers to get usb-client-mode syncing to work:

http://www.silentservices.de/simpad/sl4-usb.zip

but it is impossible for the usb hardware to be used for things like external keyboards or hard drives - it isn't a question of having the right software drivers - the hardware support isn't there.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
sds
post Jun 23 2005, 12:57 PM
Post #13





Group: Members
Posts: 81
Joined: 15-March 05
Member No.: 6,635



Sorry, the Simpad is dead.
I've got the confirmation today at the Linuxtag at Karlruhe, Germany. Stop wasting any effort on it. Same applies to the GPE efforts on iPAQs. The search for "the" platform goes on.

It seems like the OE developers are still unsure which one is the platform to actively support from now on?

Maybe the Nokia 770. I'am just guessing.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misterpib
post Jun 23 2005, 01:21 PM
Post #14





Group: Members
Posts: 42
Joined: 27-May 04
From: Corvallis, OR
Member No.: 3,469



QUOTE(osx4zaurus @ Jun 23 2005, 12:45 PM)
QUOTE(misterpib @ Jun 23 2005, 02:32 PM)
Well, if that's the case, then that would explain why it doesn't work :|

Can anybody confirm if this is true or not?
*


You can use these drivers to get usb-client-mode syncing to work:

http://www.silentservices.de/simpad/sl4-usb.zip

but it is impossible for the usb hardware to be used for things like external keyboards or hard drives - it isn't a question of having the right software drivers - the hardware support isn't there.
*



I know it's impossible to use it as a USB host. I just want to be able to transfer files from my linux box to the dang thing without using serial...

Thanks for the link, but that's very much not what I'm looking for...

Well, I'll try it with a Windows machine to see if it works at all...but I am using opensimpad and I am using linux on my main computer...
Go to the top of the page
 
+Quote Post
misterpib
post Jun 23 2005, 01:38 PM
Post #15





Group: Members
Posts: 42
Joined: 27-May 04
From: Corvallis, OR
Member No.: 3,469



QUOTE(sds @ Jun 23 2005, 12:57 PM)
Sorry, the Simpad is dead.
I've got the confirmation today at the Linuxtag at Karlruhe, Germany. Stop wasting any effort on it. Same applies to the GPE efforts on iPAQs. The search for "the" platform goes on.

It seems like the OE developers are still unsure which one is the platform to actively support from now on?

Maybe the Nokia 770. I'am just guessing.
*



Seems to me that my Simpad is still working, so to me, the Simpad isn't dead...maybe I'll have to do anything I want done for it myself, but that's okay...it's cheaper than buying another device that will do what I can already do with the simpad...
Go to the top of the page
 
+Quote Post

2 Pages V   1 2 >
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th November 2014 - 10:43 AM