OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

5 Pages V  « < 2 3 4 5 >  
Reply to this topicStart new topic
> How To Restore 6000 To Original State?, Do NAND pushups .. er backups!
zipmaster
post Mar 5 2005, 01:23 PM
Post #46





Group: Members
Posts: 60
Joined: 5-November 04
Member No.: 5,353



hey can i get a quick run down to make my own image like the one found in the site mentioned above. i went to the diag and did nand backup but that gave me a dbk file and i didnt get all the bins and stuff. any help would be great
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jeffbarish
post Mar 16 2005, 04:27 PM
Post #47





Group: Members
Posts: 25
Joined: 24-November 04
Member No.: 5,604



Well, I thought I could figure this out, but I guess I can't. I'm trying to restore the Sharp ROM (OZ installed now). I've read all the posts here, but I can't get my Zaurus 6000L to flash. Here's what I did. First, I ran fdisk to format the CF. I formatted it with one partition, defaults for start and stop cylinder. I set the type to FAT16 (0x06). I wrote the table and exited. Next I ran mkdosfs on the CF. Next I copied all files from SL6000L-US-1.12.zip (ffffffff.bin initrd.bin mainte.bin nanddiag.bin updater.pro initfs.bin initrd.gz mversion.bin paraminf.bin zImage.bin) to the CF. I moved the CF to the Zaurus. I reset (amber light goes on) and then hit power while holding down Q and T. The Zaurus boots OZ. I also tried reset, power with OK. Then I select CF under Update. It boots OZ. With this procedure I get the message "/mnt/cf/update.sh not found". I can't find that file. I suspect that the message is coming from OZ anyway. With the Q-T procedure, OZ starts booting so quickly that I can't read any error messages. At http://www.externe.net/zaurus/flash/ there is a README.txt. It says that one can flash a kernel with the files updater.sh, consolescroll.sh, and zImage.bin. Only the file zImage.bin is available in the zip file and I can't find the others at the site.

I also tried following the procedure described by eddiectc (post 8) for NAND restore. I don't get an option for NAND restore (is the diag menu what one reaches by pressing power with ok held down?). If I request an update from CF, I get OZ.

I must be doing something stupid, but I need someone to tell me what it is. I bet I'm not formatting the CF correctly. I tried formatting it in my camera, but when I do that I get the same results (which is why I suspect that I'm not doing it correctly).
Go to the top of the page
 
+Quote Post
xjqian
post Mar 16 2005, 10:09 PM
Post #48





Group: Members
Posts: 500
Joined: 17-January 04
From: St. Louis, USA
Member No.: 1,478



QUOTE(jeffbarish @ Mar 16 2005, 07:27 PM)
I reset (amber light goes on) and then hit power while holding down Q and T.  The Zaurus boots OZ.  I also tried reset, power with OK.  Then I select CF under Update.  It boots OZ.  With this procedure I get the message "/mnt/cf/update.sh not found".  I can't find that file.
*


as the message suggested you need update.sh from here: http://www.externe.net/zaurus/kernel/flash-common/. Although the instruction may not mention it, it's always need AFAIK. I usally use power with OK, just for ease.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jeffbarish
post Mar 17 2005, 08:07 AM
Post #49





Group: Members
Posts: 25
Joined: 24-November 04
Member No.: 5,604



OK, this is promising. I added the file updater.sh to the ones from SL6000L-US-1.12.zip (ffffffff.bin initrd.bin mainte.bin nanddiag.bin updater.pro initfs.bin initrd.gz mversion.bin paraminf.bin zImage.bin) on the CF.

Now I get the messages:

Flash erasing...done

0% 100%
...........................
Success!
Maser version
Success!
Please reset

At this point, I push the reset button on the back of the Zaurus, then hit power. OZ tries to boot (but fails to find many files). What am I missing now?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
jeffbarish
post Mar 17 2005, 03:43 PM
Post #50





Group: Members
Posts: 25
Joined: 24-November 04
Member No.: 5,604



I tried updating from the maintenance mode (d, p, reset) using the exact same files I used in my previous attempt. Using this technique, the update worked and I am now running the Sharp ROM. Thanks for all the great information posted in this thread.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
eji
post Jul 29 2005, 01:36 AM
Post #51





Group: Members
Posts: 233
Joined: 29-November 04
From: Germany
Member No.: 5,659



@jeffbarish: I really want to thank you for posting. Your trials and tribulations mirrored mine exaclty, and I could tell that I was making some sort of progress because I had run into the same problems as you did.

After screwing up Qtopia, I flashed to the Guylhem ROM and had problems with that, so I had to return to the original Sharp ROM. I'd've been lost if it weren't for this thread.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
miskinis
post Aug 21 2005, 08:01 PM
Post #52





Group: Members
Posts: 333
Joined: 8-January 05
From: North East, USA Today
Member No.: 6,159



Hi,

I performed this procedure, but the JAVA is gone. How do
I get it back?

Thanks!
Go to the top of the page
 
+Quote Post
miskinis
post Sep 7 2005, 03:35 PM
Post #53





Group: Members
Posts: 333
Joined: 8-January 05
From: North East, USA Today
Member No.: 6,159



QUOTE(miskinis @ Aug 22 2005, 04:01 AM)
the JAVA is gone


I repeated this procedure the other night. It seems that the JAVA gets
restored OK, but there was no tab, until I installed the jeode-demos. The
original demo that was on there when I received the unit, which was
some JAVA-based graph layour demo, is gone.

In any case, I figured I'd update this thread, so folks that might be
nand-restoring to the original OS, know that the JAVA VM is
restored OK.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
johnw
post Sep 14 2005, 08:49 AM
Post #54





Group: Members
Posts: 94
Joined: 18-October 04
Member No.: 5,083



QUOTE(naoyaru @ Nov 8 2004, 12:04 PM)
QUOTE(nevarrie @ Nov 8 2004, 04:26 PM)
QUOTE(eddiectc @ Nov 7 2004, 11:13 PM)
Can someone please share the original NAND backup of the Zaurus SL-6000L?

http://zaurus.thegrantclan.org/download/za...0217SL6V112.zip is the original sharp rom as found on sharps site. I have used it many time and then restored my backup and had my Z right back to the point it was before I started playing. The instruction from sharps website on how to uses this restore are at http://zaurus.thegrantclan.org/download/za...ashsharprom.txt.

Does this process works only with CF and not SD?
ph34r.gif
*



This link worked for me:

http://www.thegrantclan.org/download/zaurus/roms/tosa/
Go to the top of the page
 
+Quote Post
RobertDeForest
post Dec 28 2005, 07:39 PM
Post #55





Group: Members
Posts: 1
Joined: 28-December 05
Member No.: 8,805



I had the wireless problem too, but I fixed it by running 'depmod -a' as root.

I have no idea how I mangled my module dependancy information.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
rmesek
post Jan 30 2006, 08:33 AM
Post #56





Group: Members
Posts: 23
Joined: 29-September 04
Member No.: 4,816



I tried to flash OZ-OPIE to my sl6000, went through the procedure documented on this site with the maintainance menu, get the console messages that it is flashing the image files, reset, and then try to format it through the maintainance menu. At this point the screen goes blank and the power light goes off. I can do nothing or see nothing going on until I do a reset again. I tried restoring a fresh stock NAND on an SD card but the same thing happens. Don't tell me a made a brick please! What can I do?
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poor
post May 17 2006, 12:20 PM
Post #57





Group: Members
Posts: 18
Joined: 20-March 06
Member No.: 9,400



Hi.
is better that this never happens but i think that is impossible for me and now i have to restored mi Zaurus SL6000L.
I have read all the posts about this so.
First i got into diagnostic menu pressing D an P while reset and put the battery on so in the menu i go to 4 page and i make a nand back up to CF and it makes me a file SYST00006.DBK in the CF.
Now i am goingo to get the original rom from http://www.externe.net/zaurus/flash/nand/backup/
the last option i think is the righ one and i will try to restore putting this file in the CF and going to restoring in the menu, in the nand restore also in the 4 page.
Well in a few time i will tell you how is it going.
Thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poor
post May 17 2006, 01:03 PM
Post #58





Group: Members
Posts: 18
Joined: 20-March 06
Member No.: 9,400



QUOTE(poor @ May 17 2006, 09:20 PM)
Hi.
is better that this never happens but i think that is impossible for me and now i have to restored mi Zaurus SL6000L.
I have read all the posts about this so.
First i got into diagnostic menu  pressing D an P while reset and put the battery on so in the menu i go to 4 page and i make a nand back up to CF and it makes me a file SYST00006.DBK in the CF.
Now i am goingo to get the original rom from http://www.externe.net/zaurus/flash/nand/backup/
the last option i think is the righ one and i will try to restore putting this file in the CF and going to restoring in the menu, in the nand restore also in the 4 page.
Well in a few time i will tell you how is it going.
Thanks
*


Hi Again .
Bad news foe me Restore .....failed
format error
Any help?
Thanks
Go to the top of the page
 
+Quote Post
poor
post May 18 2006, 12:07 AM
Post #59





Group: Members
Posts: 18
Joined: 20-March 06
Member No.: 9,400



QUOTE(poor @ May 17 2006, 10:03 PM)
QUOTE(poor @ May 17 2006, 09:20 PM)
Hi.
is better that this never happens but i think that is impossible for me and now i have to restored mi Zaurus SL6000L.
I have read all the posts about this so.
First i got into diagnostic menu  pressing D an P while reset and put the battery on so in the menu i go to 4 page and i make a nand back up to CF and it makes me a file SYST00006.DBK in the CF.
Now i am goingo to get the original rom from http://www.externe.net/zaurus/flash/nand/backup/
the last option i think is the righ one and i will try to restore putting this file in the CF and going to restoring in the menu, in the nand restore also in the 4 page.
Well in a few time i will tell you how is it going.
Thanks
*


Hi Again .
Bad news foe me Restore .....failed
format error
Any help?
Thanks
*




Hi Again.
I am going to explain who am i tryng to get my original rom again.
First of al i go to http://www.externe.net/zaurus/flash/nand/backup/
and get the file syst0006.dbk-us.bz2
So then i get into the diagnostic menu and i go in page 4 to nand back up to CF and it makes me a file into the CF called SYST0006.DBK it ask me to execute the back up with this file and i say ys do it makes me the back up.
After i go to restore from CF and first appears the before file SYST....
and it says EXecute restore? iy say yes
Delete all flasf data ? and i say yes
So it says Restore ...failed
format errror
I dont know what am i doing bad.
I really need help in this.
Thanks all.
Go to the top of the page
 
+Quote Post
the_oak
post May 18 2006, 09:43 AM
Post #60





Group: Members
Posts: 426
Joined: 10-February 04
From: Virginia, USA
Member No.: 1,794



Your Compact Flash card needs to be formatted as FAT (also called FAT16), not vfat or fat32. Copy the nand backup to the Compact Flash card, and try again. Hopefully that is the only problem.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

5 Pages V  « < 2 3 4 5 >
Reply to this topicStart new topic
2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 31st October 2014 - 01:08 AM