OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

 
Reply to this topicStart new topic
> Kismet & Intel Pro Wireless 2011b (sony Pega-wl100
magicbb
post Oct 4 2005, 02:03 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 40
Joined: 1-August 05
From: Hong Kong
Member No.: 7,759



anyone got a intel pro wireless 2011b and is able to run kismet

when i start kismet, it says:
FATAL: Could not find 'monitor' private ioctl or use the newer style 'mode montor' command.

I am now using RC11, do i need to patch the driver in order to enable the monitor mode.

Please help
Go to the top of the page
 
+Quote Post
magicbb
post Oct 4 2005, 11:59 PM
Post #2





Group: Members
Posts: 40
Joined: 1-August 05
From: Hong Kong
Member No.: 7,759



after i insert the card, i look at /var/log/messages and find the following errors

Oct 5 15:53:47 cardmgr[140]: socket 0: Intel PRO/Wireless 2011B CF Card
Oct 5 15:53:48 cardmgr[140]: executing: 'modprobe hermes 2>&1'
Oct 5 15:53:48 cardmgr[140]: + modprobe: Can't locate module hermes
Oct 5 15:53:48 cardmgr[140]: modprobe exited with status 255
Oct 5 15:53:48 cardmgr[140]: module /lib/modules/2.4.20/pcmcia/hermes.o not available
Oct 5 15:53:48 cardmgr[140]: executing: 'modprobe orinoco 2>&1'
Oct 5 15:53:48 cardmgr[140]: + modprobe: Can't locate module orinoco
Oct 5 15:53:48 cardmgr[140]: modprobe exited with status 255
Oct 5 15:53:48 cardmgr[140]: module /lib/modules/2.4.20/pcmcia/orinoco.o not available
Oct 5 15:53:49 /etc/hotplug/net.agent: NET unregister event not supported
Oct 5 15:53:49 /etc/hotplug/net.agent: how do I bring interfaces up on this distro?
Oct 5 15:53:49 /etc/hotplug/net.agent: register event not handled

it seems that orinoco.o and hermes.o is missing, how can i find these two files?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laze
post Oct 5 2005, 05:51 AM
Post #3





Group: Members
Posts: 704
Joined: 9-October 03
From: Denmark
Member No.: 20



Please read the FAQ on pdaXrom.org and also have look at: http://www.oesf.org/forums/index.php?showt...759&#entry44759
Go to the top of the page
 
+Quote Post
magicbb
post Oct 5 2005, 08:48 AM
Post #4





Group: Members
Posts: 40
Joined: 1-August 05
From: Hong Kong
Member No.: 7,759



now, it change to module /lib/modules/2.4.20/pcmcia/hostap.o not available
also there is no hostap_cs
Go to the top of the page
 
+Quote Post
magicbb
post Oct 6 2005, 07:15 AM
Post #5





Group: Members
Posts: 40
Joined: 1-August 05
From: Hong Kong
Member No.: 7,759



QUOTE(Laze @ Oct 5 2005, 09:51 PM)
Please read the FAQ on pdaXrom.org and also have look at: http://www.oesf.org/forums/index.php?showt...759&#entry44759
*


i have bought a new card "Ambicom" today and make changes according to the instruction, but still no luck
there is no hostap.o
and after changes the card to bind "hostap_cs" instead of "orinoco_cs", the card didn't work at all (light of the wifi card turn off)
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laze
post Oct 6 2005, 07:37 AM
Post #6





Group: Members
Posts: 704
Joined: 9-October 03
From: Denmark
Member No.: 20



Did you start by running the wifi setup tool in system settings?

Bascially do a clean install and then run the tool - after that try unpluging the card and insert. Then post dmesg and cardctl info
Go to the top of the page
 
+Quote Post
magicbb
post Oct 6 2005, 08:58 AM
Post #7





Group: Members
Posts: 40
Joined: 1-August 05
From: Hong Kong
Member No.: 7,759



Actually i have no problem in connecting the wifi to my router, i can browse the internet successfully, just can't run kismet. Anyway I have done a clean install and use the wifi tools, /var/log/messages is as follows:
Sep 28 09:53:27 cardmgr[694]: socket 0: Ambicom WL1100C 11Mbs Card 802.11b
Sep 28 09:53:27 cardmgr[694]: executing: 'modprobe hermes 2>&1'
Sep 28 09:53:27 cardmgr[694]: + modprobe: Can't locate module hermes
Sep 28 09:53:27 cardmgr[694]: modprobe exited with status 255
Sep 28 09:53:27 cardmgr[694]: module /lib/modules/2.4.20/pcmcia/hermes.o not ava
Sep 28 09:53:27 cardmgr[694]: executing: 'modprobe orinoco 2>&1'
Sep 28 09:53:27 cardmgr[694]: + modprobe: Can't locate module orinoco
Sep 28 09:53:27 cardmgr[694]: modprobe exited with status 255
Sep 28 09:53:27 cardmgr[694]: module /lib/modules/2.4.20/pcmcia/orinoco.o not av
Sep 28 09:53:29 /etc/hotplug/net.agent: NET unregister event not supported
Sep 28 09:53:29 /etc/hotplug/net.agent: how do I bring interfaces up on this dis
Sep 28 09:53:29 /etc/hotplug/net.agent: register event not handled

cardctl info is as follows:
PRODID_1="AmbiCom"
PRODID_2="WL1100C 802.11b CF-Card"
PRODID_3="2.2"
PRODID_4=""
MANFID=d601,0002
FUNCID=6
PRODID_1=""
PRODID_2=""
PRODID_3=""
PRODID_4=""
MANFID=0000,0000
FUNCID=255

My case is exactly the same as this:
http://www.oesf.org/forums/index.php?showt...indpost&p=85339

do i need to use his way to use the kernel module from sharp rom?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
Laze
post Oct 6 2005, 09:50 AM
Post #8





Group: Members
Posts: 704
Joined: 9-October 03
From: Denmark
Member No.: 20



How did you setup your kismet config file for the capture device?

Tried the cardctl scheme CardResume and the kismet trick?

Which Zaurus are you running - ALWAYS STATE that!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
magicbb
post Oct 6 2005, 08:15 PM
Post #9





Group: Members
Posts: 40
Joined: 1-August 05
From: Hong Kong
Member No.: 7,759



already try the cardctl scheme CardResume, but still won't work
what kind of kismet trick are you referring to?
sorry, i am using c1000
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 26th December 2014 - 02:07 AM