OESF | ELSI | pdaXrom | OpenZaurus | Zaurus Themes | Community Links | Ibiblio

IPB

Welcome Guest ( Log In | Register )

> Oz 3.5.2 Opie & Gps, has anyone got it working?
bazmi
post Jan 13 2005, 12:43 AM
Post #1





Group: Members
Posts: 76
Joined: 16-January 04
From: vasteras, sweden
Member No.: 1,454



on a SL6000, i had an ambicom GPS-CF working with the standard sharp rom. after loading OZ 3.5.2 i cant get the gps to work. the software is qpeGPS. in the gpsd setting page i have tried to enter different arguments but still can connect to the gps. when the gps card is inserted, the system seems to recognize it as a serial or modem card and dmesg shows the port assigned is ttyS03. the blue light on the gps card also blinks as it normally should but gpsd cant seem to connect to it. has anyone got it running? if so, how? thanks in advance.

cheers,

/bazmi.
Go to the top of the page
 
+Quote Post

Posts in this topic
bazmi   Oz 3.5.2 Opie & Gps   Jan 13 2005, 12:43 AM
Shdwdrgn   I have an SL5500, but it should be a similar probl...   Jan 13 2005, 11:58 AM
bazmi   QUOTE(Shdwdrgn @ Jan 14 2005, 12:58 AM)Using ...   Jan 17 2005, 11:54 PM
beday00   Maybe one of you can help me. I am having trouble...   Jan 14 2005, 07:03 PM
lardman   Which serial port is QpeGPS (or gpsd) looking at? ...   Jan 17 2005, 06:14 AM
bazmi   by default, gpsd looks for ttyS0 but you can chang...   Jan 17 2005, 09:47 PM
lardman   Which device have you all been setting gpds to loo...   Jan 18 2005, 08:31 AM
bazmi   it is a CF card. i have tried /dev/ttyS0 thru /d...   Jan 18 2005, 11:11 PM
lardman   Might be worth eliminating the possibility that qp...   Jan 19 2005, 03:27 AM
magick   Hello, here are my observations with 3.5.2 and my...   Jan 20 2005, 02:24 AM
debb1046   Hello I couldn't get the feed versions (includ...   Mar 15 2005, 08:34 AM
Mickeyl   I would recommend pestering the qpegps folks as fo...   Jan 20 2005, 08:01 AM
magick   AFAIK the changes were submitted to the developers...   Jan 27 2005, 05:18 AM
beday00   I am using a serial gps unit on a 5600 and am stil...   Jan 27 2005, 03:08 PM
magick   Try stty -F /dev/ttyS0 4800 stty -F /dev/ttyS0 s...   Jan 27 2005, 11:24 PM
beday00   QUOTE(magick @ Jan 28 2005, 07:24 AM)Try stt...   Jan 28 2005, 10:13 PM
oninitdialog   QUOTE(beday00 @ Jan 29 2005, 06:13 AM)QUOTE(m...   Apr 6 2005, 01:48 PM
hvontres   QUOTE(oninitdialog @ Apr 6 2005, 02:48 PM)QUO...   May 12 2005, 12:01 PM
oninitdialog   I did just try it and it does run and qpegps can g...   May 12 2005, 01:49 PM
hvontres   QUOTE(oninitdialog @ May 12 2005, 02:49 PM)I ...   May 13 2005, 08:25 AM
oninitdialog   Hi i have a serial NMEA device as below. GlobalSat...   May 13 2005, 01:50 PM
oninitdialog   OK you can ignore my last post about it not return...   May 13 2005, 02:12 PM
hvontres   QUOTE(oninitdialog @ May 13 2005, 03:12 PM)OK...   May 13 2005, 03:00 PM
bkudria   Hello, hvontres. Big thanks for your gpsd, but I ...   May 15 2005, 03:27 AM
bkudria   Anyone?   May 17 2005, 04:33 AM
oninitdialog   Have you tried re-installing gpsd 2.20 from the OZ...   May 21 2005, 12:57 AM
sibble-comp-oesf   QUOTE(oninitdialog @ May 21 2005, 01:57 AM)Ha...   Sep 24 2005, 05:00 PM
lazd   QUOTE(sibble-comp-oesf @ Sep 24 200...   Aug 10 2006, 08:33 AM
DaemonsGR   Hello, Any software for GPS and gpe/oz on 3100? An...   Aug 10 2006, 01:17 PM


Reply to this topicStart new topic
1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

 



RSS Lo-Fi Version Time is now: 22nd December 2014 - 04:06 PM